tirsdag 22. januar 2008

I mormors kjeller...... finnes det litt av hvert! Der sto det i lengre tid en sittegruppe fra det som var finstuen på 50-tallet. Jeg drømte lenge om å ta i bruk disse, men hadde ikke mulighet til å hente dem før vi flyttet i fjor høst. Så da kom de endelig i hus, to stoler og et salongbord. Det hørte også til en kjempefin sofa, men enn så lenge får vår slitne ikea-sofa holde stand ;) De er litt slitt her og der, men det er jo litt av sjarmen med gamle, godt brukte ting...Det morsomme med det her (og alt mulig annet jeg graver frem) er jo at for noen år tilbake hadde jeg vel aaaldri trodd at jeg skulle innrede med mormors gamle ting og andre snurrepiperier...! Jeg så det var noen på en annen blogg som fleipet med at vi alle som liker denne stilen innreder som "90 år gamla tantor", he he... Det er jo forsåvidt sant, min kjære har kommentert underveis at det er en del ting som minner ham om hans bestemors hus her... Men sånn er det, for min del er det vel mye nostalgien som gjør det, og kanskje det at ting har en historie? Og ikke minst, i disse miljøbevisste tider er jo gjenbruk en viktig sak, og det bedriver man jo til gagns når man har lagt sin elsk på denne stilen! ;)Ha en fin "gjenbruks-uke" alle sammen! :)

Hilsener fra Synnøve & linselusa Anne Katt (som på mystisk vis alltid "tilfeldigvis" dukker opp foran kameraet når jeg skal ta bilder...)

14 kommentarer:

elin1976 sa...

Akkurat maken bord har mamma hjemme....etter min mormor. Et bord som jeg har veldig lyst på for det er så lite og nett. (bordplaten er ikke sånn brei og stor)
Kjempeflotte møbler. Hiver meg på den bølgen jeg.Akkurat nå mens jeg skriver ser jeg at jeg har gått glipp av et innlegg med et vannvittig flott oliventre....hvor fant du det henne? Oh my good så fint det der er. Å så stort. Nå ble ejg litt grønn her jeg sitter. Finner somregel bare noen stygge tuster av oliventrær og prinsen er slettes ikke overkommelig i det hele tatt. hmmmmmmm......
Nå skal jeg titte litt mer på dette treet ditt som jeg har forelsket meg i.
Ha en fin kveld:O)

Kine sa...

Åååå så fin!!!!Heldig du:)))) Stoffet va jo helt up-to-date jo!!Ha en fin kveld!

Marianne sa...

Så fint det ble med "nye" møbler! Selv bor vi i et hus etter mine olderforeldre, og det er ikke mye nytt her i gården. Det betyr mye for meg å bevare det gamle. Koselig å stelle lupinene som oldermor plantet, fint å ta i dørhåndtak som flere generasjoner har brukt. Trenger jeg noe kan jeg gå på loftet/kjelleren/uthuset og lete, der ligger det mange skatter som ikke får plass inne i huset. Og i disse gjenbrukstider har ikke jeg dårlig samvittighet over høy bruk-og-kast faktor!
Ha en god kveld, hilsen Marianne

Anniche ♥ Annas Rom sa...

hallo de :)

skal si du blogger i racer fart , tjiihi! Heldig du som fikk oliventre på tilbud.

Nydelig bord, og stoler. Gjenbruk er fantastisk og spes når det er så vakkert som dette !!

Mummimamma sa...

Så koselige møbler, og bordet var jo et smykke i seg selv.
Jeg har like stoler og en sofa stående lagret, etter min mormor. Venter bare på å få oss større hus, slik at jeg får plass til det. Ble jo helt nydelig hos deg.
Har et lignende bord jeg også, men ikke så vakkert som ditt.

Ha en fortsatt fin kveld, klem fra Trøndelag.

~ ♥ LISBETH ♥~ sa...

Nydelig stol og bord,så gøy at det kommer til heder og verdighet i din stue.. Tusen takk for skjønn kommentar hos meg, og klart det er ok at du lenker, lenker deg jeg og:o)))pusen er smeeeeelt..
Ha en strålende uke !
Klem fra Lisbeth

n o r d i n g å r d e n sa...

Vilken lycka att hitta såna fynd i mormors källare, jättesnygga möbler! Mari.

Marianne sa...

Hei Synnøve. Takk for kloke betraktninger rundt masteroppgaven min, jeg skal tenke mye på dette!
Marianne

Lene sa...

Oj, dette var virkelig lekkert :) Og det mønsteret i stolene var sldeles nyyyydelig. Hehe, ja vi er visst noen gamle tantor alle sammen, men du og du sååå koselig :)

Jeg ser at du ønsker det suppeterrinen i Edme. Tror du jeg angrer, eller. Fant den på et opphørssalg for etpar år siden - det var den eneste Edmedelen som var igjen. De solgte den til 70% - og jeg KJØPTE DEN IKKE!!! Skjønner bare ikke hva jeg tenkte med - men husker bare at jeg var sååå trøtt og sliten den dagen - hadde endel ærender, men ville egentlig bare hjem. Orket ikke drasse på den og.... Uffameg...

Kjempekoselig at du linker - jeg linker igjen og kommer innom - masse fint å kose seg med hos deg :) Og såååå kul bil du hadde fiksa prinsessa, ja - hehe :))

Ha en finfin dag :)

MODERN COUNTRY sa...

Hahaha, ler masse :)) "90 år gamla tantor"? Den var god..Jo, jeg har hørt noe lignende tidligere, eller jeg sa det..for noen år siden kunne jeg ikke tenke meg å ta inn snirklete ornamenter og rosmønster i huset, nå faller jeg dypt for det. Vi har kommet inn i en viss alder er jeg stygt redd for :)

Stolen var jo kjempeflott, sikkert deilig å sitte i! Gamle stoler pleier å være det.
Takk for hyggelige hilsen, moro at det kommer nye besøkende!
Ha en koselig helg du og!
Klem

Verkstedet sa...

så mye flott du viser.
ha også et sånt oliventre, hatt det snar et år, og er utrolig nok like fint, bare litt større enn det var. liker de så godt!!!
ha en god helg!
klem fra Karoline

Kamomilla sa...

hej på dig! tack för besöket i min blogg! Det ör okej att du länkar för du är välkommen på besök igen. :)

Du har en vacker blogg!
kamomilla

Verkstedet sa...

HEI:)
har klippet det litt, for det vokser liksom til alle kanter, men kliper det ikke helt rundt heller. sies jo at det skal stå kaldt og mørkt på denne tiden, men...mitt storkoser seg oppe i stuen m masse dagslys hele året. sies også at klarer det et par sesonger blir det veldig sterkt. jeg er veldig glad i det og styrer med vanningssystem når vi er vekkereist over lengre periode. men om sommeren kan det jo stå ute på terrassen også.
og ja, det er sandberg, elsker den:)
ha en fi kveld.
klem

Elises univers sa...

Heisann! Er så enig med deg, gjenbruk er topp ikke bare er det miljøvennelig men også miljøskapende! Elsker at ting har en historie bak seg enten de kommer fra pappas loft, bestemors kjeller eller rett og slett bare var ett lykke funn!Håper du får en flott helg!

Related Posts with Thumbnails