lørdag 13. september 2008

"Innhøsting"
Ja, jeg må nok kalle det "innhøsting", siden det ikke akkurat er store avlingene jeg har rundt huset her, hihi... I dag tok jeg meg en fridag, siden foreldrene mine er på besøk. (Og da må jeg selvfølgelig passe på å få blogget også ;) Været i dag har ikke vært så verst, så jeg har fått tatt litt bilder også. Sola varmer litt, men det er ingen tvil om at sommeren er over for denne gang...Nei, dessverre så vokser det ikke slike katter på trærne våre, det hadde jo vært gøy å høste inn noen slike...? Hihi, Anne Katt ville selvfølgelig hjelpe til med å plukke epler. (Eller, det vil egentlig si at hun er veldig glad i å vise oss hvor flink hun er til å klatre i trær... ;) Det var dessverre ikke noen overflod av epler i år, siden trærne ble angrepet av heggemøll (tror jeg det heter) i vår. Men noen epler er det, og pærer har vi massevis av :) Blir nok den obligatoriske eplekaka her også snart!Mitt lille eksperiment med gulrøtter i krukke er nå avsluttet, og "avlingen" ble høstet i dag, hurra! Hihi, det var en gulrot med litt størrelse på, resten var litt i minste laget...! Kanskje vi kan kalle dem miniknaskerøtter?? Gode er de i hvert fall, så jeg skal prøve igjen neste år, men da skal jeg så dem litt mindre tett :)Jeg har også disse krukkene med urter, rosmarin, persille og mynte. Tror jeg har lest et sted at man kan ha dem i små poser og fryse dem ned? Er det noen av dere som kanskje har gjort dette og har erfaring med det? Takknemlig for tips :) (Den observante legger kanskje merke til at den ene skåla er knust, det skjedde etter et ublidt møte med noen rådyr som plutselig kom på besøk her tidligere. De knuste nesten alle pottene, så de måtte byttes ut...)Dett var dett fra meg for i dag, blir nok en liten stund til neste innlegg igjen også er jeg redd... Beklager at jeg ikke har vært og kommentert som vanlig heller, lover jeg skal ta det igjen og takke for awarder etc når overtiden er over for denne gang... Ha en fortsatt deilig helg alle sammen!! Beste hilsener fra Synnøve & Anne Katt :)

15 kommentarer:

Anonym sa...

Hei hei!Kjempefin blogg du har:) I like! Blir nok veldig go eplekake av de eplene ja, og jeg vil nok påstå at jo ferre epler, desto bedre smaker de..hehe.Vi har plantet familie-epletre i år,tre sorter på det samme treet..Det samme jeg har hørt om frysing av urter,men ikke vaskes først..Ha en god helg!!

sortekatt sa...

Hehe, jeg er "anonym". La inn kommentar,men trykket litt feil..nyblogger;)

by Siv sa...

Heihei
Så fint innlegg :)
Epler og urter i hagen, hmmm husmor!!!
Du er så flink atte
Kos deg med foreldre og jobb, så snakkes vi fort igjen
Sjekk denne linken (litt lang) :
http://www.bama.no/eway/default.aspx?pid=272&trg=MainRight_5676&Content_5621=5628:0:10,1748&Main_5628=5676:0:10,2004&MainRight_5676=5642:0:10,2077

*Siv*

mali-mo sa...

Jo...den krake er ikke sjarmerende slitt. Desverre. Den er sjarmerende i hvitmalingen, men så er det på en måte helt blåmaling over, og det er ikke fint. Så halvparten av krakken nmå pusses opp, hvis du skjønner. Jeg tar alltid vare på det som kan tas vare på av gammelt. Har den klar snart, og da havner den nok i bloggen en eller annen gang.

Herlig høsstemning hos deg, og eplene så deilige ut!

Anne Katt er et flott navn, forresten. Katten til en venninne heter det samme ;)

mali-mo sa...

Krakken...ikke krake. Hvis du skjønte ;)

CosiFanTutta sa...

Eplene så skikkelig gode ut - sjarmerende bilder. nå venter jeg i spenning på såper og toalettveske fra nettbutikken din :o)

MeyBiMe sa...

Herlig stemningsrapport fra innhøstingen din :-)
Flotte bilder og flink katt som tar del i innhøstingen også :-)
Ha en fin søndag :-)

Viola sa...

HEJSAN, VILKA HÄRLIGA HÖSTBILDER OCH VILKEN RAR KISSE I TRÄDEN PÅ UPPTÄCKTSFÄRD, HA EN SKÖN SÖNDAG, KRAM VIOLAN

~ ♥ LISBETH ♥~ sa...

He he, så Anne Cath vil vokse på trærne sammen med eplene , jo men santen... De er flink å klatre disse pusene , verre når de skal ned igjen...
Synes gulerøttene ser flotte ut, super avling det der.
Ha en flott dag da.
Klem

elisabeth sa...

Så fint du bor!!! Og de gulrøttene...skulle ikke de bare brukes til knask da???? ;)

Her er det dårlig med innhøsting...vi får satse på neste år...hahaha:)
Ha en god uke:)

Mia sa...

Ikke noe å si på avlingen din, Synnøve! Eplene ser gode (og store) ut, og gulerøttene helt herlige ut. Og så gode som egne gulerøtter er da... kjøpegreier kan ikke sammenligne seg med hjemmedyrkede! Jeg har ikke tatt opp mine gulerøtter enda, bortsetfra når jeg har trengt noen til mat... og så søte som de er iår. Eplene våres er heller miserable... dårlig avling og ingen modne enda... mon tro om de rekker å modnes i det hele tatt...?

Takk for hyggelig kommentar ang. Lev Landlig. Sånn mellom deg og meg kan jeg si at de har også vært på besøk hos meg... men reportasjen kommer først neste sommer...

Torunn sa...

Jeg er bare SÅ nyskjerrig på å se mere av fasaden på huset ditt! Det ser bare så utrolig flott ut!

Klem

Hulda sa...

Så søt katt dere har! Flotte bilder du viser av innhøstinga. :)

hvorfor ikke... sa...

Anne Katt er skjønn, da!
God høst til deg! Det er så mye man kan blogge om, men man må jo gjøre litt annet også....oppdaterer ikke så ofte jeg heller;)
smil Torunn

Heidi og Cathrine sa...

Virkelig en skjønn Anne Katt. Denne var da mye herligere enn hun i større størrelse... ;O)

Koselig innlegg fra innhøstingen. Det er så deilig med frukt og grønt en kan høste fra egen avling.

Ha en super helg !!

:-)

Related Posts with Thumbnails