onsdag 25. juni 2008

Hageliv!Er det jeg forhåpentligvis skal bruke min tid på fremover! I dag hadde jeg min siste arbeidsdag før ferien, jippiiii!!! :) Vi har ikke sett så mye til sommerværet her foreløpig, men får håpe det kommer veeeldig snart...! Det har forsåvidt vært litt sol innimellom i dag, men det er ingen varme å snakke om... Jeg er vel ikke alene om å vise en del hagebilder om dagen, så her kommer litt flere ;) Slik ser det ut rundt huset her nå.Tidligere i vår sådde jeg noen valmuefrø i et nytt bed jeg lagde til. Jeg er jo egentlig en grønnskolling når det kommer til slike ting, så jeg tittet bare på pakken som lovet at de skulle blomstre i juni. Men i forrige uke var det fortsatt ikke kommet det minste lille tegn til små spirer en gang...! Så lettere fornærmet, kjøpte jeg da to Astilber i stedet, en hvit og en rosa, og plantet der. Vips! Et frodig blomstrende bed, hihi... Disse skal vel komme igjen år etter år også, så jeg er fornøyd med dette :)I trappen som leder ingensteds hen, har jeg noen potter som jeg har plantet urter i. Det er rosmarin, persille og mynte, ting jeg ofte bruker i matlaging, så det er kjekt å ha for hånden :) I den største foregår et aldri så lite eksperiment, der har jeg sådd gulrøtter! He, må si jeg er litt spent på det altså, det spirer og gror, men ser ut som om jeg kanskje har sådd dem litt tett... :/ Jaja, prøver igjen neste år, om det ikke går denne gangen...

12 kommentarer:

Gamlå sa...

Heisann. Så flott du har det da. Pusen koser seg også ser jeg.
Ja la oss nå håpe at varmen og solen kommer. Det er ikke koselig meg kulde.
Ønsker deg en fin ferie.
Gamlå

Mitt hvite hus sa...

Du har en veldig koselig hage, liker trappen din som fører ingensteds jeg. Frodig å fint:=) Ønsker deg en fin ferie, håper du får mange solskinnsdager:=)
Klem

Garden Angel sa...

Hei Synnøve!
Duuu...jeg plantet også valmuefrø for noen år siden(3-4 tror jeg). Trodde også at jeg fikk blomster samme året, men akk sann...De kom ikke!
Men nå tre år senere kom de første to blomstene. Det er ikke de store jeg har vist på bloggen, men noen litt mindre.
Så man må nok bare smøre seg med en god porsjon tålmodighet;)
Men Astilber er fine de også!
Har noen jeg også.
Men de står ikke så lenge da. Men da er det jo bare å klippe av de tørre blomstene, så har man iallefall en fin grønn "busk" resten av sommeren.
Du burde nok tynne ut litt i gulrotpotta di ja. Ellers blir det nok ikke rare gulrøttene er jeg redd;)
Lykke til med masse hagekos fremover!!!
God klem fra meg:)

hvorfor ikke... sa...

Nyt deilige dager i hagen!
Gulerøtter i potte :) det har jeg aldri hørt om før, tjihi! Det kan vel ikke bli så veldig mange...oppdater oss på det til høsten, da. Vi hjelper gjerne til med innhøstingen, vet du, hihi=)
Smil Torunn

Maria sa...

Dejlige havebileder :-)

Jeg har også sået gulerødder, men i urtehaven. Man må jo lære efterhånden, og jeg er absolut "grøn" på det område. Har aldrig haft urtehave før, så mine står også alt for tæt. Må prøve igen næste år.

Trappen fon ingensteds fører hen er virkelig flot !

Klem til dig,
Maria

Tove sa...

Nydelig hage du har:) Både dyr og mennesker kan kose seg der ja. Å så deilig det må være å nettopp ha gått ut i ferie, og det var 7 deilige sommeruker var det ikke? Og selv om kanskje ikke sola skinner så har du jo FERIE!!

Kos deg

klem

mali-mo sa...

Så fint det var med potter i trappen, skal bli spennende å se gulrotutviklingen!

Heldige deg som har fått fri, jeg har en uke igjen med jobb før jeg skal ha fire deilige ferieuker...

Nyt ferien!

Sologbolig sa...

Deilig med hage. Eg er heller ikkje så flink med frø, det blir som regel ikkje noe av de, eller så blir det bare noen lange skranglete stilkar !! Gjør sikkert ein masse feil! Fint med trapper og murar uansett kor dei fører hen! Ha ein fin kveld!

Magdalena sa...

du har det så koselig ute, murer gjørdet så sjarmerende og personlig...
klemmss

n o r d i n g å r d e n sa...

Vilke go misse och vacker stentrapp!! Trevlig helg! Mari.

h.espe sa...

Nydelige bilder fra hagen din!!! Åh, så deilig med ferie!!! Jeg har tre arbeidsdager igjen, og da - jiiiippiii!!!!! Starter med tur til Kiel med Magic, en overnatting og retur med Fantasy (..eller var et omvendt). Jeg skal feire min "store" dag, og skal reise sammen med mamma, pappa og søstre. Gleder meg veldig!!! Vel hjemme fra Kiel reiser jeg to uker hjem til Nordfjord. Gleeeeeder meg!!!

Ja, ikke sant de kolonihagene er bare helt nydelige?? Tenker hvert år jeg er der at NÅ må jeg sette meg på liste. Akk, nå er det visst borti 20 års ventetid... Vel, er jeg heldig, får jeg kanskje passe hytta til sjefen min i to uker i slutten av juli. Det hadde vært stas...:o)

Ønsker deg en superherlig helg og en flott ferie!!!

Goklem fra Hildegunn

Marianne sa...

God helg, Synnøve! Håper du får anledning til å kose deg i den skjønne hagen din. Her er det bare regn... Har forresten fått knekt lusa på rosene, knuste dem for hånd jeg : )
Hilsen Marianne

Related Posts with Thumbnails