søndag 27. januar 2008

Sol ute, sol inneI dag har det vært kaldt, men kjempefint vær, så da var det ut på tur og få litt sol i de vinterbleke ansiktene våre. Jeg følte meg nesten som et troll som skulle sprekke i møtet med sola, så lenge siden er det siden sist noen solstråler traff meg i ansiktet...! Men det gikk bra, og da vi kom hjem var det godt å sette seg ned med en kopp varm te og muffins. Nydelige tulipaner og perlehyasinter sørger for vårstemningen innendørs, i mangel av den utendørs ;)Jeg kom over denne oppskriften på grove muffins, som jeg legger ut her. Den kan kanskje være noe for dem som innimellom prøver å lage noen sunnere varianter av gode ting man kanskje (bare avogtil altså) spiser litt for mye av...? Sånn som meg selv, kremt ;) De er ganske mettende, men ikke så veldig søte, så de som vil ha litt søtere saker, kan nok legge til litt på den fruktosemengden...

Grove muffins
12 stk

2,5 dl grov sammalt hvete
1 dl mandler, finmalt
1 dl havrekli
3 ss bakekakao
100 g hakket mørk sjokolade
6 ss fruktose
4 ts bakepulver
3 egg
2 dl kulturmelk
150 g smeltet smør

Stekes i ovn ved 175 grader i ca 15 min. Bland alle de tørre ingrediensene. Visp sammen egg, smeltet smør og melk, og rør det sammen med de tørre ingrediensene. Fordel røren i smurte muffinsformer. Stekes til de får en skorpe og er gjennomstekte.

11 kommentarer:

~ ♥ LISBETH ♥~ sa...

Na, så deilige ut de muffinsene....Takk for oppskrift, skal prøve dn jeg! Lysekronen ble lekker!
Klem fra Lisbeth

elin1976 sa...

Her var det også slik et flott vær...i dag derimot er det ikke fint. Nå er det som det alltid pleier....grått. Jeg bruker dagen til å sy putetrekk i dear agnes serien til veslehuset.
Må bruke tiden til noe fornuftig i et slik sove vær...he he.
Ha en fin dag:O)

Kine sa...

så deilige muffins!!Den lysekrona har jeg også,henger i trappenedløpet her,og er nyyydelig:)

Lene sa...

Å, jaaa... Dette er virkelig noe for meg, som (bare av og til, altså)ehhh, kremt - liker å kose meg med noe godt :)

Og jeg lot meg faktisk friste sist i går kveld - såå greit å ha en eller annen "min kake" pakke på lager. Så nå minna du meg jammen på resten av sjokoladekaka fra i går ;) Mmmmm...

Nyydelige bilder du tar - og tullipanen var bare skjønne :)

Kos deg med noe godt, du og, ja :)

MODERN COUNTRY sa...

Hei Synnøve, denne er jo perfekt for meg!! Jeg mener, oppskriften. Du skjønner jeg er ikke så glad i altfor søte saker. Ser du har brukt fruktose, hmm...pulver? Må jeg se etter. Ser jo så deilige ut disse.
Flott lysekroner under her, me like :)
Ja, så er det liksom på tide å få vår på utsiden, men her skal det fryse på innen ett par dager. Satte ut pelargoniaen fordi været ble mildere, men nå snur det igjen altså. Jeg får gjøre som deg, pynte opp med vakre tulipaner inne :)
Ha en fin Onsdag!

Verkstedet sa...

nå må jeg nesten le!!! på midt bord er det tulipaner og perleblomster og i min sofa hekles det helt likedanne ruter som dine!!! hjelp!!! ihvertfall make farge, hvilket garn har du?
kjekt med oppskrift, ser gode ut!!!
da får vi trøste hverandre når vi skal feste trådene, klipper du av ved hvert fargeskift eller har du et trisk på å ta med deg tråden??? jeg er helt ny på dette, men det går unna, lett når jeg først skjønte det.
klem fra Karoline

elin1976 sa...

Hallo
Så koslie at Mammaen din ble fornøyd. Både jeg og Marit er ganske nøye på tingene og vi vil at det skal være perfekt før vi sender saker og ting i fra oss. Blir det ikke fint eller vi sliker det selv så blir det ikke lagt ut for salg.
Har sittet og kopiert over oppskriften på muffinsene i et world dokument. Trenger noe søtt men ikke for usundt. he he. Vi får liksom i oss nok sukker som det er.
Ha en super dag og ikke blås bort:O)

Hulda sa...

Så flotte interiørbilder du tar! Jeg så de hadde fått perleblomster på en blomsterbutikk nær meg, skal få kjøpt til helgen. :)

Anonym sa...

Nydelige tulipaner, og perleblomst arrangementet ditt var kjempelekkert!!

Marie sa...

Tulpaner och pärlhyacinter är så vackra vårblommor. Tack för receptet, muffinsen ser jättegoda ut!

Kram Marie

Verkstedet sa...

hei igjen.
ooobs.....uff a mei....visst har jeg sett det, men tror ikke jeg var ignag den gangen, og tror jeg har mast om slike ruter til alle mulige siden da...og glemt det vekk...lest godt igjennom nå....og da falt alt på plass.....pinlig;)
måtte jo le litt av t det like....;) da skal jeg til butikken å se på det garnet. har bar prøvd med ullgarn, et relativt billig et, alpakka er vel dyt, men da også surperdeilig. har du anelse på hvor mange nøster som går med? og hvor mange runder tar du per rute? og enda et spørsmål....snur du arbeidet for hver runde??det har jeg sett mange steder, men hun som lærte meg gjorde det visst ikke, så da ble jeg litt i tvil... pinnestr på garnet ditt? oij..ble mange spørsmål, ta det bare om du har tid!
han fin kveld.
stor klem fra meg:)

Related Posts with Thumbnails