søndag 13. april 2008

Lopper i blodet
Hurra! Jeg fant, jeg fant :) Jeg kom i hvert fall ikke tomhendt hjem fra loppemarkedet i går, så jeg må absolutt si meg fornøyd. Det var selvfølgelig noen spesielle ting jeg var på utkikk etter, som jeg ikke fant, men man kan ikke få alt på en gang heller...! Det er heldigvis loppemarkeder rundt her flere helger nå i april og mai, så hvis jeg er heldig skal jeg nok få med meg det meste av det jeg ønsker meg ;)Det jeg tror jeg ble aller mest glad for i går, var nok denne stolen. Det må ha vært skjebnen at den skulle bli min, for den var det aller første jeg så da jeg kom dit, den formelig lyste mot meg, kunne ikke tro mitt eget hell, hihi... Så jeg løp mot den (se for dere i saaakte film med storslagen romantisk musikk til, fnis ;) og tok den i et jerngrep og var villig til å betale nesten hva som helst for å få den med meg hjem....! Så da synes jeg egentlig 30 kroner var greit altså. Hehe... (Den har fått seg en liten knekk i stolryggen, men jeg synes ikke det gjør noe, er det ikke shabby det skal være da...??)Deretter så sender jeg min bedre halvdel ned til bilen med den, men når jeg snur meg, ser jeg mitt neste kupp, en krakk! Akkurat en sånn jeg har lett etter, og der sto den! Så jeg måtte brøle på min kjære igjen, "STOPP, STOPP!!", så fikk han med seg krakken nedi bilen også. Jeg slenger med et "før"-bilde av den, den står nedi kjelleren og er så klart på god vei til å bli hvit og fin :) Den skal få bli nattbord på gjesterommet, så dere får se "etter"-bilder i et senere innlegg. Stolen vet jeg ikke helt om jeg skal male, den har en lys, lys blå farge, og så er den naturlig slitt her og der, passer fint på kjøkkenet. Så jeg får tenke litt på om den skal få bli hvit...
Ellers ble det jo en del småpjask, noen gamle rammer (synes det er så fint med slike i gruppe sammen på en vegg), et lite blått og hvitt fat (fint til å ha under potteskjulere), et gammelt fat med mønster, og noen fine gamle sheffield-kniver med hvitt skaft. Mormor har slike gamle kniver, så det gir litt nostalgiske minner for meg, synes de er så flotte :) Og selvfølgelig, flotte Norgesglass i forskjellige størrelser, de er så anvendelige. Om de står fremme flere sammen og blir brukt til oppbevaring (av f.eks telys), eller om de er til sylting etc. Og sist, men ikke minst denne flotte mandelkvernen, en slik har jeg sett etter en stund... Og der lå den og bare ventet på at jeg skulle gi den et nytt hjem! Jeg synes den er så fin :)Så det var helgens fangst, håper det blir flere slike utover våren... I dag har vi hatt dugnad i det lille sameiet vårt, så her har dagen gått med til storopprydding og beskjæring etc, så nå er det fint her ute, og klart til sommeren! Gleder meg til å vise bilder fra hagen i sommer når det vokser og er fargerikt her ute :)

Ønsker dere alle en finfin uke som kommer!

Synnøve

14 kommentarer:

♥ H@rmoni ♥ sa...

Ser du har fått med deg mange gøye ting fra loppemarked. Kjekt å ha med noen som kan bære..
Masse fint en kan male over, så er det så godt som nytt. Lekkert det hekleteppet du hadde på gjesterommet. Blir i godt humør av litt fargeklatter innimellom!
:O)

Emmeline sa...

Jeg må si som alltid; jeg er så imponert over de fine tingene som alle finner på loppemarked. Hjelpemeg...Jeg finner ingenting og har gitt opp å gå på loppis i det hele tatt.

Med andre ord; Koppene mine er nok ikke loppefunn ( men kunne nok ha vært) De ble kjøpt på Ebay--- og for de som har blogget en stund har den historien vært til glede og fryd og lever enda på sitt vis.

Jeg kjøpte nemlig mine Spode kopper uten å sjekke så nøye beskrivelsen. Dermed ble jeg den heldige eier av et koppesett til dukkestuer... Sukk!

Burleigh kannen trodde jeg var en stor og flott kanne til melk, men det var en fløtemugge. FOr å si det sånn så er det lenge siden jeg har handlet på Ebay nå!!

Maria sa...

Hej :-)

Tak for kommentar og godt råd ved mig. Stolene er stadig i tankerne, blir ikke enig med mig selv om hvordan jeg skal male dem.

Ang din nye stol - åh hvor er den sød. Sådan en rigtig køkkenstol med nostalgi. Forstår godt hvis ikke du maler den, for den har virkelig sin charme med slitage og lys-lys blåfarve.
Og dine andre fund, du har virkelig været heldig idag ja - skønne ting og sager.
Norgesglas fik jeg aldrig købt da vi boede deroppe. Jeg MÅ gøre det når vi skal på ferie nordpå på et tidspunkt - for de er altså fine !

Klem Maria.

mali-mo sa...

Så flotte loppekupp du har gjort da! Rene skattene, spør du meg! Sånne kniver samler jeg også på, syns de er så gode at jeg bruker dem hver dag. Stolen var kjempesøt med de runde formene! Var en tur på loppis jeg også, fant et lite Porsgrunn fat, håndmalt men med hakk i kanten. 5 kr var jo en grei pris da...

Prinsesse Elin sa...

Synes du hadde funnet masse flott. Å hvem er ikke på jakt etter slike stoler. Jeg skal sjekke om det finnes loppis her i området for sånne krakker vil jeg også ha. I værste fall så kjøper jeg dem på IKEA til 59 men det er liksom ikke helt det samme. Ønsker deg en fin fin dag. Klem fra Elin:O)

Magdalena sa...

Du har gjort et stort kupp... heldigedu...
Var også på loppis i helgen viser kuppet i bloggen ;)
sant det er gøyt??
God uke til deg...

Kine sa...

For et kupp du har gjort,så koselige ting!!Jeg finner aldri noen verdens ting på loppis,har gitt opp slikt jeg:/ Ha en flott uke!!klæm

Tove sa...

Så masse flott du hadde funnet. Stolen var jo kjempefin, og som du sier er den nok sinest som den er, slitt og nydelig:) Og må bare si en gang til, bordet ditt er fantastisk fint!!!

og flotte blomsterbilder i forrige innlegg:)

klem

Linda sa...

Hei Flotte loppefunn hos deg.
Nydelig kjøkkenbord du har også.
Ha det fint.Hilsen Linda :))

EngleRommet sa...

Hei!
Så flotte kupp du gjorde:O)
Dette kan du;)
Elsker slike stoler, er på leting selv..Vil ha 2 stykker på kjøkkenet..Takker for titten og ønsker deg en fin vårdag:)

h.espe sa...

Hei!
Tro det er mitt første besøk hos deg - kooos var det her!!! Kommer nok snart innom igjen!

Loppisfunnene dine var jo bare så flotte. Tror ikke du er alene om å ha lopper i blodet på denne tiden av året :o)

Ha en herlig dag videre!!

Verkstedet sa...

hei.
så mange koselige funn du har. du har vært flink å snappe de "rette" tingene.
kos deg videre i våren og lykke til på neste tur.
hilsen fra såta.

Lilla Blanka sa...

Hej Synnøve!
Åh vad fin stol du har fått tag på, den passar utmärkt till det vackra slagbordet..!
Kram
Mia

Tulip sa...

Hei.
Mange fine ting du har funnet på loppemarked.
Det er like spennende hver gang; ligger det en skatt og venter på meg innimellom alt det rare som finnes der?? Den som leter HUN finner!!Ha en fin dag.
Tulip

Related Posts with Thumbnails