mandag 6. oktober 2008

Gode sakerNå er jeg på siste dag av høstferien min, hulk... Men da må jeg så klart kose meg skikkelig, og sitter her med fyr på peisen, te, nybakte scones og litt bloggings så klart ;) Må si at jeg koser meg bra mye om høsten også altså...!

Som dere ser så har pelargonen på kjøkkenbordet sluttet å blomstre nå. Den må vel snart settes ned i kjelleren til overvintring, tenkte å prøve det en gang til. Hadde ikke så stort hell med det i fjor, så om noen har gode råd er det bare å fyre løs! Skal de f.eks klippes ned nå eller til våren...?Må bare vise dere disse godsakene jeg kjøpte meg på Bærums Verk. Der er det en liten butikk i Verksgata som heter Mors Matgleder, og der kunne jeg jammen kjøpt hele butikken tror jeg :) Masse godsaker til matlaging og også de deiligste hjemmelagede ting, sylter safter og marmelader, laget av norske råvarer. Jeg kjøpte med meg ripsgele og honning denne gangen. (Ripsgeleen ble spist opp på null komma niks, rakk nesten ikke ta bilde av den, hihi...)

Egentlig var det litt fy-fy å kjøpe den, siden mamma lager massevis av verdens beste ripsgele hjemme, men hun glemte å ta med et par glass da de var her på besøk, så da måtte jeg få lov ;) Jeg er også stor fan av varm melk med honning, spesielt om man er litt snufsete og har vondt i halsen, så denne honningen fra Hadeland må prøves.På en loppis fant jeg nylig mange sandkakeformer, med forskjellig mønstre i bunnen. De var veldig fine, og kan jo også brukes til f.eks å ha telys i, om man ikke skal bake masse sandkaker ;)

Ønsker alle som titter innom en flott uke! :)

15 kommentarer:

Tove sa...

Tre innlegg jeg ikke hadde sett før..., nå må jeg nok redusere jobbingen min altså, hihi
Herlig gave du har sydd og den tallerkenhylla var jo kjempefin! Og du trengte ikke male den engang? Jeg dro kjensel på de fleste av bøkene oppi den også;) Kos deg denne siste feriekvelden!

Klem

Josefine sa...

Nydelige ting du har der... For en flott blogg du har:))) Butikkene på Bærumsverk er bare en drøm.
Ønsker deg en fin kveld og en god uke, klem Josefine

Torunn sa...

Mmmmm, så nydelige bilder du viser!

Alltid leit når ferien er over, men vi vet jo at det kommer flere ferier! ;-) Trøste, trøste...

Jeg hadde også problemer med å laste opp blogger med store bilder før. men så lastet jeg ned Windows live writer :-). Lager alle innleggene mine der nå, og nå er det heller ingen problemer med andre blogger med store bilder :-)


Klem

by Siv sa...

Nam nam her var det mange godsaker :)
Nydelig innlegg, nå fikk jeg lyst på melk med honning!
Venter på at poden skal komme hjem fra jobb, litt stusselig å sitte her. Kaldt er det blitt også. Og malelysten har virkelig forsvunnet. Har en stor plan om å male trappen, men det er et litt stort prosjekt å begynne på. Det er det å sette i gang da hehe.
Nyt siste fridagen din, hurra
Klem fra det kalde vestland

Mitt hvite hus sa...

Så sjarmerende flotte bilder. Ser godt ut med syltetøyet. De formene dine så artig ut med forskjellig mønster i bunnen =) Har ikke sett det før.
Jeg skal også forsøke meg å overvintre pelargonian. har ikke noe kjølig sted så de skal få stå på kjøkken og stua. Tror de skal klippes til våren =)

klem Kerstin

Tea Kristin sa...

Herlige bilder! :) Jeg har ingen kjeller å overvintre pelargonier i, så jeg pleier å ha dem i stuevinduet mitt hele vinteren. Da lar jeg dem bare vokse og bli lange og strantete, og så klipper jeg de MYE ned til våren, og tar MASSE stiklinger! :) Det har gått veldig bra så langt ihvertfall! :)

Magdalena sa...

Hei på deg...
dette var herlig nostalgisk~~~~
klem og fiiin dag!

Synnøve. sa...

Hei Synnøve.
Her var det masse å lese siden sist.
Har mista litt av energien til å blogge, men den kommer igjen.
Eg ringte til Plantasjen og spurte om Pelargonerne. Di skulle klippes ner til våren sa han gartner der.
La dem blomstre ut og sett dem kjøligt. men klipp til våren.
Honing er sikkert meget sundt, men eg blir så kvalm av lukta. Aner ikke hvorfor. Har litt honing i deigen når eg baker brød.
Tallerkenhylleklubben blir bare større og større hehe...
Men det er fint å ha.
Du den rosa jenteputa, selger du den? Spør før eg har ei nabojente på 5 år som er vill etter rosa.
Eg kan mange ting, men sy på symaskin er ikke en av di tingene, så derfor lurte eg.
Håper nå du får en fin tirsdagskveld.
Klems Synne.

CosiFanTutta sa...

Hei du, takk for besøk på bloggen min! JODA, jeg har fått teppet og ikke før fått det i hus før min søster setter i gang - det er faktisk sant!! Hun er derimot ikke ferdig ennå, så har rett og slett avspasert noen timer, sånn at jeg kan være klar - dette tar TID!!

~ ♥ LISBETH ♥~ sa...

Åhh ,ingenting er som små gårdsbutikker der en kan få fatt i herlige krukker med all slags godt.
Glass med koselige lokk sjarmerer meg alltid dønn i senk. Pelargonier ja, mine er mishandlet og står ute fremdeles, ikke vært frost hittil så satser på å redde noen til helgen he he. Jeg klipper de ned...
Klem

Heidi og Cathrine sa...

Ja, her var dt mye snadder. Koselig innlegg :)og koselige bilder.

:-)

pepperkverna sa...

Et sveip inom her var en hyggelig start på dagen. Og så fine sandkakeformer da....Hege

hvorfor ikke... sa...

Å så koselig innlegg, blir helt inspirert til å sylte og safte....men, nei, jeg må male, hehe!

Marianne sa...

Koselig å besøke bloggen din, flere innlegg jeg ikke har lest jo! Jeg er ikke medlem av tallerkenhylleklubben, men har i grunnen vært på leting etter den perfekte hylla en god stund. Din er blitt skikkelig fin : )
Bærums verk ser også ut til å være et sted som må besøkes snart, kanskje i forbindelse med julehandelen?
God helg, Synnøve!
Hilsen Marianne

n o r d i n g å r d e n sa...

Åh så hemtrevligt, lantligt och läckert! Jöättefina bilder med de burkarna! Mari.

Related Posts with Thumbnails