torsdag 11. desember 2008

Nå har je vaska gølvet...To gulv i hvert fall, hehe... Og nå sitter jeg godt plantet i sofaen, med en kopp te og pepperkaker. Samt laptopen på fanget, klar for litt blogging så klart :) I går vasket jeg ned badet til jul, og i dag ble jeg ferdig med stuen, og det føles bra! Deilig å ha det så rent og ryddig rundt seg. Hvor lenge det varer er jo en helt annen sak da, hehe... Selv om kjøkkenet ikke er helt klart til jul enda, er det litt småting der inne som har kommet på plass, og jeg har fått bakt litt også, ikke verst bare det! To sorter så langt, blir vel et par til tenker jeg.Jeg pleier ikke å bake store mengder, bare litt, så jeg prøver meg frem :) Mamma og mormor lager jo sine sorter hjemme, bl.a. krumkaker, sprut, sandkaker og en av mine favoritter, delfiakake... Nam! De siste par årene har jeg prøvd å lage et par forskjellige sorter, som ikke vi nødvendigvis har pleid å ha hjemme, men er jo gøy å prøve litt forskjellig, og lage sine egne tradisjoner også :) De to sortene som er på bildene her, er serinakaker og havreflarn med kokos. De er ganske lette å lage, spesielt havreflarnene. Monsier Maison har allerede spist opp nesten alle jeg lagde, så jeg tror faktisk jeg må lage flere av dem :)I kjøkkenvinduet har jeg fått meg noe nytt, hurra! Fikk nylig inn i nettbutikken disse nydelige girlanderne fra Lisbeth Dahl, som jeg har gledet meg til å henge opp i vinduet til jul :) Jeg har brukt to stykker ved siden av hverandre, for å rekke over hele vinduet. Det var litt vanskelig å ta bilde av dem i motlyset fra vinduet, men dere får vel en idé om hvordan det ser ut.I fjor hadde jeg pepperkaker i røde sløyfer i kjøkkenvinduet, men synes det er greit å prøve noe nytt også. Jeg er veldig fornøyd med hvordan det ble, og da er vi ett steg nærmere julestemningen på kjøkkenet :)Serinakaker

500 g hvetemel
1 1/2 ts bakepulver
350 g smør eller margarin
175 g sukker
2 egg
2 ts vaniljesukker
50 g hakkede mandler
1 eggehvite

Rør smør og sukker hvitt. Bland i eggene, ett om gangen, vaniljesukker og til slutt melet. La deigen hvile. Trill ut kuler og legg dem på plate med bakepapir. Trykk kulene litt flate med en gaffel. Pensle med eggehvite og dryss med hakkede mandler. Stekes i ca 8 minutter ved 200 grader. Avkjøles på rist.

PS jeg måtte steke dem lengre i min ovn, så se an litt denne steketiden...

Havreflarn med kokos

150 g smør
1 egg
2 dl sukker
2 dl hvetemel
1 ts bakepulver
2 dl kokos
3 dl havregryn (små, lettkokte)

Smelt og avkjøl smøret. Rør inn lett sammenpisket egg og sukker. Bland inn bakepulver og deretter hvetemelet. Tilsett til slutt kokos og havregryn. Form teskjestore kuler og sett på bakepapirkledd stekeplate. Stek kakene midt i ovnen ved 180°C i 12-15 min. Avkjøles på rist.

14 kommentarer:

Synnøve. sa...

Hej damen med det vakkre namnet :D
Så du er i full gang med baksten.
Her blir det i uka som kommer.
Det kjökkenvindue ditt blev jammen fint.
Nå får eg önske deg en fin kveld.
Her ska eg vaske litt.
Kos dere med kaker og kaffi.
Klems Synne.

Frk Mille sa...

Å de girlanderne fra Lisbeth Dahl var nydelige. Så er det så koselig med snø utenfor vinduet. Her på vestlandet kan vi bare være gla til den snøen, for det blir bare slapps eller is av det.

Så herlige ut de julekakene dine også, du får nyte det nyvaska huset, for det varer som regel ikke lenge.

Klem Frk Mille

sortekatt sa...

Så driftig må jeg si!
De kakene så jo bare helt nydelige ut:)
Tror jeg må skrive ned de serina-kakene,tenkte jeg skulle prøve meg på en sort som jeg ikke har laget før.
Og den girlanderen...må ha:)
Kos deg!klem

Ingrid sa...

Hei! Så fin julestemning på kjøkkenet ditt. Havreflarn hørtes godt ut.. takk for at du deler oppskriftene med oss! :) Kos deg!

Hulda sa...

Utrolig herlig julestemning hos deg, Synnøve. Som tatt ut fra Levlandlig, jo. :) Jeg likte de girlandrene veldig godt. Har endel av de kulene, ser jeg.

Mitt hvite hus sa...

Jeg hadde ikke hatt noe i mot å sittet ved kjøkkenbordet ditt og smakt en kake. Nikoselig har du det0)
Girlanderene var kjmepefine.
Klem Kerstin

liven sa...

Så koselig stemning her var da!!
Og så deilig med nyvaskede rom:o)
Skal bake i neste uke....rekker det ikke før!!
Men må jo alltid ha noe i boksene såklart!
Flotte girlandere....og dette kjøkkenhåndkleet ditt......:o)

Ha en fin kveld og kos deg:o)

Mitt hvite hus sa...

Hei igjen : det ligger en award inne hos meg til deg.

Klem Kerstin

Marianne sa...

Hei, hei! Her tar vi rommene ett for ett og jobber oss gjennom huset. Ikke tak og vegger, det får vente til våren! Deilig å ha det rent og hyggelig. Prøvde oss på pepperkakehus i helge, men det ble så svidd at det så ut som det hadde vært utsatt for en ulykke (og det hadde det jo også forså hvidt...) Vi prøver igjen : )Kjempe hyggelig på kjøkkenet deres, deilig med noen kaker i boksene! Flott guirlander også.

Magdalena sa...

synest å kjenne grønnsåpeduften...
nydelige stemningbilder...
flott girlander,
og kakene frister virkelg...
tror eg tar med meg oppskriftene....
natti...
stor klem, magny^^~~^^

Josefine sa...

hei:) Så flink du er, du har jo kommet kjempelangt! Og baksten frister..ble kakesyk her jeg sitter. Takk for oppskriftene:)

Artig at du har sett den lampen før.Jeg var på den Franske restauranten på Gråbrødretorget i København, der hang den i gangen. Den var jo så spesiell at jeg måtte bare ta bilde av den.
Klem Josefine

h.espe sa...

Byr du på en kopp kaffe og litt julekaker eller..? Så koselig du har gjort det på kjøkkenet - skulle gjerne å sittet rundt det bordet og kosa meg ja...

Ønsekr deg en flott førjulshelg!

Klem fra Hildegunn

ESMERALDAS HJERTE sa...

ÅÅÅ!:) Nyyydelig fattigmannssølv-og-girlander-i-en:):)Blir ikke mer julepynt innkjøp for min del i år, men kan jo drømme om å finne en sånn på salg i januar?:)

Goo` førjulstid:)

Mamman til Nellie Pirellie sa...

Piiip! Du er bare rå flink! Følger med på bloggen din ;)Håper du koser deg med te og pipcakes! Det gjør jeg og tenker selvsagt på deg! Klem

Related Posts with Thumbnails