lørdag 13. juni 2009

Kjære rabarbra :)Jeg må bare få si at jeg er veldig glad i rabarba... :) Hvert år når de kommer, er jeg like glad, og gleder meg til det jeg kan lage av det. Favorittene er jordbær- og rabarbasylte, rabarbrasuppe, og ikke minst rabarbragrøt. I år tenkte jeg at jeg skulle prøve meg på rabarbrasaft også, det er jo så godt... :)Her om dagen laget jeg rabarbrasuppe, og jordbær- og rabarbrasyltetøy. Jeg må dessverre kjøpe rabarbraen, da vi ikke er så heldige å ha det i hagen. Jeg prøvde jo å plante det ut her i fjor, men det gikk bare noen dager, så var den helt oppspist av brunsnegler, så i år har den ikke kommet opp igjen... :( Men men, de har i hvert fall fin rabarbra på butikken her, så da går det greit.Den gamle Freia-vekten fant jeg på et snurrepiperimarked for et par år siden, og den gjør fortsatt nytten :) Og det er jo veldig greit, siden jeg ikke har noen annen kjøkkenvekt, hihi...

Tror jeg hadde noen innlegg med disse oppskriftene i fjor, men litt repriser blir det jo av og til på bloggen, så dette får være for eventuelle nye lesere da ;) Syltetøyet lager jeg enkelt og greit etter anvisning på syltepulver-pakken, (men bruker litt mindre sukker, synes det blir søtt nok) og koker ca like deler jordbær og rabarbra, sammen med en vaniljestang, det gir den lille prikken over i'en synes jeg :) Dette tror jeg må være mitt favorittsyltetøy, det er så godt...!Rabarbrasuppe er noe jeg er vant til hjemmefra. Vi pleier bl.a. å ha det til pannekaker, og den er like god varm som kald. Spesielt godt er det jo når den er kald på varme sommerdager, frisk og syrlig! Og når det er rød rabarbra, får den i tillegg en helt nydelig farge...Rabarbrasuppe

250 g rabarbra
1 l vann

200 g sukker

1 ½ ss potetmel


Vask og skrell rabarbraen. Kok rabarbra i biter, vann og sukker til rabarbraen begynner å gå i stykker, ca. 5-10 minutter. Rør potetmelet ut i litt kaldt vann til en jevn grøt og hell det i væsken i en tynn stråle, mens du rører godt. Kok opp. Avkjøles i kjøleskapet.
Kan også fryses ned :)Rhubarb is definately one of my favourites this time of year. The other day I made rhubarb & strawberry jam, and rhubarb soup, delicious on a warm summer day :)

Ønsker dere alle en fortsatt god helg!

15 kommentarer:

Marianne sa...

God helg til deg også! Takk for rabarbratips, tok en avlegger i fjor som står og gror seg til i hagen. TRor ikke det blir kraftige nok stilker i år, men gleder meg til å kunne høste rabarbra selv. Ellers må jeg til naboen for å hente, og det er jo velgig greit!
Klems fra Marianne

M sa...

Åååååå det så godt ut!!
Ha en fin lørdagskveld, klem, M

Datt sa...

Mmmm, fristefriste... Nå ble jeg sulten... :)

Magdalena sa...

heia...
så lekre bilder du har her..!
og rabarbra... MMMMmmmmm...det beset som finnes...

klem, magny***

moa sa...

hei -
..så herlige og friske bilder!
nydelig rød pelargonia, og mmmmmm
rabarbra er kjempegodt!
takk for oppskrift!

god helg -
moaklem

by Siv sa...

Hmmm du tar bare så utrolig flotte bilder :)
Og det syltetøyet ditt med rabarbra og jordbær har jeg tenkt lenge på at jeg skulle lage... Skal prøve denne uken hurra!
Syns bare tiden flyyyyyr avgårde!
Håper alt er fint med deg og at du får en flott sommerferie
Klemmmz

Tove sa...

Ikke noe problem med reprise på noe så fristende:) Husker godt denne fra i fjor, og at jeg tenkte veldig på å prøve..., kanskje jeg får det til i år. De fleste av rabarbraene i hagen vår er spist opp, men kanskje det er nok.. Frisk, syrlig rabarbra, jorbær og vaniljestangen, det høres fantastisk godt ut!

Kos deg i helgen, regner med/ håper været er like fint hos deg som her:)

klem

Ingrid sa...

Så utrolig koselig og sommerlig stemning! :) Det så godt ut!! Tror jeg må plukke inn litt rabarbra jeg også..

h.espe sa...

Mmmm, rabarbera er godt, og her var det mange fristelser som blir nevnt.... Selv elsker jeg rabarberapai! Det skal jeg lage når jeg kommer hjem til Nordfjord til helgen igjen, der har nemlig mamma og pappa rikelig å plukke. Prøver kanskje ut oppskriften din også da....

Fortsatt fin helg til deg, og nattinatt!

Goklem fra Hildegunn

Tonje sa...

Tusen takk for tipset! Det er herved utprøvd. :o)

Helsing Tonje

Torunn sa...

Så herilig, Synnøve!
Jeg husker så godt i fjor når du nettopp hadde fått rabarbra og satt ned i hagen jeg. Jeg ble så inspirert av det innlegget ditt at jeg kjøpte to planter og satte ned jeg også. Mine har heldigvis ikke blitt spist opp av sneglene og jeg har fått nok til en raarbrapai i år. Netse år håper jeg de er store, store og gir skikkelig avkastning!
.-9

kLEM

hvorfor ikke... sa...

Sommerlig og herlig!
Flott og inspirerende innlegg, Synnøve:)

Kjolesnekkern sa...

Så koselig blogg jeg kom over!!! Og den kjøkkenstolen din hadde nyyyydelig farge!!!! Beklager, er mere opptatt av stol enn rabarbra ser jeg:-) Her lager jeg kun pai og kake av frukten, men det er også godt! Kos deg, mvh Marianne som følger deg:-)

Synnøve. sa...

Hei på deg.
Rabarbra som er så godt...
Bruker å koke rabarberkrem og det er godt. Mange har melk i men eg liker den best uten.

Må nok gjöre noe med de som ligger i frysern nå da.

Nå önsker eg deg en fabelaktig sant hans.
Klems Synne.

Josefine sa...

Heisan!

Fristende innlegg om rabarbra...det er liksom sommerdessert nr.1 :)

Ja du har helt rett,...det er cabbages & Roses stoff. Hadde egentlig planer om å sy nytt trekk på min gamle stol. Men den var blitt så morknet at jeg måtte kjøpe en nye en. Denne stolen er kjøpt hos First Floor i Bergen....har link til dem på siden min:)

Ha en flott søndag, klem

Related Posts with Thumbnails