lørdag 16. april 2011

Bryr du deg?


Kjære lesere, (om det fortsatt er noen som leser denne bloggen, hehe... ;) jeg er så lei for at det er såpass stille her på bloggen om dagen. Det skyldes nok rett og slett at vi er veldig i flyttemodus her, og jeg føler at jeg kanskje ikke har så veldig mye å blogge om herfra lengre... Ikke noe dere ikke har sett før, i hvert fall! Så når jeg ikke har så veldig mye å vise frem og ta bilder av herfra, blir det tilsvarende lite blogging, dessverre.

Nå har jeg så klart stor tro på at det vil endre seg når vi er på plass i nytt hus, da blir det i hvert fall ikke mangel på nye omgivelser og mye nytt og vise, på det som tross alt er en interiørblogg...!

Så da lurer du kanskje på hva bildene her viser i dag. Jo, nå skal dere høre. I og med at det står dårlig til på interiørbloggefronten her for tiden, lurer jeg rett og slett på om jeg skal vie ett og annet innlegg til noe helt annet innimellom! Nemlig til noe som opptar meg mer og mer, og som skal gå inn under kategorien "GRØNN HVERDAG", som du finner under Etiketter i høyre kolonne her på bloggen. Jeg startet den kategorien i januar 2009, men det ble dessverre med kun et par innlegg etter det.


Mitt første innlegg i kategorien var dette; "Over til noe helt annet", og dreide seg om hva som finnes i kremer, sminke, hudpleieprodukter etc, som vi bruker på kroppen. Les gjerne det innlegget, for en liten oppfriskning, om du vil :) Dette ble jo skrevet for over 2 år siden, og siden den gang tror jeg flere og flere har blitt bevisst bruken av bl.a parabener og miljøgifter i produktene vi bruker, og som står i baderomsskapet og dusjen.

Nå kan man f.eks ofte se produkter merket med "uten parabener", og det er jo bra. Men slik som jeg ser det, er det fortsatt gode grunner til å være bevisst, og følge med og lese hva som faktisk står bakpå innholdsfortegnelsen før du kjøper produktet! Og lær deg gjerne navnene på de mest problematiske stoffene, så står du ikke som et spørsmålstegn i butikken... De kan virke lange og vanskelige, men det er fort gjort å vite hva du skal se etter :) (Noen av disse stoffene skriver jeg om i ovennevnte innlegg, om du er interessert)


Grønn hverdag er en kjempefin nettside om du vil følge litt med, og de har bl.a stadig vekk tester av forskjellige produkter, (f.eks solkremer, og produkter til babyer) så kan du følge med på hva som er "godkjent" og ikke. Husk at om selv om du kjøper produkter f.eks på apotek el helsekost, er det ingen garanti for at de ikke inneholder problematiske stoffer, så det er opp til deg selv å følge med. 

Jeg skjønner godt at noen synes dette blir for mye å holde styr på, og orker dermed ikke å bry seg noe særlig om det. Slik pleide jeg å tenke også. Men om jeg ved å lære meg navnet på noen få stoffer kan være mer bevisst det jeg putter på og i kroppen min, vil jeg gjerne heller være føre var!

Dette er slett ikke ment som noe skremselsinnlegg, men heller et lite tips til deg som kanskje allerede tenker i disse baner. Og disse produktene jeg viser her, er en del av dette tipset. Disse har jeg nemlig kjøpt i en nettbutikk i USA, som heter iHerb. Det er en stor nettbutikk, som selger bl.a helsekost og økologiske varer, og også kroppspleieprodukter. Jeg ble så glad da jeg fant denne serien her, "Now Solutions"! De består av naturlige ingredienser. Ingen skumle parabener, ingen miljøgifter og sulfater, og ikke parfyme, den deilige duften kommer fra ekstrakter og oljer. (Jeg vet ikke om denne serien er å få tak i her i Norge, men kan ikke huske å ha sett den før)


Produktene jeg kjøpte var shampoo, dusjsåpe, vitamin E-krem, samt en såkalt krystall-deodorant. Er det noen som har prøvd slike deodoranter? Jeg er spent på å prøve den, og samtidig vil jeg jammen komme med en liten utfordring til deg som leser dette, gå i skapet på badet, og se på innholdslisten på deodoranten din! Hva inneholder den egentlig? Noe som ser ut som en lang liste kjemiske formler som du ikke forstår noe av? Vel, denne deodoranten har faktisk kun én -1- ingrediens, til sammenligning...

Disse produktene er ikke dyre i det hele tatt, alle disse fikk jeg med på en bestilling under kr 200,-. (Som er grensen om du ikke vil betale toll) Om du i tillegg vil betale kun 4 dollar i frakt, så pass på at vekten ikke overstiger 3 pounds (1360 gram). Om vekten overstiger det, må pakken sendes med DHL, så da blir frakten noe dyrere, men fortsatt ikke mer enn ca 90 kr, som jeg betalte for dette :) Da kan pakken også spores, og du har den på et par dager.

Om du også vil bestille fra iHerb og er førstegangskunde der, kan du bruke min rabattkode ESE368, og få 5 dollar i rabatt på din første bestilling :)

PS: Dette innlegget er på ingen måte sponset!

Så, synes dere det er greit om jeg skriver om slike ting innimellom? Jeg har nå engang denne bloggen, og tenkte at jeg kan bruke den til å skrive om andre ting også, selv om det først og fremst er en interiørblogg. Og selv om vi er veeeldig opptatt av interiør, vet jeg jo at vi interiørbloggedamer brenner for mye annet også...! :)

Jeg har også laget en liten spørreundersøkelse oppe på høyre side ang. dette temaet, som du kan ta om du har lyst :)

Det var alt for i dag, her skinner solen, herlig! God helg alle sammen!

3 kommentarer:

Hulda sa...

Så spennende at dere er på flyttefot. Gleder meg til å se fra nyhuset deres. :) Skal dere flytte langt?

4childrenorganic sa...

Dette liker vi!!!
Jeg er også opptatt av dette emnet, og har valgt å ta inn noen få pleieprodukter (også til mor) i babybutikken min - blant annet en deodorant helt uten fy stoffer. Huden er vårt største organ, og vi tar opp mange stoffer gjennom nettopp huden. Det er noe å tenke over - spesielt når man går gravid.
Hilsen Anna

Møkster Bu- sa...

Fint innlegg. Heldigvis er det stadig lettere å finne disse varene, syns jeg.

GOD PÅSKE!

PS: Bli med på ØY-SØKER-FAMILIE-lotteri!

Related Posts with Thumbnails