fredag 5. desember 2008

Merry & bright og nye gardinerHurra, det er allerede helg igjen! Men gurimalla hvor tiden flyr, det er allerede 5. desember...! Jeg har ikke pyntet så veldig mye enda, bare litt småtteri her og der. Men vi pleier vanligvis å pynte litt tidlig her i huset, siden vi reiser bort hele julen. Er jo koselig å få litt jul her også, før vi drar... Har to røde amaryllis i vinduet, og en hvit på skjenken i stuen, gleder meg til de spretter :) Og en svibel på stuebordet, og på flere andre steder rundt om i huset. Duften av dem er virkelig jul for meg! Husker at mamma alltid fikk til timingen slik at de spratt rett før julaften, hihi...Og så har jeg kjøpt nye liftgardiner til stuen! De er i hvit lin, fra Åhlens. Jeg er kjempefornøyd, syntes det ble så lyst og lett her inne... De var jo grønne de som var der før, de kan du se her, men det passet ekstra godt med de hvite, til min røde og hvite jul :) Så kan jeg heller ha opp igjen de grønne til våren/sommeren. Den oppmerksomme legger kanskje merke til at det er hvitt utenfor vinduet?? Det begynte å snø for noen dager siden! Kunne nesten ikke tro mine egne øyne da de første snøfnuggene kom om kvelden, og det har faktisk ikke blitt sørpesnø enda heller...! Håper det holder seg slik lenge, og det er faktisk meldt enda mer snø til helgen :)På stuebordet står pepperkaker i en hvit marimekko-skål jeg fikk til jul av en god venninne... Og puten jeg sydde har kommet på plass i sofaen på stua. Der skal den snart få selskap av de andre juleputene mine... Den hvite puten er sydd av min mors tante, synes den er så fin :)I helgen har jeg planer om å begynne å bake litt julekaker, samt få sydd litt forskjellig småtteri. Lurer på om jeg skal prøve meg på å brodere monogram, men er litt usikker på hvordan jeg skal gå frem... Så Hjelp! om noen har gode råd og tips... (PS Jeg har ikke sånn fancy symaskin som syr monogrammer, så her må det gjøres for hånd! Vet ikke engang hvordan man overfører monogrammet til stoffet...??)Jeg har endelig fått denne flotte juleboka, Merry & Bright, fra Country Living. Den kan du bestille her om du har lyst på den :) Det er virkelig en flott bok, med masse inspirasjon og flotte bilder! Noe av det var kanskje litt over the top for min del, men det er jo slik man kan plukke litt her og der, og gjøre det til sitt eget...Ha en herlig helg alle sammen! :)

14 kommentarer:

Linn's lykke sa...

Hei hei!
Er på en liten juletitt... Jeg er også glad i svibler og andre velduftende juleløker :-) Likte den rødstripete puten du hadde sydd til sofaen. Hvor er stoffet fra?
Jeg kommer helt sikkert tilbake for å se de andre juleputene også :-)
Juleglede fra meg

Magdalena sa...

så rent og pent og lekkert...
Den boka har eg ikke hørt om, skulle kanskje hatt den...!
stor klem og fin helg, (bra at leverineg kom vèl fram...)

Marianne sa...

God helg, Synnøve! Nydelig stue som alltid. I kveld står det brente mandler på planen her i huset : )
Klem fra Marianne

Mitt hvite hus sa...

Så nydelig vakkert det var. Flotte gardiner og puter0)

jeg skal også prøve å fylle kakeboksene litt i helgen=)

Nyt helgen Klem Kerstin

liven sa...

Heisann!!
så fint deg!! Lyst og lekkert i stuen din!!
Nydelig pute!!
Så heldig du er som har det hvitt utenfor.....julestemningen kommer automatisk :O)
Her er vi ikke begynt med baking til jul!!
men har prøvd den nye stekeovnen til en kake i dag! Trenger tilvenning på den den men det gikk nå fint heldigvis!! Her skal det males ....og kanskje jeg får pyntet litt også:O)

Ha en fin helg:O)

Sologbolig sa...

Så fint det var i stuen din. Eg syns også at svibler og amaryllishører julen til. Men hos meg spretter de ut lenge før julaften, menmen .... God helg til deg !

hvorfor ikke... sa...

Så lyst og trivelig det ble...og med hvite adventslys også, da...hehe, ikke rart pappa lurte...hvite???? hehe! Gardinene var lekre!

Var nettop ute å matet kaninen. Store snøfiller daler ned. Jeg blir såååå glad av det...kunne det bare bli litt kaldere...er så redd det skal forsvinne igjen!

Du, det ligger noe til deg inne hos meg. Lykke til med syingen, Synnøve og baking! God helg;)
smil Torunn

Anita sa...

Så lyst og fint hos deg!! har kommet noen svibler i hus her også, på kjøkkkenet! dufter så godt når de blomstrer og er jo egentlig ganske kule før det også! God helg til deg også!

Bette sa...

Så koselig det var hos deg!!
God helg=)
-Bette-

sortekatt sa...

Hei,det ligger noe til deg hos meg:)
Ha en flott lørdag!

home 4us sa...

Trivelig og lyst det var hos deg:)
Ha en fin førjulstid!

h.espe sa...

Hei på deg og takk for koooos besøk!!!

Ja, da er årets første julebord over for min del - hadde det kjempegøy!! Deilig mat og mye dansing! Hi, hi - er så vidt jeg klarer å stå på beina i dag. Høye hæler på dansgulvet en hel kveld tar på... :o)

I dag skal jeg bruke dagen til å pynte litt til jul. Er jo på tide nå, vi skriver jo alt 6. desember...

Ha en strålende flott helg!

Mange klemmer fra Hildegunn:o)

Millygarden sa...

Hej Första gången jag hittat hit.
du har en så fin blogg´och den där fina vit marimeko skålen är jag avis på!

Trevlig helg!
Kram Marina

~ ♥ LISBETH ♥~ sa...

Alltid like kos å stikke innom deg, og grattis med nye gardiner! Nydelig førjulsstemning hos deg, akkurat hva jeg trengte!
Ha en fin søndag!
Klem

Related Posts with Thumbnails