lørdag 9. august 2008

Dronningen av syltetøy :)Kanskje det er derfor det har fått navnet Dronningsyltetøy...? Ikke vet jeg, lurer på om det egentlig er svensk, men godt er det i hvert fall! Det er så enkelt som at det er syltetøy laget av blåbær og bringebær :) Koker det etter anvisning på syltepakken, og bruker ca 50/50 blåbær og bringebær. Dette er Monsieur Maisons favoritt, så her går det unna...! I går prøvde vi det på pannekaker, og det var veldig godt :)Til pannekakene hadde vi også kald rababrasuppe, nam! Det hadde vi alltid til pannekakene hjemme, så det er en tradisjon jeg har med meg. Min kjære er vant til å ha tomatsuppe til, så her må vi bytte litt på ;)

Det er rart med slike småting man er vokst opp med, som man tar med seg videre i livet. Ikke minst kanskje spesielle, lokale retter fra stedet man kommer fra! Jeg er fra nordvestlandet, så jeg koser meg både med potetball, blodpølse og lever, mens jeg aaaldri hadde fått min bedre halvdel til å gå med på å ha noen av de tingene til middag...! Sukk.Eller, det vil si, han prøvde så tappert å spise lever da pappa var her på besøk i vinter, men han tok en bit, for deretter å spytte den ut, og si halvkvalt; "Æ beklager, men det her går bare ikke!" Stakkar... Han er fra Nordland, og dette har så klart blitt rene vandrehistorien blant min far og familien hans som kommer fra Sunnmøre, hehe... ;) (Til Monsieur Maisons forsvar skal det sies at han er så og si altetende ellers :) Men han har sagt i ettertid at han aldri har vært borti å smake på noe som bokstavelig talt fikk hårene til å reise seg på ryggen hans...! Skjønner ikke hva han snakker om jeg ;)

Regner med det er mange av dere også, som har maker med "rare" matvaner de har med seg hjemmefra??Rabarbrasuppe

250 g rabarbra
1 l vann
200 g sukker
1 ½ ss potetmel

Vask og skrell rabarbraen. Kok rabarbra i biter, vann og sukker til rabarbraen begynner å gå i stykker, ca. 5-10 minutter. Rør potetmelet ut i litt kaldt vann til en jevn grøt og hell det i væsken i en tynn stråle, mens du rører godt. Kok opp. Avkjøles i kjøleskapet.
Kan også fryses ned :)

14 kommentarer:

Jorunn sa...

Så dette var Dronningsyltetøy! Så godt ut :0) He he, ja det kan bli litt kræsj i matveien når man kommer fra forskjellige landsdeler ;0) Gubben min og jeg gjør ikke det (heldigvis..) Så koselig at du også legger ut oppskrifter :0)

Jorunn sa...
Denne kommentaren har blitt fjernet av forfatteren.
Viola sa...

Hejsan, vilka underbara recept du ger oss och bilderna gör ju att det vattnas i munnen på mig, ha en fortsatt skön helg, Viola

joanna sa...

Det sultetøyet såg kjempe godt ut :O)

Tiril sa...

Dette så og godt ut, likevel tror jeg ikke det slår det forige,av rarbarbra og jordbær!!Men kunne nok ha lyst å prøvd det.
Sylter litt hver dag nå, begynner å bli lei, men syns det er synd å ikke bruke de bærene vi har.
Ha en fin helg,

Shabby Chic sa...

Hei! Er inne og hilser på i Blogglandia. Kjempefin blogg du har, og jeg ble bare superfrista av både syltetøy og suppe! Hilsen Shabby Chic:)

by Siv sa...

Heyhey
Så utrolig godt det syltetøyet ser ut!!! Får skikkelig vann i munnen her... Er ikke så kjent med rabarbra, så kanskje det må til pers!
Her er mannen på fotballkamp, godt å ha PC & tv for seg selv :)

Fikk så fryktelig lyst å lage et sengeteppet som du har på gjesterommet. Hadde tenkt å lage et annet type teppe, slik at jeg ikke hermer etter deg hele tiden. Men nå har jeg en del Alpaca restegarn, syns du det er fryktelig dumt hvis jeg tar en hermings? Garnet er bare så fantastisk deilig, brukt det mye til babystrikk. Syns bare du lager så mye fantastisk fint :)
Ha en super helg, pass på at din kjære ikke spiser opp alt syltetøyet & blir dårlig i magen...

Klem fra meg

~ ♥ LISBETH ♥~ sa...

He he..er så enig med monseiuren ang lever, åhh jeg kan ikke fordra det, koker og tørker til vovsen men det er alt ;O)) Syltetøyet derimot ser rådeilig ut, nam!
Har en liten oppmerksomhet til deg inne hos meg !
Klem

Mitt hvite hus sa...

Mmmm dette syltetøyet ser herlig godt ut. Elsker begge type bærene:=) Må bare prøve det en gang:=)
Ha en fin kveld:O=)
Klem :=)

MeyBiMe sa...

Blåbær og bringebær ja.....
Det hørtes utrolig deilig ut!!!!!
Liker også veldig godt blandingen av bringebær og rips :-)
Men...kanskje jeg skulle lage dette syltetøyet ditt i morgen...Hmmmm
:-)
Takk for deilig tips :-)

Kaffekos sa...

Skal si jeg fikk lyst på pannekaker og syltetøy, mmmm. Skal prøve det syltetøyet ditt:). I dag er det elgkjøtt som står på menyen her hos oss. Det skal bli godt med ripsgele til.En god gammel oppskrift jeg har fått. Ha en fin søndag.

elisabeth sa...

Er stadig innom og sniker på de vakre bildene dine...Og ja du må være et absolutt perfekt husmoremne...hihi, jeg har bestemt meg for å skjerpe meg, og da skal jeg finne frem igjen til oppskriftene dine:)

Anonym sa...

Flink du er!! Får helt vann i munnen jeg :-)

Mia sa...

Oi oi, så deilig dette så ut da... både syltetøy og suppe. I år har jeg ikke fått gjort noen av delene... det vil si, jeg har ikke plukket blåbær ei heller rabarbra fra hagen. Og så er tåget gått for rabarbraen i år... Jeg hadde tenk tå koke saft av den (har gjort det tidligere), men av en eller annen grunn ble det altså ikke gjort iår (sommeren er for kort og besøkende for mange i løpet av denne søte sommerstid. Eller så er det bare jeg som er for lat...)

Related Posts with Thumbnails