søndag 16. august 2009

Syltetid



Tidligere her viste jeg oppskriften på min favorittsylte, rabarbra og jordbærsyltetøy. Nå er det jo slutt på rabarbraen for i år, men blåbær og bringebær er jo alt som skal til for å få lage deilig dronningsylte... :) Så vi fikk laget oss noen glass med det, og det ble jammen like godt i år også ;) "Oppskriften" er så enkel som at jeg koker det etter anvisning på syltepakken, og bruker ca 50/50 blåbær og bringebær.



Ellers så går det unna med det som er på det andre glasset, nemlig mors og fars ripsgele, nam! Vi var så heldige å få med oss 5 glass hjem etter ferien, men nå er vi faktisk på siste glasset allerede...! Så, kjære mor, om du leser dette, så skjønner du at det har gått unna her, hihi :) Det er jo så fantastisk godt, her er en oppskrift for dem som har lyst til å prøve:



Rens ripsbærene og kok dem forsiktig i vann til massen har saftet seg godt. Når de er ferdigkokt presses de gjennom et klede/saftepose e.l. i 2-3 timer eller til de slutter å dryppe. Mål opp saften og tilsett sukker og sitronsaft, varm forsiktig opp i 5-20 minutter. Ta gelèprøven, fjern skummet på overflaten, ha på glass. Geleprøven: Ha litt syltetøy på en kald tallerken og la det avkjøle litt. Skyv fra kanten og innover med en kald skje. Overflaten / hinnen skal rynke seg.

Ha en fortsatt fin søndag alle sammen!

13 kommentarer:

Haust sa...

Å, vi har nettopp lest om Aurora og pappa (A.C. Vestly) som laga seg eit glas "blå bringebær"! :)
Det ser knallgodt ut!

God søndagskveld!

liven sa...

Så godt dette ser ut og fine bilder du tar!!
Hjemmelaget syltetøy er det beste!!
Har bare laget litt rørt bringebærsyltetøy jeg som jeg har puttet i fryseren:o)
Så eilig å kose seg med i høst!!

ha en fin søndagskveld:o)

Hulda sa...

Dette var koselig. Så fint med syltetøyet i glassene med hette. Det så jo så innbydende og godt ut også. Fine bilder.

h.espe sa...

Mmm, hjemmelaget syltetøy smaker best - ingen tvil om det! Jeg har også syltet litt i år. I kolonihagen var det masse bær, og det ble både rips-, solbær- og stikkelsbærsyltetøy i tillegg til litt rørt bringebær.

Ha en fin søndagskveld og flott kommende uke!

Klem fra Hildegunn

Mitt hvite hus sa...

Både så og hørtes godt ut dette... og så herlige bilder...
Nyt søndags kveldn
klem Kerstin

LIVS LYST sa...

Å... jeg blir så imponert når jeg ser folk sylter... Jeg vil også så gjerne lære det! Herlig å kunne bruke naturen slik.

Hilsen Liv

Kjeruben sa...

Hm, bli svolten av å lese blogen din... igjen ;-)
Hi hi Godt eg akkrat har vert heime hjå mamma og snuska til meg eit glas heimelaga syltetøy der ;-)

Nydelige bilder - også som vanleg :-D

Tone Yvonne sa...

Åh, hjemmelaget syltetøy er jo bare så godt!! Desverre er jeg født uten det genet (les: tålmodighet til å plukke og sylte)

Så derfor nyter jeg dine bilder av bær og syltetøy :o)


Ha en rikitg fin mandagskveld :o)

Villblomsten sa...

Nam Nam :-)

Ingrid sa...

Hei! Jeg lurer på hvordan du oppbevarer slike glass med syltetøy. Trenger ikke syltetøyet å fryses når du har det på glass. Evt hvor lenge holder det seg i glass? Og må det være behandlet på en spesiell måte? Jeg er bare vant med å fryse syltetøy, men det ser jo så mye koseligere ut i glass.. :)

Ann Helen sa...

Mm, det så godt ut:)
Så koselig å høre at du også skal ha baby! Gratulerer! Håper du er fin form:)

Josefine sa...

Halloen...så koselige bilder:)

Blåbær og brngebær er en god blanding. Så fint du har pyntet glassene:) Blir fine i hyllen til pynt og... ha en fin uke, klem

RMnorge sa...

Jeg blir så inspirert av alle dere bloggedamer som lager de lekreste retter med den største selvfølgelighet!

Jeg har litt å lære skjønner jeg..

*Smil* fra meg!

Related Posts with Thumbnails