lørdag 23. august 2008

Siste sommerhelg...?
Utrolig nok, i dag har vi nesten hatt en hel sommerdag her...! Hurra for det, det gjorde godt :) Ikke minst for plantene mine ute, som har fått skikkelig hard medfart i de enorme nedbørsmengdene vi har hatt her til tider. Noen flere som har slitt med det...? Verandakassene mine har nesten ikke blomster igjen, buhu... Men men, jeg får heller vise noen bilder av de som har klart seg, og fortsatt har litt farger å spre om seg med :)Jeg er veldig glad i hortensia, og i fjor hadde jeg en blåturkis i potte, den var veldig flott og holdt seg hele sommeren. Til høsten plantet jeg den i et bed, og nå kom den med knopper! Det morsomme er at det er en helt annen farge, lilla :) Og en hvit hortensia jeg kjøpte for å ha i potte, har plutselig begynt å bli lysrosa. Det har vel noe med surhetsgraden i jorden å gjøre. I like!Det skal visst bli bra vær i morgen også, kanskje dette er den siste sommerhelgen...? Og da blir kanskje dette det siste "sommerblomster i hagen og på terrassen"-innlegget... Det er så rart hvor fort tiden går, synes ikke det er lenge siden alle bloggerne her inne hadde lengselsfulle innlegg om hvordan vi savnet og lengtet etter sommeren, blomstene og varmen... Den er kort den sommeren her i landet, men samtidig så er det jo en av tingene jeg setter pris på her i Norge, de fire årstidene våre :) Vinteren føles bare av og til veldig lang... :/ Men men, nå er snart høsten her, og jeg er veldig glad i den også! Får snart gå til innkjøp av lyng, så da får det bli lyng-innlegg i stedet ;) Fortsatt god helg til alle dere som er innom!

12 kommentarer:

Mitt hvite hus sa...

Nydelige bilder av Hortenisaen. Jeg er også utrolig glad i den planten. Liker at den varierer fargen etter surhetsgraden i jorda. Jeg har to stk i hver sin tønne . Og de har vokst seg ut av den. Nå er mittdilemma hvor skal de plantes ut, har jeg plass? de blir jo enormt store.
Ja sommeren er kort. Håper på mange fin høstdagerO=)

Nyt søndagen !
Klem Kerstin

sandra sa...

så fine møbler! kunne godt tenke mg noe hvitt tre:)

elisabeth sa...

Nydelig! Jeg elsker Hortensia, men fikk beskjed på gartneriet at det ikke var så enkelt her...noen bakdeløer med kulda også;)
Jeg lot alle blomstene få flytte til naboene da vi flyttet, da det ikke var plass, så det er kun to lyng og Krysanthemum (det var et vanskelig ord å skrive...hehe riktig?)
Vel nå skal det nytes litt sol, og så rydde videre:)
Ha en fin søndag:)

Viola sa...

Hejsan, jag bara njuter av alla dina vackra bilder från din trädgård. Hortensian är en av mina favoritblommor, så vackra, kram Viola

n o r d i n g å r d e n sa...

Vilken vacker uteplats och man blir så glad över de sista varma solstrålarna! Och Anne katt, varje gång jag ser henne så förundras men över hus söt hon är när hon sitter där...vilket fint lavendelinlägg nedan! Mari.

Tove sa...

Så kul den testen nedfor var:) Jeg ble potluck pro:) Og lavendelsaltet ditt... så bare helt fantastisk lekkert ut! Og hagen og verandaen din også!

Hvordan går det forresten med nettbutikken? Og du har heller ikke vært på messe i høst? Kanskje vi kan reise sammen i januar:)

Klem

Marianne sa...

Hei Synnøve! Hadde planer om å lage deilig duftende salt også, men lavendelen visnet før jeg rakk å tørke dem! Kan prøve med tørre strå allikevel, de dufter litt ennå. Kjempefine bilder : )
Vi har hatt en kjempefin søndagstur i deilig sensommervær og plukket inget mindre enn nyper, epler, kornaks, eikenøtter og gråpærer på vår vei. Høstfølelsen kom snikende i dag, men alle tider har sin sjarm og nå er jeg klar for en deilig høst!
Hilsen Marianne

Torunn sa...

Så vakre bilder du viser!
Helgen har vært nydelig og det er godt å kunne nyte, for nå er det like fær det blir veeeldig lang inneperiode. Men jeg er også glad i høsten, heldigvis .-)

Klem

~ ♥ LISBETH ♥~ sa...

Heisan! Håper det blir sommer lenge enda jeg, orker ikke tanken på høst ;o) Her har jo vært bedre enn hos dere, en regnskur om natten og sol om dagen, helt topp !
I dag har det vært en deilig fønvind, ut med klærene på snoren, men det pussige er at de er ikke tørr på et blunk...høy luftfuktighet!
I morgen blir det nok frem med paraplyen i følge forstå seg påerne ;o)
Jaja, vakre bilder hos deg as usual.
Ha en flott neste uke.
Klem

hvorfor ikke... sa...

Ja i dag har det vært fantastisk!
Rart det der: Når våren kommer er det sååå deilig, sommeren er fantastisk, egentelig er jeg høstmenneske! koser meg i høststormene, og når snøen faller jubler jeg!
Skiftingen av årstider er nok det beste;)
smil Torunn

Hulda sa...

Dette var også et nydelig innlegg! Du tar jo så fine og stemningsfulle bilder. :)

Vi i nord har også hatt ei flott helg. Kjenner sola har fått varme ansiktet. :) Fine bilder av hortensia og terrasse. Ja, er det ikke rart at fargen på hortensia avhenger av surhetsgraden i jorda. :)

Haust sa...

Nydelege seinsommarbilete!

Ha ei fin veke! :)

Related Posts with Thumbnails