onsdag 17. desember 2008

En alternativ julegaveHei hei! Og huff og huff... Jeg har ikke fått blogget så mye som jeg håpte på i desember, men jeg har hatt masse å gjøre, så jeg har ikke fått satt meg ned og blogget noe særlig dessverre :/ Det er pakker som skal avgårde, og kaker som må bakes, og venner som skal besøkes... Og koselig er det! :) I dag har jeg vært på førjulsbesøk hos to gode venninner, og da tenkte jeg å ta med noen gaver. De har også små barn, så da for noen dager siden lurte jeg på hva jeg skulle kjøpe som gaver både til dem og de små, men så fant jeg rett og slett ut jeg skulle gjøre det litt annerledes i år.Jeg ante ikke hva jeg skulle kjøpe til venninnene mine, og i stedet for å kjøpe enda flere leker, klær o.l. (som de allerede har mer enn nok av...) til barna, så bestemte jeg meg for å lage en litt alternativ julegave til dem i år. Så jeg har rett og slett laget litt forskjellig, og fylt en eske med gode saker :)Jeg har laget en god krydderkake, som jeg pakket inn med matpapir og en fin sløyfe. Jeg har skrevet en lapp med "Krydderkake" på ene siden, og oppskriften på kaken på baksiden. Og så pakket det hele inn i blank cellofan med lappen festet på. La også i noen gode krydder, stjerneanis og nellikspiker, så lukter det skikkelig jul når den åpnes :)I pakken la jeg også med 4 hvite lys, enkelt pakket med litt gråpapir og hyssing, festet med et rødt lakksegl som sier "God Jul". Jeg la også med 2 julekuler, for litt julestemning :)Med i esken la jeg også med kandiserte epler, med kokos.Kandiserte epler

Trepinner til å stikke i eplet.
3 dl. sukker

1 dl. vann
1 ss. hvit eddik (kan utelates)

Evt. kokos
Bakepapir til å sette eplene til tørk på.

Hell vann, sukker og evt. eddik i en ikke for stor gryte. La det koke til vannet er fordampet og massen blir tykk. I starten må det gjerne legges lokk på gryten, men når det fosskoker, tas lokket av. Boblene begynner å bli tykke og seige. Hvis du har et termometer som går til 200 gradet skal temperaturen i massen være 162 grader. Tas av varmen når den ønskede temperatur er nådd. Imens sukkermassen koker opp kan du ordne eplene. Eplene skylles og gnis HELT tørre. Stilken tas av. Pinnen stikkes i eplet hvor stilken har sittet. Stikk pinnen nesten helt igjennom eplet. Nå tar man eplet og snurrer det forsiktig rundt i sukkermassen. Når det er sukkermasse på hele eplet kan man dyppe det i kokos og stille det til tørk på bakepapiret.Og til slutt, noen hjemmebakte julekaker, lagt i en stor muffinsform og pakket inn i cellofan og med en fin sløyfe på. Her har jeg serinakaker og havremakroner med kokos, og mine favoritter; brune pinner...Brune pinner

200 gr TineSmør

200 gr sukker
1 stk. eggeplomme

1 ss sirup, lys

0,5 ts malt kanel

1 ts vaniljesukker

1 ts natron
300 gr hvetemel


Pensling og dryss:

sammenvispet egg

1 dl perlesukker

1 dl hakkede mandler


I stekeo
vnen ved 175 grader i ca.10 minutter Rør smør og sukker godt. Bland i resten av ingrediensene. Elt deigen og del den i 6 emner. Trill pølser og trykk dem litt flate på stekeplaten. Pensling og dryss: Pensle med egg, dryss på mandler og sukker. Stek kakene. Skjær stengene på skrå i smale kaker mens de er varme.Og så la jeg alle disse tingene i en enkel eske, kledd med gråpapir, silkepapir og hyssing. De ble veldig glade for disse pakkene, og det tror jeg kanskje jeg hadde blitt selv også, hehe... Kanskje en idé for noen andre å lage også, om det kanskje er noen du sliter med å finne ut hva du skal kjøpe i julegave til dem... :) Nei, nå må jeg skrive julekort her, treg som jeg er! Bare de kommer frem i tide nå da...!

Ha en fin kveld alle sammen!

17 kommentarer:

My home is my Castle sa...

Jøss for en flott gave :))
For en fantasi du har :)
Jeg vet at jeg hadde blirr kjempeglad hadde jeg fått en sånn gave...
Du er snill og flink du ;)

Klem,Kari

h.espe sa...

Wow - for en flott gave å få!! I disse tider da alle har det meste, er jo dette den perfekte gave å gi bort - jeg tar veldig gjerne imot en slik gave ja..:o)

Nå er det virkelig ikke lenge igjen til jul Synnøve. Dagene raser avsted, men det ser ut til at jeg blir ferdig i år også, bare småtterier og kos igjen...

Ønsker deg en fortsatt fin førjulsuke!

Klem:o)

Maria sa...

Wau Synnøve :-)
Det var rigtig flotte gaver du har avet der. Sådan en gave ville jeg også blive ovenud lykkelig for at modtage, og også at give.
Jeg blev i hvert fald veldig inspireret her nu :-)

Klem Maria

Mitt hvite hus sa...

For noen heldige venninner du har. Dette syns jeg er en super gave.O=) Så flott du har pakket det inn og virkelig en innholdsrik gave!

Du er kreativ og dyktig=)
Klem Kerstin

Hulda sa...

Virkelig super julegave dette! :) Syns du har laget det så fint til. Smart med de lekre kulene også, og de fine lyspakkene. Herlig alt sammen. :) for ikke å snakke om bildene da, flott sammensatt og tatt.

Tove sa...

Så utrolig kreativ, flink og snill du er! For en utrolig fin gave å få... Og nok morsomt å gi bort også:) Du har jo i det hele tatt vært veldig så produktiv i det siste syntes jeg.

Skal du på messa i slutten av januar, i Danmark? Kom plutselig på at kanskje jeg burde bestemme meg, og evnt begynne å planlegge litt..


klem

Magdalena sa...

Delikat og vakkert , lurt og annerledes...
herlig!!
hadde blitt utrolig glad for en sånn gave---~~~***
~magny~

liven sa...

Så flott gave!!
dette er jo bare så fint å få!!
gode saker som de kan kose seg med:o)
veldig kreativ gave og nydelig pakket:o)
Ha en fin kveld og kos deg med å skrive julekort!!
Er heller dårlig på det jeg........

Brocante sa...

En ting er sikkert - en slik gave hadde jeg satt utrolig stor pris på. De som får gavene av deg blir sikkert kjempeglade! God ide!

Marias skriblerier sa...

Så utrolig flink du er!!! Jeg pakket inn noen smågaver til kollegaene mine her forleden dag, med cellofan, hamptråd og sånn lapp som du brukte... Helt likt! :D Litt gøy å se at vi tenker likt.

Jeg synes det var herlig det du hadde gjort! Tenkt å få en gave med så mye sjel i!!! WOW!! Heeeeeeelt fantastisk! Det brødet så uuuutrolig godt ut!

Synnøve. sa...

en kjempeide må eg si. Det blir så mye gaver som kun er moro ett kort öyeblikk. Men dette der glemmer man ikke i förste omgang.
Takk for ett gott tips.
Håper du får en fin torsdag nå da.
Klems Synne.

Haust sa...

For ei aldeles fantastisk julegåve! Denne idéen tar eg med meg vidare. :)

Josefine sa...

ÅÅ tenk så heldig de er som får en slik hjemmelaget og spiselig julegave!!Nam.......

Takk for oppskriften på eplene. Skal prøve meg på det og på brente mandler..snart håper jeg. Phu..alltid mer å gjøre enn en tror på denne tiden.Men koselig er det hvertfall:))))

Klemmer fra Josefine

Kine sa...

En skikkelig kreativ og flott gave!!MYE bedre enn alle kjøpte ting vil jeg si:)
Nydelige bilder!*klæm*

Maliva`s verden sa...

Wow,for noen kreative og smakfulle gaver...heldig de som får de gavene:O)Ønsker deg en fredfull adventshelg!
malivasverden

Two sa...

Dette var ei flott gåve og eit flott tips til oss. Eg likar også å gje bort slike nyttige gåver, skal notere meg utvalet ditt, kanskje brukar eg ideen din neste år?? Eg hadde eit liknande innlegg om julegåver tidlig i desember, det hadde jammen vore artig om fleire kunne lage til slike gode tips i innlegga sine. God jul frå Juliann

Online star register sa...

Er du ute etter en virkelig original julegave? Kjøp en stjerne! Folk bruker ofte registreringen som en gave for å feire minneverdige anledninger eller en spesiell anledning. Gavepakken er elegant innpakket og består av ett personlig beskjed, attest, gratulatjonsbrev og ett detaljert dreibart stjernekart.

Related Posts with Thumbnails