onsdag 18. februar 2009

NIB-akutten!

NIB har på gang en utfordring om å hjelpe Marianne med tips til hvordan hun kan finne detaljer som passer inn i den nye leiligheten deres. Hun har en del spesifikke ønsker angående farger etc., så dette var jammen en morsom utfordring :) Jeg gjør et forsøk!

SOVEROM
Sengen er i kirsebærtre, og den fargen er faktisk ikke verst mot en skitten lys grønnturkis farge, som hun ønsker på tapeten som skal være på veggene og skapdørene. (Håper jeg har truffet fargen hun tenkte på, hihi... ) En tapet i den fargen med bringebærrødt i i tillegg, har jeg derimot ikke klart å finne på min leting :)

1. Tapet fra Sandberg 2. Tapet fra Sanderson 3. Tapet fra Sanderson 4. Tapet fra Sanderson

Men, tror det kan bli fint med en slik farge på tapeten, og så ha detaljer ellers i rommet i bringebærrødt. Puter, tepper eller sengetøy. Og om man ikke vil ha en hel vegg med tapet i bringebærrødt, hva med å ramme inn en tapetbit eller to, med en slik tapet? Et lekkert og stilig alternativ til bilder på veggene :) Tapeter fra Sanderson og Sandberg vet jeg de fører på Tannum Tekstil i Oslo. Og en flott lysekrone gjør seg jo alltids over sengen på et soverom...


1. Sengetøy fra IKEA 2. Tapet fra Sandberg 3. Lysekrone fra Bohus 4. Stripet pute fra Lille Maison

GANG:
Gangen er liten, så her må man se etter praktiske løsninger. Jeg ville kanskje satset på noe som går i høyden, for å få utnyttet plassen, som skoskapet NIB nevnte, og kanskje en slik høy kommode med flere skuffer, med maaasse plass :) Her kan også detaljene i bringebærrødt gå igjen, i f.eks et fargerikt gulvteppe. Når det gjelder stoffet som skal henge foran en rotehylle, så er jeg litt usikker på om det er best å holde det i en nøytral farge, eller om man kan gå for noe fargerikt. Kommer kanskje litt an på hvor den innebygde hyllen er plassert.


1. Teppe fra Nettpynt.no 2. Kommode med kurver fra Bohus 3. Hvitt linstoff fra Stoff og stil 4. Stoff med sommerfugler fra Stoff og Stil

KJØKKEN:
Her trengs det en åpen hylle, her har jeg også villet gått for en som er litt høy, om mulig. Mer plass til oppbevaring :) Lampen over spisebordet kommer kanskje litt an på takhøyden, og om man vil ha noe klassisk som fremhever det landlige, eller en litt mer moderne variant.


1. Lampe fra lysbutikken.no 2. Hylle fra Bloomingville 3. Knotter fra IKEA 4. Lampe fra lysbutikken.no

STUE:
En liten lampe eller to fra IKEA kan kanskje få plass på skjenken der det er lavt under taket. Ellers er det en god idé med en lysslynge, slik som NIB foreslo. Forskjellige knotter kan kombineres, og kanskje noen stilige bilder på veggen, som plukker opp fargen i den bringebærrøde tråden gjennom hele leiligeheten :) Allposter.com har masse stilige plakater, også med vintage-tema.


1. Lysekrone fra Bohus 2. Plakat fra Allposter.com 3. Knott fra Lille Maison 4. Lampe fra IKEA

Håper noen av disse tipsene kunne være til hjelp, og at flere tar utfordringen fra NIB-akutten! Og at vi etter hvert får se resultatet hos Marianne :)

10 kommentarer:

Solveig sa...

så utrolig fint innlegg!! inspirerende!

Christine sa...

her var det mange bra tips og fine bilder :D

Ann Helen sa...

Så gøy at du tok utfrodringen:) Helt supert innlegg med masse gode tips! Gøy å lese forskjellige svar på utfordringen, håper flere også vil være med etterhvert:)

~ ♥ LISBETH ♥~ sa...

Hei på deg! Innom for å ønske deg en fin dag. Jeg har jo sutret over dårlig vær i lange tider, været på hjernen he he, men i dag skal jeg trosse is og slaps og alle hinderer og begi meg ut, må ha maling, wish me luck :o)

Spreke farger du viser, mye fint!
Klem

Synnøve. sa...

Hei.
Stakk inom litt kjappt kun for å se om du var her.
Skal lese litt om en stund.
Håper at allt er bra med deg.
Klems Synne.

ANETTESHUS.COM sa...

Hei! Her var det mange gode tips!! Kjempe-inspirerende:)Du har en flott blogg!

Nå må jeg inn og kikke litt i nettbutikken din, for det har jeg ikke vært før ... spennende!

Klem Anette:)

Tove sa...

Slike ting er morsomme, veldig gøy å tenke og planlegge slike prosjekter:) Og selfølgelig kan du linke alt du vil:)

klem

innendørs sa...

skikkelig inspirerende innlegg!! Flink du er:) Og så koselig blogg du har!!!

Sivs hus sa...

Hei, Så vakre bilder. God helg fra Siv

Anonym sa...

Tusen takk for masse gode tips. Har alt bestilt teppe du viser fram, det falt jeg pladask for,digger rosa og rødt sammen.Og koser meg med andre innlegg på sida di også...inspirerende! Marianne

Related Posts with Thumbnails