søndag 7. juni 2009

Syrin ute, syrin inne
Syriner er jo en storfavoritt blant bloggere i disse dager, og også her hjemme hos meg :) Hver mai/juni bærer det ut i hagen med saks, for å ta med meg en bukett inn i stua. Når duften av syrinene brer seg i rommet, blir jeg rett og slett glad, og da vet jeg at sommeren definitivt er på vei... :) Og det er like trist hvert år, når de fine blomstrende grenene etterhvert blir brune, og blomstene forsvinner...Ute i hagen her har vi et par syrintrær, et lilla og et hvitt. Jeg synes det ser ut som disse er vanligst, i hvert fall i området her, det er veldig sjelden jeg ser noe til den rosa varianten...? Kan det stemme at den ikke er like vanlig? Disse to trærne våre står på hver sin side av Trappen som leder ingensteds hen, og lager nesten en bue i toppen :) I trappen har jeg så langt en pelargon, og mitt lille urtehjørne.Her har jeg plantet basilikum, persille og mynte i krukker, tenker å utvide "avdelingen" med flere varianter etter hvert. Hadde det slik i fjor også, de trivdes veldig godt i halvskyggen i trappen der, og det er jo så kjekt å kunne gå ut og plukke med seg friske urter om man trenger det i matlagingen :)Ønsker dere alle en fin ny uke, jeg hører rykter om at sommeren snart er på vei tilbake, så vi krysser fingrene for det :)Every may/june when the lilacs blossom, I bring a bouquet inside, it gives off a lovely scent in the livingroom. We have a couple of lilacs in our garden, white and purple. This summer, as last summer, I have planted basil, parsley and mint, it is quite handy to have nearby, when needed in cooking :)

8 kommentarer:

Mitt hvite hus sa...

Ååå for en vakker syrin bue overtrappen...tenk å sette seg ned der med en kopp te....og kjenne duften av disse flotte blomstene..Blir litt vemodig jeg når blomster er ferdig for sesongen..da er det ett år til neste gang... Thats the life..
ønsker deg en fin uke O=)
Utrolig vakre bilder foresten

Klem Kerstin

moa sa...

hei synnøve -
...for noen skjønne bilder av syriner - en storfavoritt i blomsterriket..
Ja nå ønsker vi sommeren tilbake, det er surt her i hovedstaden også....
ha en fin ukestart!
moaklem

Josefine sa...

Heisan...så nydelige bilder du har tatt av syrinene dine. Både inne og ute står de så vakkert hos deg:)
Jeg har også hvite og lilla....skulle ønske de sto hele sommeren..de er så romantiske og fine.

Ønsker deg en fin uke, klem

Torunn sa...

Så vakkert, Synnøve! Jeg er også veldig glad i syriner :-)
Selv har vi to lilla og en rosalilla..... Ønsker meg hvit jeg da :-)
Det beste med denne tiden er jo at man bare kan gå ut i hagen og plukke det vi vil :-)

Ha en deilig uke

Klem

Mamman til Nellie Pirellie sa...

Hei pip!

Du er så flink! Er kjempe flott hos dere, skulle bare ønske vi så hverandre litt oftere, hehe. Ha en fortreffelig sommer pip!

Smask fra danske pip!

liven sa...

Hei Synnøve:o)
Så nydelige bilder fra hagen din:o)
Syriner er så fine og jeg har plantet to i år!
Så nå får jeg bare vente....

ha en fin ny uke...så får vi håpe på sommervær:o)

Prinsesse Elin sa...

Så vakkert. Jeg har plantet en slik her i år så nå går jeg bare å gleder meg til neste vår da jeg forventer den vil spire:O)

~ ♥ LISBETH ♥~ sa...

Heisan! Alltid noe lekkert å se her hos deg, nyyyyyyydelige bilder.
Syrin er en av min absolutte favoritter også, men nå er de brun...tiden flyr så altfor fort. Nå får jeg glede meg til å se peonenen slå ut i full blomst.
Ha det godt og hils søtepusen din.
Klem
(Buhuuu, nå er begge mine pusekatter død, men jeg har jo hunden, så noe pels på fire bein er igjen i huset heldigvis.)

Related Posts with Thumbnails