mandag 11. august 2008

Sengeteppe(r)Vi har så klart begynt å bruke det nydelige sengeteppet som mormor heklet for mange år siden. Jeg var så heldig å få det av mamma da jeg var hjemme i sommer. Det er så flott, og jeg blir helt matt av å tenke på arbeidet som må ligge bak noe slikt...! Synes det ble veldig fint på soverommet. Har jo vist bilder derfra tidligere her, jeg pleier å veksle mellom å ha alt helt i hvitt, og å ha sengetøy etc med litt mer farge på. Det blir gjerne på sommeren det da...Men, det viste seg fort at folk må ha vært litt kortere før i tida, sengeteppet var for kort for senga vår...! Og det er nok riktig, i følge dette jeg fant på nettet:

"Nordmenn har strukket seg over 10 centimeter de siste hundre årene. Fra å være et kortvokst og fattig folkeslag, rager vi i dag over de fleste i verden med våre 179,9 centimeter."

Ser man det. Ikke det at jeg er 179,9 cm, eller at mormor heklet dette for 100 år siden, men jeg er 1,70, og noen år begynner det vel å bli siden det ble laget :) Uansett, teppet var og ble for kort. I slike tilfeller er det jo ikke verst å ha egen butikk...! Hm, i dag trenger jeg et sengeteppe. Hvor går jeg? Jo på lageret! Hihi, der hadde jeg dette sengeteppet, og endelig fant jeg en grunn til å "måtte" kjøpe et selv ;) Syntes det ble veldig fint og sommerlig på soverommet med disse fargene, og det sto godt til det hvite, heklede synes jeg. Så er både jeg og Anne Katt malende fornøyde, hurra! :)

15 kommentarer:

Torunn sa...

Så fint!!

Jeg har også et slikt sengeteppe som min farmor har heklet til meg. Det er også for kort! Jeg har desverre ikke noe lager å hente et ekstra teppe på, men må nøye meg med det korte så lenge...hehe...
Sikler forøvrig veldig på det du har i butikken din ;-)

Ingunn sa...

Så flink mormor du har. Helldig!!Hun har sikkert brunkt masse tid på det. Jeg holder på å strikker et lappeteppe.Det tar evigheter....Tror aldri jeg kommer til å bli ferdig;) Tror kanskje det blir litt kortere enn planlagt (Kanskje det var det mormoren din også bestemte seg for)....;)

Men de to teppene passet veldig godt sammen, så da gjør det jo ingenting. Kjekt å ha eget lager å ta av!!

Ha en fin kveld!

Mitt hvite hus sa...

Sengeteppet ditt er helt nydelig. Min mor var veldig flink med hendene sine. Hun heklet et tilsvarende sengeteppe. Desverre er det gått i stykker og jeg er ikke flink å reparere. Jeg fikk mye i arv av min mor, men ikke akkurat å reparere. Angrer i dag. Hun var en klpper på det også.
Det andre teppe ditt er også utrolig pent.

ha en fin kveld
Klem =)

Maria sa...

Det ser rigtig fint ud med de to tæpper. Smart at have egen butik ja, hi hi.

Sikke et arbejde det har været at lave det tæppe. Virkelig flot.

Klem Maria

Viola sa...

God morgon, du har verkligen ett underbart överkast och så härligt att veta om att din mormor har virkat detta, så vackert. Nu är det dags och göra sig iordning för 2:a arbetsdagen. Är lärare halvtid och jobbar med min butik resten. Ha en bra dag, Viola

Jorunn sa...

Så fine tepper! Begge har sin spesielle sjarm, men passer også veldig fint sammen :0)

Helene sa...

Litt eldre sengetepper er somregel litt for korte etter dagens sengemål, men du fant jo en nydelig løsning på "problemet"
Kjempefin kombinasjon :O)

Magdalena sa...

GUUURI så vakkert....

by Siv sa...

Så heldig du er som bare kan "stikke" ned i butikken :)
Bare jeg får en god lønn nå, så blir det shopping i butikken din, hurra hurra hurra
Ha en super kveld baby
*Siv*

Sologbolig sa...

Så fine sengetepper. De passet jo perfekt sammen, både det nye og det gamle. Ha ei fin veke!

silje-sin sa...

Nydelige sengetepper, og så delikat soverom! Kjekt med eget lager ja:) Tror ikke jeg hadde klart å begrense meg jeg;) klem fra silje.

Mia sa...

Sengeteppene dine er helt nydelige, og nydelige bilder av dem. Det er jo koselig å skifte litt på tepper og slikt fra tid til annen. Jeg har kun et sengeteppe som passser i dobbeltsengen vår, og den har jeg hatt i ovet ti år nå... men jeg bytte litt på puter og slikt. Kanskje hadde det vært på tide for meg å sy et nytt debbeltsengeteppe... det er bare det at jeg er så fornøyd med det jeg har.

Hulda sa...

Det ble jo så flott! Både med det gamle og det nye sengeteppet. Det er fint å ha slike arvestykker.

Prinsesse Elin sa...

Et fantastisk teppe og et nydelig vatt teppe. Synes soverommet deres ser knall fint ut. Ha en herlig dag:O)

Lena sa...

Nydelige tepper. Ha en fin helg:)

Related Posts with Thumbnails