torsdag 23. oktober 2008

Kveldsstemning i stuaI går hadde jeg noen gode venninner på slabberas her hjemme :) Jeg har bursdag i neste uke, men siden jeg da er i gang med overtiden igjen, tok jeg bursdagen litt på forhånd... Da var så klart huset shinet opp, så da benyttet jeg anledningen til å knipse litt bilder, hehe.. (Er det ikke bloggifisert det heter så fint her inne...??)Det er kun i helgene jeg er hjemme når det er noe særlig dagslys å ta bilder i om dagen, så fremover blir det muligens litt gule bilder herfra, hihi... Dermed må jeg jo bare kalle det for "kveldsstemning" for å slippe unna med det da, kremt ;) Er ikke så glad i blitzbilder heller, så da får de heller bare være litt gule! (Hvis noen observante lurer på hvor det har blitt av de nye stolputene mine, så har jeg ikke mange nok puter å ha inni alle fire enda, så da må de vente litt på å få komme på plass, til jeg har fått alle putene ;)Til slabberaset lagde jeg sprø sjokoladekaker, som kan skimtes på bordet der. De er alltid en hit, og så lette å lage :) Oppskriften finner du her. Og så skulle jeg prøve meg på noe nytt, nemlig svensk smulpaj! Har vært litt nysgjerrig på det, synes det ser så godt ut. Jeg fant en oppskrift i Lantliv, med jordbær og rabarbra, det er jeg jo veldig glad i, så den måtte prøves :)Jeg fikk ikke tatt noe bilde av den da den var ferdig, for da var gjestene kommet, men her er oppskriften i hvert fall: (på svensk, for sikkerhets skyld ;)

Rabarber- og jordgubbspaj

6 portioner
5 rabarberstjälkar
2 liter jordgubbar
1 vaniljstang
2 msk majsstärkelse
1 dl strøsocker

Smuldeg:
250 g kallt smør
1 dl strøsocker
1 dl havregryn
1 dl kokosflingor

Sett ugnen på 200 grader
Skal och skiva rabarbern og dela jordgubbarna
Skrapa vaniljstången och blanda den med rabarber, jordgubbar, råsocker och majsstärkelse
Lägg frukten i botten av en smord ugnsfast form
Nyp ihop ingredienserna till smuldegen och strö den över frukten
Hyvla över lite smör og grädda pajen gyllene i mitten av ugnen i ca 25 minutter


Bilde: alltommat.se

Server gjerne med krem eller vaniljeis :)

24 kommentarer:

tinemor sa...

Så koselig det ser ut i stuen da!
Litt gule bilder gjør jo bare at det ser lunere og koseligere ut!!!
;-)
Klem

Mitt hvite hus sa...

Du har en kjemepkoselig stue. Likte bordet ditt veldig godt jeg=)Det er hyggelig å ha jente kveld og tyte og kose seg som vi jenter er så gode på=)

Nyt fredagen )

Klem Kerstin

Størhuset sa...

Stua de var koselig synes jeg, ikke så lett å rekke å ta bilder på dagtid nå, det blir mørkt så fort. Paien så kjempegod ut. En god helg ønskes deg og dine!

sortekatt sa...

Fint du har det!Jeg pleier ikke å lage så mye med jordbær,har en datter som er allergisk..vil ikke friste formye så da tar vi bringebær:)Paien så jo bare namnam ut da:))hehe.Ha en strålende helg!

~ ♥ LISBETH ♥~ sa...

Hei på deg! Hi hi, ja gule bilder skal jeg love vi får se mange av fremover. Nei usj, blitzbilder er ikke særlig fine, foretrekker det gule ja.
Men du så koselig hos deg,, virkelig varm stemning i bildene.

Kan jeg låne et bilde av AnneCath? Skal gjøre noe lurt...
Klem

Hulda sa...

Så flott bursdagsfeiring du har hatt, og så nydelig det var hjemme i stua hos deg. Flott stemning og deilig kake. :)

Anita sa...

Så fine bilder fra stuen deres! Personlig med kombinasjoene gammelt nytt! I like! Paien så veldig god ut! har akkurat bakt en sjokolade kake jeg, skal ha hele jobben her i kveld! Bølge teppe er kjempelett å hekle! Kun staver og luftmasker, MYE enklere enn lapper! Bare å sette i gang, brukte selv stor heklenål så det gikk veldig fort! Spør så hjelper jeg deg! God helg!

Kine sa...

Guri så koselig og stemningsfull stuen din er altså!!Gult er kult ikke sant hehe;) Ser mere "kost" ut når bildene blir sånn!Har fått tatt fine bilder av lysekronen nå,så det kommer vel på bloggen ikveld;)
Ha en fin helg!!!!klæm

Lene sa...

Hei, Synnøve - og gratulerer sååå masse på forskudd!!! Kos med venninder og feiring, da. Og ikke minst sjokoladekaker og smuldrepai.. Nammi :)))

Nydelige bilder hjemme hos deg. JEg vet jeg har sagt det før, men sier det igjen: Jeg elsker den sammensetningen din av møbler - og jeg liker så innmari godt at du ikke har latt malekosten ta helt av hos deg, men også bevart så mye slik det var. Så inmari fint - og ballansen er bare såå bra!

Og så må jeg le, ja.... Måtte nedenom innlegget ditt under for å se om jeg hadde fått lagt igjen kommentar hos deg - men niks! Hehe... Du skjønner - jeg trykka jo likegodt på stofflinken, jeg - og der inne ble jeg visst ;) Jeg kom iallefall ikke tilbake hit til deg igjen. Og jeg pleier altså vanligvis å prøve å være påpasselig med å få lagt igjen hilsen når jeg er på besøk ;)

Så fikk du en hilsen i dag iallefall. Kos å titte innom på rester fra festen - eller... jeg kan vel ikke tenke meg at det ble særlig igjen ;)

Finfin dag - og hlegeklem herfra :)

Ingrid sa...

Det ser kjempefint ut i stuen din... koselig! :) Håper dere hadde en fin fest! God helg!

by Siv sa...

Heyhey babe!
Jeg har stemt på deg i konkurranse, hurra!
Såååå koselig hjemme hos deg. Har du besøk av vår kjære K for tiden kanskje?
Du må hilse masse masse
Ha en trevelig helg, og grattis med dagen på forskudd hurra hurra hurra

Kaffekos sa...

Takk for koselig kommentar på bloggen min:) Kan kjenne at roen senker seg av de bildene av stuen din. Koselig og avslappende rett og slett.
Hmmmm, den oppskriften på rabarbra og jordbær så bare herlig ut, men jeg får bare nyte bilder av jordbær. Er hyperallergisk mot de herlige bær:(
Men sjololadekakeoppskriften den skal prøves:)
Ha en flott helg

Josefine sa...

Hei:) Så lekker og koselig stue du har..! Ser i innlegget under at du går på stoff du også..(he-he).. Vel da er vi to.. helt avhengig jeg:)... Ønsker deg en flott helg,
Klem Josefine

Haust sa...

Takk for oppskrift på dei sprø sjokoladekakene, dei var verkeleg farleg gode!!!

Koselege kveldsbilete frå stova di, det ser så lunt og triveleg ut!

God helg! :)

liven sa...

Så fint hos deg!!
Så shinet at du kan gjerne ta bilder!!
Ikke så lett nå merker jeg også....ser mine blir litt utydelige! Så jeg drar ofte med meg en halogenlampe rundtom:o)

Var og kjøpte "inniputer" på Jysk i går!! 59.90 for 2 gode myke puter!!
Kjentes ut som dun men var vel litt for billig til å være det!
Bare et tips:o)

Ha en fin helg:o)

Jorunn sa...

Gratulerer med finaleplass på NIB! Stuen din er jo så koselig da :0) Hyggelig med dameselskap ja, blir liksom ikke noen pinlige stille pauser der nei, he he, skravla går i ett ;0) Gratulerer med bursdag på forskudd og ha en riktig fin helg!!

CosiFanTutta sa...

Hei du, nydelig stemning i stuen din. Utrolig lun og koselig. Også DET gulvet, til å dø for. Nydelig!
Jeg får sånn surt snurpe tryne bare jeg hører ordet rabarbra, men det som du har stelt i stand så veldig godt ut :o)
Det er mange som har spurt min søster hvor hun har kjøpt vognteppet. Til og med en helsesøster :o) Håper du får noen nye kunder
Ane Brun er utrolig flott musikk
Ha en fin, fin lørdagskveld.

Sologbolig sa...

For ei koselig og personlig stue du har ,og gratulerer med finaleplass i NIB konkurransen. De oppskriftene var fristande du!! Ha ein hyggelig søndag.

mali-mo sa...

Så koselig stue du har! Åh, for en drøm å ha det så koselig og ryddig....sukk. Kjenner jeg gleder meg veldig til å få ting på plass nå ;)

Så utrolig fristendes ut den paien...

~ ♥ LISBETH ♥~ sa...

Nå bor Annecath litt hos meg også, jeg nyter det, hihi.
Klem

Synnøve. sa...

Hei Synnøve.
Så fine bilder du har her.
Blev sulten når eg ser bildene på paien.
Har en liten utmaning til deg hos meg, så still inom.
Klems Synnøve.

Mia sa...

Så vakkert det er i hjemme hos deg, Synnøve (jeg visste jo det fra før også, men alltid koselig å se slike hjemme hos-bilder!) og vakkert er det også med kveldstemning. Jeg er heller ikke så glad i å bruke blitz, så litt gule bilder blir det innimellom...

Gratulerer med bursdagen din denne uken. Koselig å ha feiret dem med gode venner, og godsakene du serverte dem er det ihvertfall ikke noe å si på.

Metteflette sa...

Hei hei!
Takk for hilsen på bloggen min! Jeg tar bestilling på strømpene. Får aldri rotet meg til å lage opp mange :-) Lager gjerne to til deg. Har noen andre bestillinger som jeg holder på med men skal nok få de ferdige til jul ;-) Send meg en mail på mettekv@gmail.com så tar vi det derfra, ok? Så utrolig koselig blogg du har!!!! Klem fra Mette

pepperkverna sa...

Ser deilig ut. Og så fine stoler du har. Hege

Related Posts with Thumbnails