mandag 21. mars 2011

Her kommer våren!


Bloggeland har jo lenge flommet over av innlegg om vårlengsel, men nå kan jeg ikke dy meg jeg heller,  NÅ er virkelig våren på vei...! Her har det vært strålende sol flere dager på rad, og vi har gått turer, fått litt sol i blekansiktet, vært i akebakken og kost oss :) Herlig!


Jeg måtte jo feire våren litt innendørs også, så jeg kjøpte noen små påskeliljer til kjøkkenbordet, og så klarte jeg ikke å motstå fristelsen, og kjøpte meg en liten pakke med makroner :) Har aldri smakt slike før, har sett flere har prøvd å lage disse selv også, men det tror jeg ikke jeg tar sjansen på, hehe... De var gode, men veldig søte og mektige, så det blir nok ikke hverdagskost her i huset! Det kunne derimot Chai Latte vært, og det kan du lage selv, oppskrift her. (Med på bildene er jo også min elskede voksduk på kjøkkenbordet, den har blitt min beste venn, hehe...)


Weeee!

Ha en flott ny uke, forhåpentligvis fylt med enda mer herlig vårvær :)

fredag 11. mars 2011

Det bobler over!

I hodet mitt, hehe... Det kjennes nesten slik ut om dagen, det bobler over av ideer og inspirasjon! Nå som hussalget med visninger, fotografering og alt stress og spenning det medfører endelig er over, så kan jeg endelig konsentrere meg om det morsomme, nemlig å legge planer for vårt nye hjem!

Soverommet vårt slik det ser ut nå. Kronprinsesse Märtha skal få samme plassen
i det nye soverommet, mens familieveggen skal utvides og få plass i stua i det nye huset :)

Det blir nesten rent for mye for det lille hodet mitt, haha ;) Jeg merker at det er litt vanskelig å ta avgjørelser, og tapeter er noe av det som gir meg grå hår... Gurimalla så mye fint det er å velge i der ute! Tror jeg må tapetsere alle rom fra kjeller til loft, for å få med alle de jeg liker...! (Haha, ser for meg mørkeloftet tapetsert med en nydelig tapet fra PiP Eijffinger... ;p)

Men, jeg har et par klare favoritter som det ikke er noen tvil om, og vi har bl.a funnet en til soverommet. Det var egentlig litt tilfeldig, for jeg bestilte noen tapetprøver til stuen, men en av dem så jeg med det samme kunne passe perfekt på soverommet! (Selv om vi egentlig ikke hadde tenkt å ha noen tapet der i utgangspunktet)


Men når jeg så denne var den så mye finere i virkeligheten, med et svakt skimmer i, som ikke kommer frem på bildet. Og så er den litt nøytral, og det liker jeg, da jeg heller vil variere med farger på sengetøy og tekstiler på soverommet :) Denne er fra Sandberg, de har utrolig mye fint, blir nok et par tapeter derfra... Gleder meg sånn til vi får ta over huset, og sette i gang med å gjøre det til vårt! Håper tiden går fort frem til sommeren :)

God helg alle sammen!!

søndag 6. mars 2011

Vi elsker Marius!


Det er ingen tvil om at vi er glade i Marius-mønsteret her i familien, hehe... Her har vi det kjære mønsteret i mange former og fasonger, også med en litt mer moderne vri! Denne luen fant jeg oppskrift på i et blad, og jeg visste med en gang at denne måtte jeg prøve å lage! Jeg kan egentlig ikke strikke noe særlig avansert, og har ikke vært så flink til å lese oppskrifter, men med litt starthjelp fra min flinke mamma, fikk jeg det til! Jeg var rimelig stolt over at jeg fikk til mønsterstrikk, ganske avansert for meg altså ;) Men det var veldig gøy, og ikke så vanskelig som jeg hadde forestilt meg.


Peder har jo også hatt sine varianter i garderoben, helt fra han var liten baby ;) Denne bodyen fra Ugly Childrens Clothing var faktisk det første babyplagget jeg kjøpte da jeg fant ut at jeg var gravid... Den fine luen er også fra UCC, og den har vært mye brukt! Favorittluen begynner å bli litt liten, tror vi må kjøpe en til når han vokser ut av den :)


Og sist men ikke minst, det nyeste tilskuddet i huset! Det er jo en noenlunde modifisert variant av Marius-mønsteret, som Arne & Carlos har stått for, lurer på om denne opprinnelig var laget til en reklame for Tine brunost? Det er Space Invaders i mønsteret, og min bedre halvdel har ønsket seg denne siden første gang han så den, og til bursdagen sin i februar fikk han den! Hans superflinke søster hadde strikket denne, OG en maken liten genser til Peder, så da kan dere tro det var jubel i stua, hihi...


"De aller fleste av oss har sett bildet av den smilende Marius Eriksen på forsiden av strikkeoppskriften fra Sandnes Uldvarefabrik designet av Unn Søiland Dale i 1953, en forside som fortsatt dukker opp som reklame for genserne.

Marius Eriksen skal ha fått kr 300,- for at portrettet fra den norske skikomedien "Troll i ord" skulle brukes som forside på oppskriften, i tillegg til at hans navn Marius ble navnet på strikkemønsteret.
Søiland Dale hyret nemlig inn Marius som modell. 


Mønsteret på strikkegenseren var inspirert av bordene på en setesdalskofte, og antall solgte mariusmønstre skal ha kommet opp i mellom tre og fem millioner oppskrifter siden 1954."
Abcnyheter.no

Det var litt info om Mariusgenseren :) Jeg ønsker meg veldig en vanlig Mariusgenser til meg selv også, og kanskje jeg blir flink nok til å strikke den selv en vakker dag?? 

Her har vi vært i akebakken i dag og hatt vårt eget lille VM, det er strålende vær, og endelig kommer håpet om at våren kanskje ikke er så langt unna, hurra!

God søndag!

torsdag 3. mars 2011

Da var det gjort!


Ja da var det gjort, leiligheten er solgt! Det er litt vemodig og rart, men veldig deilig å ha akkurat denne delen overstått... Det er enda noen måneder til vi flytter, men nå er i hvert fall første del unnagjort, og det er jo deilig å ha god tid på å pakke ned og planlegge litt...

 Puter fra Lisbeth Dahl, den grønne har vi fortsatt noen få igjen av på salget i nettbutikken 

Jeg benyttet anledningen til å knipse litt bilder mens det var ribbet, ryddet, vasket og "stylet" her, best å smi mens jernet er varmt, eller hur...?? Det er nemlig ikke så lenge det varer, med en liten virvelvind på 1 år i hus, hehe...

 "Mohohohaaa, mon tro hva slags fantestreker jeg kan finne på her inne nå som mamma har ryddet...?"

Og apropos det, det var jammen ingen lett jobb og prøve å rydde og "style" for fotografering og visninger med ham løpende rundt altså...! Herremin, det var en nesten umulig oppgave. Vi skulle ha en forhåndsvisning også, og før den presterte han å dra alt skittentøyet fra kurvene utover gulvet på soverommet, knuse en lysestake og velte en kopp (kald) te på stueteppet, hyyyyl!! Og bare generelt sett rote der jeg hadde ryddet, for det er jo så klart jobben hans og står i stillingsbeskrivelsen, hehe... :)

Et lite glimt av lappeteppet jeg har sydd av bl.a gammelt sengetøy fra 70-tallet :)

Hadde kanskje vært en idé å få tak i barnevakt for anledningen, men jeg tenkte det skulle gå greit da. Og det gikk jo bra til slutt, (utrolig nok!) men om jeg må gjøre dette igjen skal jeg nok ringe 911-barnevakt ja ;)

I morgen er det jammen fredag og helg igjen, så da gjenstår bare å ønske dere en god en!

Related Posts with Thumbnails