fredag 17. januar 2014

- MIN NYE VEI -

Det er vel kanskje på tide å offisielt erklære denne bloggen for nedlagt... Det har nok vært åpenbart en stund, men det er vel noe med det å faktisk skrive det her, at det er først da det blir en realitet. Det har nok sittet litt langt inne også, jeg har jo tross alt hatt veldig mye glede av denne bloggen, helt siden den så dagens lys i 2007. Nesten 6 år siden jeg tok mine første, vaklende skritt inn i bloggeverdenen!


Det var både nervepirrende og spennende, og veldig inspirerende. Den gangen (nå høres jeg kjempegammel ut!) var det fortsatt ikke veldig mange som blogget om interiør, i hvert fall ikke flere enn at man visste hvem alle var, og så og si alle "kjente" alle :) Det var veldig gøy, og gudene vet hvor mange timer jeg har brukt på denne bloggen her, på bildetaking, redigering og skriving av innlegg... Det er ikke få! Men når det nå de siste par årene har føltes mer som en plikt og et ork å få laget innlegg er det nok på tide å sette kroken på døra. Jeg er litt usikker på hvorfor det ble slik til slutt, men tid har nok mye med saken å gjøre, jeg jobbet jo som grafiker, hadde nettbutikk og fikk to barn, så jeg følte vel etterhvert at jeg ikke hadde tid og ork til å oppdatere ofte nok, kommentere hos andre, samt å holde en viss standard på blogginnleggene, og da forsvinner jo leserne også ganske raskt...

I tillegg til dette, så har jeg etterhvert følt litt på det med at jeg fikk nok av å hele tiden skulle følge med på det siste eller det som var trendy der og da, og hele tiden ha noe nytt å vise frem. I nettbutikken min fulgte jeg ikke så mye der og da-trendene, men allikevel føltes det litt rart å skulle bidra til den forbruks- og må-ha mentaliteten jeg selv mer og mer bevegde meg bort fra.

Jeg leser så og si ikke interiørblogger lengre, og i fjor høst endte det med at jeg sluttet å følge de fleste interiørkontoene jeg fulgte på instagram også. Kjempeflinke folk som legger ut fine bilder av fine ting, men jeg merket at jeg selv ble veldig påvirket av det jeg så hele tiden, og det var stadig vekk noe nytt og stilig jeg bare "måtte" ha, i det og det merket som jeg hadde sett hos en eller flere på instagram. Det ble slitsomt, og ikke minst dyrt...! Jeg legger ikke skylden på noen andre enn meg selv altså, sikkert ikke alle som er like lettpåvirkelige som meg, men jeg måtte altså sette en stopper der for meg selv. Og det føltes bra!

Jeg så forleden noe på nettet som traff meg:  

"Sure sign of spiritual growth: you want more freedom, and less stuff"Det traff meg veldig! Det er akkurat slik jeg føler det. Jeg skal ikke påstå at jeg har vokst enormt spirituelt, men jeg har i hvert fall kommet til erkjennelsen av at jeg ikke trenger flere ting! Jeg har ikke lenger lyst eller behov for å fylle hjemmet mitt med ting og dilldall jeg ikke trenger. Dette gjelder også klær, og spesielt med tanke på hvor og hvordan alle disse interiørartiklene og klærne blir produsert for å selges billig til bruk og kast her i landet, og kan byttes ut etter som trendene endrer seg sesong etter sesong. Det er jo ikke så farlig å kaste det, eller legge det på loftet, for det var jo så billig! ...

Jeg vil tro at dette er en av bransjens største utfordringer fremover, og også interiørbloggeres. Hvordan ikke bidra til bruk- og kastmentalitet, men heller mer gjenbruk, og kanskje handle mer lokalt produserte ting? Dette gjelder jo også for veldig mye i mine øyne; klær, interiør og ikke minst mat. Men det er et helt annet blogginnlegg ;)

Så jeg har som sagt kommet frem til at jeg ikke trenger flere ting til huset. Og jeg mener ikke med det at jeg aldri igjen skal kjøpe meg noe interiørrelatert, jeg liker jo fortsatt å ha det fint og koselig hjemme. Men det for meg betyr ikke lenger nødvendigvis at jeg må ha det siste av det siste, eller noe kult jeg så på en eller annen blogg eller insta. Her forleden var jeg innom en bruktsjappe for første gang på evigheter, og jeg kjøpte med meg hjem en nydelig liten hvit opalinskål til en billig penge. Nydelig, og noe jeg har sett etter i flere år. SÅ glad var jeg for den lille skålen, også siden det var en god stund siden jeg hadde kjøpt meg noe interiørrelatert :)

(Og det skal jo for ordens skyld også nevnes at det er veldig mange flinke bloggere der ute som fokuserer på gjenbruk og loppefunn, og som helt klart fortjener et besøk, og som jeg har hatt stor glede av å titte innom disse årene.. ;)

Så vil jeg også bare påpeke at dette innlegget ikke på noen måte er for å peke finger, men bare for å forklare litt om hvorfor jeg har endt opp der jeg er i dag, og hvorfor denne interiørbloggen har kommet til veis ende. Jeg vet ikke enda om jeg kommer til å slette bloggen, men foreløpig lar jeg den være, så får jeg se etterhvert.

Så da, til slutt over til min nye vei :) Av og til tar livet vendinger man ikke hadde forutsett. Slik var det plutselig for meg, og det føles utrolig bra, og helt riktig. Grunnen til det kan du se her på min nye fotoblogg:

www.lieben.no


Hvilken rar, men god følelse når ting bare faller på plass, og du vet at noe er helt riktig! Så jeg går spennende tider i møte :) Det er jo ikke helt uten nerver og litt av janteloven i bakhodet man begir seg ut på et slikt nytt eventyr, men heldigvis har jeg funnet at jo eldre jeg blir, jo mindre bryr jeg meg om slikt, hehe... Og jeg er veldig glad for responsen jeg har fått så langt! Jeg er først og fremst hjemme med minstemann til han fyller to og begynner i bhg i august, men jeg har så langt booket 6 bryllup i år, og jeg som tenkte at jeg skulle være glad om jeg fikk ett eller to i sommer...! Kan ikke noe annet enn å være dypt takknemlig, smile stort og glede meg til det som ligger foran meg :)

Så med det vil jeg bare takke for meg i interiørbloggeverdenen, og takke alle dere som har gitt meg så uendelig mye inspirasjon og snille kommentarer og oppmuntringer i hverdagen disse årene... En stor klem til dere, og til alle som har lest denne bloggen dann og vann... :))

TAKK FOR MEG!16 kommentarer:

ralfefarfars paradis sa...

Så utrolig bra skrevet..og jeg tror det du har opplevd er noe stadig flere vil gjøre. Å stadig skulle ha det siste nye, eller måtte male stua i årets trendfarge..At vi også bidrar til å utarme moder jord. .og at vårt ønske om å gi barna våre absolutt alt de peker på, ikke bare gjør at de går glipp av gleden over å virkelig ønske seg noe, men også at de kommer til å arve en skadet jord..masse lykke til med din nye vei!!

rosaroseblogg sa...

Hei :) fant deg på kommentarene hos NIB og flott det du har skrevet her. har kjent på mye det samme og har tatt meg pause fra blogger en stund for ble litt lei av å se så mye likt og dyre ting. Har begynt å bli litt mer personlig på bloggen min og samtidig vise min "stil" Lukke til med dine nye veier :) Klem fra Lisbeth

liven sa...

Hei Synnøve
Trist at du gir deg her, men skjønner jo ditt valg!
Har vært i tenkeboksen mange ganger, men så er det jo alle de koselige bekjentskapene her inne da...
bryr meg ikke så mye om trender, men kjører min egen stil :)
Heller ikke nye møbler, kjøper brukt eller finner på gjenbruken, så pusser jeg det heller opp :)
Ønsker deg alt godt og kos deg med barna dine, det er jo det viktigste i livet :)
Og følger nok med på din fotoblogg :)
Stor klem

Marianne sa...

Hei Synnøve! Alt har jo en ende, og det var gøy, ikke sant? ;-) Min blogg feida ut i fjor, deilig egentlig, men jeg fotograferer mye mindre nå, og det er synd. Enig med deg når det gjelder forbrukerfokus, klarer greit å være nøktern der. Takk for masse inspirasjon og hyggelige kommentarer. Lykke til på den nye veien! Jeg vil gjerne følge deg på instagram! Klem fra Marianne

alaa nile sa...


Hei :) fant deg på kommentarene hos NIB og flott det du har skrevet her. har kjent på mye det samme og har tatt meg pause fra blogger en stund for ble litt lei av å se så mye likt og dyre ting. Har begynt å bli litt mer personlig på bloggen min og samtidig vise min "stil" Lukke til med dine nye veier :) Klem fra Lisbeth
شركة نقل اثاث بالرياض
شركة كشف تسربات المياه بالرياض
شركة عزل مائى بالرياض
نقل عفش بجدة
نقل عفش جدة
شركة تنظيف بجدة
نقل عفش جدة
شركة عزل خزانات
شركات مكافحة حشرات
شركة عزل أسطح وخزانات بالرياض
شركات العزل الحراري
شركة عزل مائي
دكتور تحويل مسار المعدة بالقاهرة
طبيب بالون المعدة
طبيب تدبيس المعدة مصر
شركة مكافحة الفئران بالرياض

alaa nile sa...

Hei :) fant deg på kommentarene hos NIB og flott det du har skrevet her. har kjent på mye det samme og har tatt meg pause fra blogger en stund for ble litt lei av å se så mye likt og dyre ting. Har begynt å bli litt mer personlig på bloggen min og samtidig vise min "stil" Lukke til med dine nye veier :) Klem fra Lisbeth
شركة مكافحة البق
شركات مكافحة النمل الابيض
شركة كشف تسربات المياه ومعالجتها
شركة كشف تسربات بالرياض
نقل اثاث
شركة تنظيف بالمدينة المنورة
شركة تنظيف مسابح بالمدينة المنورة
شركة تنظيف موكيت بالمدينة المنورة
شركة تنظيف بجدة
شركة عزل خزانات بجدة
شركة تسليك مجارى بجدة
تنظيف فلل بالدمام
شركة تنظيف بالدمام
شركة تنظيف شقق بالدمام
رش مبيدات بالرياض
تسليك مجاري بالرياض
تنظيف منازل بالرياض

alaa nile sa...

شركة نقل اثاث بالقاهرة
شركة كشف تسربات المياه تبوك
ابي وايت صرف صحي بالرياض
اضغط هنا
اضغط هنا

حسام داود sa...

شركة تنظيف بالرياض
شركة تنظيف فلل بالرياض
شركة تنظيف شقق بالرياض
شركة تنظيف مجالس بالرياض
شركة تنظيف خزنات بالرياض
شركة مكافحة حشرات بالرياض
شركة تخزين اثاث بالرياض
شركة تسليك مجارى بالرياض
شركة رش مبيدات بالرياض
شركة نظافه بالرياض
شركة تنظيف منازل بالرياض

Alrayyan Clean sa...

شركة تنظيف بالرياض
شركة تنظيف منازل بالرياض
شركة تنظيف فلل بالرياض
شركة تنظيف خزانات بالرياض
شركة رش مبيدات بالرياض
شركة كشف تسربات المياه بالرياض
شركة تنظيف مجالس بالرياض
شركة جلى بلاط بالرياض
شركة تنظيف واجهات زجاج بالرياض
شركة تنسيق حدائق بالرياض
شركة دهانات بالرياض
شركة عزل اسطح بالرياض
شركة نقل اثاث بالرياض

Uouo Uo sa...Your blog is very impressive and have the useful information it is really caught my attention.


great work

تصميم مواقع
amazing

شركة تنظيف بالرياض
good job Beautiful! :)

حراج السيارات

empresa de pintura sp sa...

A great content design excellent to assist us in our personal projects in addition to bring valuable tips of high profit, congratulations.

شركة المثالية لتنظيف sa...

مكافحة حشرات
شركة رش مبيدات بالجبيل
رش مبيدات
شركة المثالية لتنظيف الفلل بالجبيل
شركة المثالية لتنظيف المنازل بالجبيل
شركة المثالية لتنظيف الشقق بالجبيل
شركة المثالية لتنظيف البيوت بالجبيل
شركة المثالية لتنظيف المجالس بالجبيل
شركة المثالية لتنظيف الموكيت بالجبيل
شركة المثالية لتنظيف الكنب بالجبيل
شركة المثالية لتنظيف السجاد بالجبيل
شركة المثالية لتنظيف المدارس بالجبيل
شركة المثالية لتنظيف المساجد بالجبيل
شركة المثالية لتنظيف الاثاث بالجبيل

Mie Helal sa...


Keep it up
http://www.kuwait.prokr.net/
http://www.emirates.prokr.net/

lamar sa...

ركن الهدى شركة نظافة بالمدينة لديها افضل الطرق الحديثة في كافة اعمال التنظيف المنزلية حيث اننا شركة تنظيف منازل بالمدينة نعمل باقوي مواد التنظيف العالمية لتنظيف لكاة اسطح المنزل و ازالة كافة البقع من الارضيات , المطابخ بافضل لاادوات و المعدات الحديثة و علي ايدي امهر العمالة المدربة علي تنظيف فلل بالمدينة , تنظيف مفروشات بالمدينة , تنظيف شقق بالمدينة بافضل الاسعار المميزة من المنزل شركة نظافة بالمدينة

شركة نقل عفش في المدينة

أفضل شركة نقل عفش بالمدينة

شركة تنظيف مجالس بالمدينة

افضل شركة تنظيف بالمدينة


افضل شركة مكافحة حشرات بالمدينة

شركة مكافحة حشرات بالمدينة

أفضل شركة تنظيف عمائر بالمدينة


شركة تنظيف عمائر بالمدينة

شركة تنظيف خزانات بالمدينة المنورة

أفضل شركة غسيل سجاد بالمدينة

شركة الحرمين sa...


شركة كشف تسربات المياه بالاحساء


شركة كشف تسربات المياه بالقطيف

شركة الحرمين sa...


شركة كشف تسربات المياه بالاحساء

Related Posts with Thumbnails