søndag 17. august 2008

Rips!



Mmmm... Rips med vaniljesaus, da er det sommer! Og jeg liker dem med myyyye vaniljesaus på, hihi... ;)

RIPS
Den friske smaken og det høye pektininnholdet hos nesten modne bær gjør at de egner seg svært godt til gelé og marmelade. Pektininnholdet er mindre i helt modne bær, og derfor er disse bedre til saft. Men det aller beste er å nyte dem helt friske på forskjellige måter. Hele klaser er flotte til dekorasjon. Rips er tilgjengelig stort sett hele året fra forskjellige steder i verden.


Rips kan spises naturell til dessert med sukker, vaniljesaus, til is eller med melk. De kan også brukes til syltetøy, pai, saft og gelé enten alene eller sammen med andre bær. Rips er også egnet som pynt på kaker eller kakefyll. Rips bør lagres i kjøleskap. Inneholder forholdsvis store mengder C-vitamin samt en god del mineraler som kalium, fosfor og jern.

(Kilde: Bama.no)

3 kommentarer:

h.espe sa...

Enda en blogg som frister med rips på en søndagskveld!! Mmmm - deilig med rips og vaniljesaus....

Ønsker deg en strålende kommende uke!!

Klemmer fra Hildegunn :o)

Mitt hvite hus sa...

Mmmm , i dag ble det rips ja:O=) Hehe. Det er så mange som frister med bær for tiden .Inne hos deg var det rips og vaniljesaus. Høres deilig ut.
Ha en fin uke O=)

Klem KerstinO=)

Anonym sa...

Har du prøvd med eggelikør i vanilljesausen? Mmmmmmmmmm......

Related Posts with Thumbnails