fredag 4. juli 2008

BesøkstidDet er så koselig både å gå på besøk og å få besøk nå på sommeren :) Man kan sitte ute lenge i varme sommerkvelder, og ikke minst diske opp med gode saker, som man faktisk har tid til å lage fordi man har ferie ;) Og greit når man kan pynte opp med små buketter av rosene som vokser som bare det rett utenfor verandadøren. Og hvilken duft de sprer i stua...!Her om dagen hadde jeg besøk av et par venninner, og da ble det servert sprø sjokoladekaker, rabargragrøt, hjemmelaget iste, og jordbær. Endelig fant jeg norske jordbær på torget til 15 kroner kurven, hurra! De er kjempegode, og sjoko + jordbær er jo aldri feil... ;)Disse sjokoladekakene er kjempegode! De er nesten som en mellomting mellom brownies og cookies, og er farlig gode...! Oppskriften fant jeg hos Silje-sin, tusen takk for at du delte den :)

Håper dere alle koser dere i finværet, ha en god og solfylt helg!SPRØ SJOKOLADEKAKER

225 g (3,5 dl) hvetemel
1 dl kakaopulver
1,5 teskje bakepulver
0,5 teskje vaniljesukker
100 g smør, romtemperert
250 g (2,75 dl) sukker
2 store egg
melis til å rulle i

sett ovnen på 180 grader

rør sammen det tørre og det våte hver for seg, og bland det deretter sammen

ta en toppet spiseskje med deig, og rull den til en kule. Rull den deretter i melis, til hele kula er dekket.

stekes midt i ovnen i 10-12 min

avkjøles på rist i 15 min

9 kommentarer:

Maria sa...

Uhhmm, ser rigtig lækkert ud.

Det er som du skriver, lettere og mere afslappet mange gange at have gæster om sommeren. Man tager lidt lettere på tilsætningen, og man har ofte mere tid og overskud til at lave lidt ekstre. Og så ender det alligevel med at blive bare heeelt herligt :-)

Jeg skal prøve kagerne en dag her i ferien jeg også. Er sikker på de falder i god smag.

Klem Maria

sa...

Å NAM!!!!!!!!!! GJETT om jeg skal lage disse. Så fantastisk godt ut :-) Håper dere hygget dere med det koselig dekkete bordet. Mmmm, ja farlig godt kan det også bli... sånne kaker har jeg egen mage ti hihihi ;-)

Tove sa...

Det så godt ut, både sjokoladekjeksene/ kakene og jordbærene. Det er ikke mye som slår norske jordbær i smak syntes jeg:) Og det er jo så deilig å ha tid til å stelle i stand orgentlig når man har besøk, dvs man behøver jo ikke gjøre så mye, men det er deilig å gjøre ting i akkuratt det tempo som passer en den dagen..


Fortsatt god ferie!

klem

Hulda sa...

Så fint du har pynta bordet, og de jordbærene ser jo bare helt himmelsk gode ut!! Det er deilig med ferie ja, tid til akkurat det man har lyst til, når man vil! :) Lekre bilder!

silje-sin sa...

Hei! Har visst glemt å svare jeg:) Det er selvfølgelig bare kjempekoselig at du legger ut oppskriften på sjokoladekakene! de er jo så gode:) Har bakt dem mange ganger nå, bare fordi jeg har så lyst på dem:) var kjempeflotte bilder du viste også! Ha en flott søndag, her regner det.. Klem fra silje.

hvorfor ikke... sa...

Flotte bilder!

Sommeren er en deilig tid, MEN i dag plaskregner det, ja, ja, bak skyen er himmelen alltid blå....

Det er vist meldt sol til tirsdag, så litt vanning kan jo være bra!

Ha en strålende uke!
Smil Torunn

mali-mo sa...

Nam nam nam, de så fantastisk deilige ut de der sjokoladekakekjeksene. Jeg burde nok ikke engang se på sånne bilder nå da bikinifettet tyter ut både her og der, men en liten fristelse eller ti må være lov så jeg tror jeg må teste denne;)

Lene sa...

Hei, Synnøve!

Du, her sitter jeg og kjenner tennene virkelig bade i vann. Mmmmm, jeg er en matelsker de lux - og ikke minst godsaker er nammi!! Disse sjokokakene så bare heeeelt nydelige ut - og jeg skjønner jo at de bare må prøves. Liker så godt når der ligger oppskrifter rundt på bloggene - alltid moro å prøve noe nytt. Og jeg tenker nok at både denne og suppelapskaus oppskriften din skal testes ut her i gården. Mmmm...

Så dere skal nordover i sommer, dere og. Vi elsker livet langs landeveien, vi, da - og hadde en helt antastisk bilferie nordover i fjor som vi gjerne vil gjenta. Begynner ferien om knappe tre uker - så får vi se, da. Værutsiktene er sikkert også med på avgjørelsen, men ser det greit ut, kjører vi nordover.

Du, Synnøve! Jeg elsker den stuegruppa di - med stolene, bordet - og ikke minst "nye"sofaen. Det var det første jeg så her inne hos deg - disse stolene og bordet - og falt pladask. Nyyydelig! Forresten alltid så lekre bilder også her inne hos deg :)

Kos deg i natten - og med ny uke :)

Klem fra meg :)

Tea Kristin sa...

Nam nam - jordbær og cookies så riktig så herlig ut!!! :D

Related Posts with Thumbnails