mandag 24. mars 2008

Løker og pelargoner
Ja da var påsken straks over. I går var det skikkelig vårvær igjen, mens i dag laver det ned. Snør og snør. Det er litt schizofrent her for øyeblikket, vår og vinter annenhver dag om hverandre... Men nå har jeg tatt frem og pottet om pelargonene som har overvintret i kjelleren. Det har jeg aldri prøvd før, så jeg er litt spent. De er jo forløpig et litt stusslig syn, men ikke mindre et vårtegn synes jeg ;) Jeg klipte dem ned litt før vinteren, men vet ikke om jeg skal gjøre det igjen nå? Er takknemlig om noen har gode råd, siden dette er helt nytt for meg...! Det er i hvert fall noen grønne skudd her og der, og det blir spennende å se hva som dukker opp, for her var det både røde, rosa og hvite pelargoner som gikk i dvale i kjelleren :)Viser også hva jeg har på peisen her for øyeblikket, en fin Narciss av et slag som kalles Bridal Crown, vet ikke hva den heter på norsk. Den har ikke kommet opp enda, har brukt lang tid, men det gjør ingenting, da jeg synes løkene i seg selv er vakre... Den pene damen på bildet er min kjære mormor :)


Bridal Crown

I går var det også en stor dag for Anne Katt! Hun fikk gå ute alene for første gang! Vi har ventet til hun ble sterilisert, sånn at det ikke skulle bli massevis av kattunger her ;) Dere kan tro det var spennende for henne, mye å se på og snuse på, men litt skjelven var hun. Ikke så rart det, ute i den store verden på egen hånd...! Da er det greit å ha kamuflasjefarget pels, hun gikk nesten i ett med omgivelsene, hihi...9 kommentarer:

mali-mo sa...

Stas for pus å komme ut! Hun lignet sånn på gamle-katten min at jeg ble helt sentimental her...

Nydelige løker du hadde, helt enig i at de er pene også uten blomst.

Ang. pelargoniaene dine så vet jeg ikke helt hva som er best å gjøre. Jeg har også en som har overvintret for første gang, men den har beholdt noen av bladene. Jeg tenker å klippe min ned litt, men venter til den har fått fart i veksten. Får følge med her og se om du får noen gode råd!

Kamomilla sa...

Så spännande att få gå ut ensam första gången! Minns hur det var med vår katt också! De mår så bra därute!

~ ♥ LISBETH ♥~ sa...

Åhhh neimen så herlig, ser hun for meg , med nølende skritt og litt skjelven i kroppen.
Mange koselige bilder hos deg !
1000 takk for Awarden, ble overlykkelig, fikk den fra deg og garden angel så føler meg skikkelig beæret!
Ha en flott dag.
Klem ---<-@

elin1976 sa...

Nydelige bilder. Her kan jeg ikke slå i bordet med de samme flotte bildene. Her har det i løpet av formiddagen kommet 20 cm. med snø. JUHUUUUUUUU!!!!!not.

VI HA VÅR....Kan jeg få litt av din?

Kine sa...

Har ingen råd og komme med,annet enn at nå skal de ha lyyyyys og vann hehe..svigermor er super heldig hvert år med sine,de blomstrer finere og finere for hvert år:) Her kjøpes det nye hihi!Ser ut som om katten har det kjekt i vårsolen også;) ha en flott uke!!klem

Anonym sa...

Vilka vårliga bilder o busig katt.
Ha en bra vecka
Kram Lena

Maria sa...

Sikke dejlige billeder - jeg vil også ha vår. Du har ret i vejret er skizofrent, det er det også her, lige nu sner det faktisk. Men jeg har påskeliljer stående i haven, tror jeg må klippe nogle med ind i morgen og sætte i vand og vase.

Din kat har sikkert haft en fantastisk oplevelse derude i den store verden på egen hånd (poter), flotte camouflage striber hun har.

Hvad du gør ved pelargonierne ved jeg ikke - har aldrig selv prøvet at kilppe dem ned, men det er da vist det man gør ?!

Klem Maria

My little footprints sa...

Så morsomt å forsøke å få plantene til å overvintre! Det har jeg aldri forsøkt selv heller! Men dette ser jo veldig lovende ut med disse grønne skuddene!

Ser ut som om pus storkoser seg også. Vi har enda ikke sterilisert lille pus, for hun er fortsatt litt liten enda, men skal gjøre det nærmere sommeren. nå var det bare det å huske på å gi henne p-piller da! ;)
Ønsker deg en kjempefin onsdag!
Klem fra Beth

Anonym sa...

Hei! Pellargoniane kan du klippe ned ved kvart ledd(kan jo vente til dei er litt størrelse før du klipper dei av så kan du plante dei rett ned i ny mold ),for å få ein kraftigare og tettare blomst men du trenger ikkje gjere det! Ikkje for ofte vatn men masse gjødsel i vatn når dei vatnas..det gjer frodige og mykje blomster ! lykke til :-)

Related Posts with Thumbnails