onsdag 6. august 2008

Sylt-o-rama!Ja nå er jeg inne i min siste ferieuke...! Det er så rart, kjennes nesten ut som sommeren er over, og høsten er kommet... Lange, late dager i solen på stranden, og plasking i sjøen virker allerede så fjernt... (Selv om det var i forrige uke, hihi) Det er mye kaldere nå, og regnet øser ned, så det kan ha noe med saken å gjøre ;) Verandakassene mine sliter i alt regnet, så de ser ikke så bra ut. Men jeg skal ikke kjøre i gang med høstblues allerede altså, er nok bare litt værsyk...! Og jeg er veldig glad i høsten også, fargene i naturen, og ikke minst kos foran peisen i mørke høstkvelder :)Enn så lenge er det greit at man kan gjøre litt andre ting i regnværet som å lage litt syltetøy. (og blogge så klart!) Her har jeg laget jordbær- og rabarbrasylte, med vanilje. Dette er mitt absolutte favorittsyltetøy! Jeg lager det som vanlig etter anvisning på syltepulver-pakken, (men bruker litt mindre sukker, syntes det blir søtt nok) og koker ca like deler jordbær og rabarbra, sammen med en vaniljestang. Det lukter fantastisk i hele huset når jeg lager dette ;) Og fargen på syltetøyet blir helt nydelig! (Den gamle vekten fant jeg på et snurrepiperi-marked i fjor, er veldig glad i den. Og det er forøvrig den eneste vekten jeg har på kjøkkenet, så det er bra den fungerer helt utmerket, hihi...)Og når man da tilogmed har tid til å lage hjemmelaget (ruglete) grovbrød, er det bare å kose seg altså... Nydelig med hjemmelaget sylte på nybakt brød, nam! I morgen skal jeg lage dronningsyltetøy, som er Monsieur Maisons favoritt :)

13 kommentarer:

Torunn sa...

Så flink du er!

Og så godt det ser ut!
Har laget både jordbær- og bringebærsyltetøy jeg også i år. Blanding av rabarbra og jordbær med vanilje har jeg ikke smakt engang, men det kan bli neste sommers prosjekt!
Skla plukke litt rips når jeg kommer hjem fra TRøndelag. Deilig med rips og vaniljesaus også :-), samt ripsgele....

Vi får jo bare nyte og gjøre det som er koselig for kommende årstid også. For som du sier; høsten er rett rundt hjørnet. Vi har varme, fine dager her jeg befiner meg, men kveldene er hutrende kalde....

Jeg er også et høstmenneske. Elsker de klare fagrgene og den friske luften. For ikke å snakke om høstsuppe, levende lys og fyr i peisen.......noe å se frem til det også!!

KLem

Mitt hvite hus sa...

Heisan:=)

Så godt det ser ut! Du er jo kjempeflink.
Ja jeg kjenner litt på det jeg også at høsten er rett rundt hjørnet. Når skolen begynner igjen er sommeren over for min del.Men da får en finne på koselig ting inne og nyte den vakre høstnaturen ute. Håper på flotte høstdager så vil en komme seg igjennom det også.
En varm klem til deg v:=)

Jorunn sa...

Så flink du er da! Hjemmelaget både syltetøy og brød, bedre kan det ikke bli :0) Men hva er det i dronningsyltetøyet? Det får vi sikkert se i morgen..

Tulip sa...

Nå fikk jeg lyst på hjemmelaget syltetøy!
Men har ikke flere jordbær igjen...og er ikke i humør for blåbærtur akkurat nå...
Så da får NORA syltetøy duge her i gården.

Synes du er flink, jeg!

Kine sa...

Dette så YUMMI ut,send over noen glass da!?hehe!
Kjempeflink sylter er du;)
Ha en fin kveld!!*KLÆM*

Haust sa...

Å, det ser godt ut! Eg vart svolten! :)

Viola sa...

Hej igen, har problem i kväll och skicke kommentarer. Får se ifall du får en repris. Jag har samma väder som du och är inne på min sista lediga vecka. Sedan börja jobbet som lärare igen. Vilken smaskig sylt du gjort, skulle gärna smaka. Vill berätta att jag lagt till din underbara blogg på min favoritblogglista, Ha en fortsatt bra vecka, Viola

Ingunn sa...

Det syltetøyet så helt herlig ut!!

by Siv sa...

Hellu
Det syltetøyet så vanvittig godt ut :) Og en slik vekt har jeg også lyst på... huff det er ikke sunt å gå hjemme i mammapermisjon, har altfor mye tid til å gå rundt å drømme om alt en har lyst på :)
Det var utrolig gøy å hekle på bestemorsruter... hvilket garn har du brukt til det store teppet du har på gjesterommet? Alpaca Silke er jo et fantastisk garn, men ikke helt billig..
Ha en fantastisk siste ferieuke!
klem fra vest

Tove sa...

Det så godt ut det! Men lurer litt på hva dronningsyltetøy er? Det hørtes også utrolig godt ut:)

Vi er i siste ferieuke vi også, men jeg gleder meg som et barn til ferien er over... kanskje i motsetning til resten av Norges befolkning,hihi Skal overta lokalene mandag 17... så tankene mine svirrer hele tiden rundt varebestillinger, opppussing av lokaler osv osv og ikke minst hva butikken skal hete...

Og høsten er en deilig tid, og "snart" er det jul igjen også, hihi Det er en deilig tid som kommer:)

Kos deg disse siste feriedagene!!

klem

Maria sa...

Uhmm, det ser lækkert ud. Kan næsten dufte det hertil :-)

Min ferie sluttede i mandags. Og det var mærkbart. Regn, gråt, og blæsende. Føles som høst ja. Man kan næsten ikke forstå vi i sidste uge lå ved stranden i dagesvis, og havde det alt for varmt... Men som du, elsker jeg også høsten med farverne og stemningen det giver.

Nå... det er snart sengetid her, må tidligt op igen i morgen.

Klem Maria

Tiril sa...

HEI HEI.
Gode minner fra barndommen var akkurat jordbær og rabarbra, Nora selger det faktisk.
Men ingenting er som hjemmelaget,mmm
Dette så himmelsk ut, i både farge og konsistens.
Har sylta litt rips, blåplomme, og solbær, resten er frysetøy.
Du hadde slik en fin blogg, kommer nok til å titte inn her igjen

Anonym sa...

Såååå deilig det så ut! Har aldri prøvd blandingen, men fikk veldig lyst nå!! :-)

Related Posts with Thumbnails