onsdag 11. juni 2008

SuppelapskausHm, det ordet beskriver vel kanskje litt hvordan det ser ut i huset her akkurat nå, da det ikke har vært noe tid til rydding og vasking de siste dagene, hihi... ;) (Og nå sitter jeg jo faktisk og blogger i stedet for å gjøre noe med det...!) Så derfor blir det heller ingen lekre bilder fra mitt plettfrie (knis) hjem i dag, jeg får heller underholde dere med en oppskrift tenker jeg! Det er oppskrift på suppelapskaus med en liten provencalsk vri, jeg synes den er veldig god. Er jo så godt med kjøttsuppe også synes jeg, og dette er jo bare en litt annen vri. Her har vi for enkelhets skyld brukt middagspølse, men man kan jo bruke annet kjøtt, i originaloppskriften var det f.eks. brukt svinekjøtt i strimler.Suppelapskaus
2 porsjoner

300 g svinekjøtt i strimler/pølse
1 båt hvitløk
1 ss olivenolje
5 dl vann + 1 buljongterning
5 poteter (avhenger litt av str på dem :)
4 gulrøtter (samme her)
1 purreløk
(Kålrot om ønskelig)
2 ts provencekrydder
1/2 ts salt
1/2 pepper

1. Finhakk hvitløken og fres den i en kjele med olje.

2. Tilsett vann og buljong, og la det koke opp.

3. Ha i grønnsakene, kjøttet og krydderet og la det koke i 10-15 min. Smak til med salt og pepper.

Serveres med flatbrød eller brød.Enkel og grei middag, og veldig godt! Vi pleier å ha flatbrød i forskjellige varianter til, og her har vi også favorittsaften min, Hylleblomst :)

God apetitt!

9 kommentarer:

Torunn sa...

Akkurat det jeg trengte for å finne ut hva vi skal ha til middag i morgen!

Takker og bukker .-)

Sologbolig sa...

Det var eit godt middagstips. det er alltid stress å finne på noe til middag når ein komme heim halvdø av sult !!! "Soda, sand og søbe" har eg fått av farmora mi for mange år siden da ho levde. Ein periode hadde eg de på kjøkkenet, nå er de på badet.

tinemor sa...

Åh, det så godt ut!!!!

My little footprints sa...

Hei!
Tusen takk for koselig hilsen hos meg sist ;) Jeg skal snart ta utfordringen din på strak arm ;) Har måtte prioritert bort bloggingen en liten stund nå, men jeg kommer sterkere tilbake nå ;) Den suppelapskausen så veldig deilig ut! Og jeg er utolig glad i det selv! Jeg lagde de senest i går og spiste det både i går og i dag ;) Skal notere oppskriften din jeg, siden jeg er så utrolig glad i hvitløk, så passe nok oppskriften meg ypperlig ;)
Klemmer fra Beth

hvorfor ikke... sa...

Hei!
Jeg svingte innom bloggen din -kom fra Mias Landliv- og her likte jeg meg.

Koselig kjøkken, og flotte bilder!
TAKK for middagstips. Den skal jeg lage i dag, for jeg er også veldig glad i kjøttsuppe;)

Er det greit at jeg linker deg?
Ønsker deg en flott dag!
Smil fra Torunn

Maria sa...

Uhmmm, er næsten den samme som min mands specialitet. Lækker suppe, og SÅ godt.

Klem Maria

hvorfor ikke... sa...

Suppelapskausen ble god, den.
Kan absolutt anbefales!

Tove sa...

Det så deilig ut, fikk lyst på suppelapskausen din til middag og jordbær med fløte til dessert nå jeg.. ikke den vietnamesiske take away maten jeg venter skal ringe på døra når som helst..

hvordan er det med ferie, er det lenge til og skal du/ dere noe spesielt? Du skriver så ofte at du må jobbe en del overtid, så det er vel på tide:)

klem

~ ♥ LISBETH ♥~ sa...

TUSEN TAKK!!!! Jeg er hoppende glad for en så flott gevinst! Guri så skjønt ! Hentelappen har lagt her en stund..kremt..men alltid like travelt før ferieinnspurt, først i dag klarte jeg å innta postkontoret. Har tatt meg en "nye bloggeinnlegg ferie", skulle jo ha skrytt gaven opp i skyene nå før sommeren ..skal iallefall få lagt inn et bilde, for det har jeg allerede fått gjort..fotografert herligheten, med link til din skjønne butikk!
Nå har jeg nytt både jordbær og suppe bilder her hos deg og sulten tar meg,fleskepannekaker på menyen her i huset, aner ikke hva jeg tenkte på, for det tar tid å steke og tiden min er knapp hihi! Egentlig så har jeg satt av noen timer til å sy..kameraetui og ny veske. Vet ikke helt hva jeg har begitt meg ut på for det er så innmari mye puttel men skal få det til..biter tennene sammen.
Klø pus bak øret fra meg!
Klem

Related Posts with Thumbnails