mandag 21. januar 2013

BZZZZZ...

Her i huset har det jammen kommet til en ny favoritt på godisfronten, nemlig såkalte vepsebol! Mm m m, de er veldig enkle å lage, og faarlig gode... Jeg er ikke sånn veldig glad i marengs i seg selv, men slik som i denne oppskriften når de er tilsatt noe annet godt, som sjokolade og mandler, da er det jo nesten uimotståelig...!


Fant ut at dette kan jo også være kjekt å smekke sammen om man tilfeldigvis lager andre ting der man får eggehviter til overs. Vips, så har man litt godis i bakhånd også, hehe...

Oppskriften på disse fant jeg hos Trines matblogg, og den går som følger:

VEPSEBOL

2 eggehviter
1,5 ts vaniljesukker

125 gram sukker
125 gram kokesjokolade, grovt hakket
125 gram mandler, grovt hakket


Ha eggehvitene i en ren bolle og pisk på høy hastighet til eggehvitene blir stive. Dersom det er fettrester eller smuss i bollen eller på vispen kan det hende at eggehvitene ikke blir stive, så her lønner det seg å være på den sikre siden og heller vaske en gang for mye enn å måtte lage marengsen en gang til…

Tilsett vaniljesukker og sukker litt etter litt og pisk videre. Benytter du hjemmelaget vaniljesukker* erstatter du noe av sukkermengden med det hjemmelagede vaniljesukkeret (bruk eventuelt litt mer vaniljesukker enn hva som er oppgitt i oppskriften). Kjør til du får en glatt marengs.
Vend inn de grovhakkede mandlene og sjokoladen med en slikkepott.

Finn frem to bakepapirkledte stekebrett og form små topper ved hjelp av to teskjeer. Pass på at du ikke lager de for store og pass på at du har omtrent lik størrelse på marengsen.

Stekes ved ca 170 grader (varmluft) eller 180 grader (over- og undervarme), i ca 15-20 minutter, til marengsen er ferdig. Steketiden vil variere etter stekeegenskapene til ovnen din, men ikke minst også hvor store marengs du har laget. Marengsen skal være tørr inni (men sjokoladen vil selvfølgelig være flytende). La kakene avkjøle helt på platen før du forsiktig flytter de over på en rist.

Oppbevares i tette bokser, og må, som du raskt vil erfare – behandles med forsiktighet.


Du kommer ikke til å angre på at du prøvde disse, det kan jeg love... ;) De fine glassene med honning, syltetøy og lemon curd fant jeg faktisk på Glasmagasinet før jul, jeg falt for innpakningen, og det smakte veldig godt også! Spesielt lemon curden var god, den må jeg nok prøve å få tak i mer av... :)

Enjoy vepsebolene!1 kommentar:

Unknown sa...

Namnam! Disse så kjempegode ut,
og selv om jeg ligger syk for øyeblikket, er jeg veldig svak for det søte;)
disse skal prøves!
fin dag:)
klem nina

Related Posts with Thumbnails