søndag 9. mai 2010

Endelig!Ja, endelig kom dagen da jeg kunne kjøpe inn litt planter til terrassen :D Jeg har drøyd det en stund, da det ikke har vært noe særlig til temperaturer her den siste tiden, ikke mye som minner om vår og sommer... Det er jo litt kjekt med bloggen at jeg kan gå tilbake og se de to siste årene akkurat når jeg plantet i verandakasser, når vi hadde ut utemøblene, osv :)Og det er ingen tvil om at det de to siste årene skjedde litt tidligere enn i år, i fjor grillet vi og hadde sommertemperaturer allerede 25. april! Ikke noe slikt å spore enda, og det er også uvant lite grønt og lite som har skjedd i bed og rundt omkring i hagen så langt... Men men, det kommer nok! Og i går var det faktisk sol og litt varme, så da måtte jeg bare kjøpe inn til terrassen, har ventet så lenge på det, hurra!I år som i fjor og året før, krydderurtene må være med :) Så langt er det persille, mynte og rosmarin, kjekt å ha til matlaging. Jeg kommer nok til å kjøpe inn flere og plante i krukker også. Denne balkongkassen i fil de fer med tre rustikke potter, er også å få i nettbutikken :)I år tenkte jeg å prøve noe nytt, nemlig en slik fuchsia på stamme! Syntes den var så flott, er det noen som har erfaring med slike? Jeg har hatt hell med fuchsia tidligere, men akkurat denne varianten er ny for meg. Forresten ser det dessverre ut som det store oliventreet vårt har tatt kvelden, vi har hatt det i snart tre år, har hatt det inne på vinteren, og satt det ut i mai, og det har trivdes veldig godt og vokst hver sommer. Men nå ser det helt dødt ut, tørt og ser ikke ut som det kommer nye skudd på det... Hulk, jeg som var så stolt av det treet :(

Vi får håpe på sol og bedre temperaturer fremover, gleder meg til epletrærne skal blomstre snart :) Ha en fin uke!


6 kommentarer:

Hulda sa...

Så fint det ble! Flotte bilder du har tatt også. Deilig å kunne holde på ute igjen.

Mia sa...

Huff ja, litt sommervarme vil vi ha! For maken til kald vår har ikke jeg opplevd før. Og nå begynner jeg å bli utålmodig... tjhiihiii... Jeg har ikke kjøpt noen sommerblomster enda, men de få pelargoniene som har ovelevd vinteren har jeg stående ute på terrassen nå. Men jeg kan godt se at de ikke trivdes. Fuchsia har jeg ikke erfaring med, så det bli spenneden å se hvordan det går med din. Du får den nok til, skal du se.

Synnøve. sa...

Ikke noe vår her heller. Har ikke kjöpt en blomst å hatt ut enda. Det er ju minusgrader på nettene....

Fuchsia på stamme har eg hatt. Dem står sig pent hele sommeren og langt ut på hösten. men ikke glem å gi dem vann. De blommstrer villigt og lenge. Har ikke klart å overvintre noen må eg si. Men det ska gå.
Lykke til med den. De er kjempeflotte

Klems Synnöve.

Datt sa...

Endelig vår, kjøpe inn min første uteplante i dag jeg! :D

Anonym sa...

Så fine blomster du har kjøpt. jeg er fortsatt usikker på nattefrosten - så jeg venter med innkjøp av de fleste blomstene.
Jeg har akkurat kommet hjem fra London tur - der kjøpte jeg den teen su reklamerer for i innlegget under! Gleder meg til å smake på den.
Klem Igi

Mitt hvite hus sa...

Det klør i fingrene etter å plante ut..men jeg drøyer det litt til.. etter to morninger med snø ..

Men hos deg ble det kjempefint.. kosleig med urter... det har jeg også men de får stå inne så lenge...

Klem O=)

Related Posts with Thumbnails