mandag 28. september 2009

Til vaskerommet!



I nettbutikken har vi nå fått inn igjen på lager mange av de herlige produktene fra Isabella Smith og serien Maison Belle! Pluss noen nye produkter:



Maison Belle Toilet, med en herlig duft av Lemon & Mint...



Maison Belle Air, en annerledes room spray, med en deilig duft av lavendel...



Og ikke minst denne flotte vaskebøtten! Den er faktisk laget av plastikk, som en kopi av gammeldagse emaljespann. Superpraktisk, og fin og se på! En slik må jeg så klart ha selv også, så kan den gamle røde bøtta med sort håndtak sendes til de evige jaktmarker, hihi...

Disse produktene, og mange flere er å finne under kategorien Vaskerommet i nettbutikken :)

fredag 25. september 2009

Scones og helg :)



Hei alle sammen! Tusen takk for koselige kommentarer på forrige innlegg, vi gleder oss veldig, og magen vokser for hver dag her, lurer innimellom på hvor dette skal ende, hehe... ;)

Denne uken bakte jeg scones, prøvde meg på en litt grovere variant jeg fant på melk.no, og synes de ble veldig gode. Det er lett og raskt og lage, fort gjort til frokost f.eks. Denne oppskriften er veldig liten, men det er jo bare å øke mengden om man ønsker flere, og f.eks fryse ned. Her er oppskriften om noen har lyst på scones i helgen :)

Scones

2 ½ dl hvetemel
2 dl sammalt hvete, fin (jeg brukte her grov)
2 ts bakepulver

1 ss sukker

3 ss smør smeltet

2 dl melk


I ovn på 220 °C i 12 - 15 minutter. Bland det tørre. Rør deretter inn smør og melk til en smidig deig. Stek scones midt i ovnen til de er godt hevet og gjennomstekt. Server dem nystekte med forskjellig pålegg eller syltetøy. Scones er velegnet til frysing. De tines best i ovn på ca 200°C i ca 5 minutter.


Nå er det helg igjen, hurra! Ønsker alle som er innom en god en :)

søndag 13. september 2009

Baby



"Baby" står det så fint på disse kleshengerne, og det er nettopp det vi venter her i begynnelsen av desember... :) Dette blir vår første, og det er visstnok en liten gutt som holder til i magen! Vi gleder oss veldig, og har selvfølgelig begynt litt innkjøp, i går var vi til og med i Sverige og kjøpte barnevogn og bilsete. Men som interiørgal synes jeg så klart det er vel så moro med de små detaljene til det som skal bli barnerommet, og det er nok dette som opptar meg litt for tiden nå ;)



Barnerommet blir på det som er gjesterommet nå, (bildet under) og det er jo ganske fargerikt i utgangspunktet. Har tenkt å beholde den nøytrale fargen på veggene her, og ellers ha et ganske fargerikt barnerom i detaljene, så det blir ikke malt lyseblått :) Her tenker jeg at barnesengen skal få stå etter hvert. (Er forresten veeeldig fristet til å male gulvet her inne hvitt, hva tror dere om det...??)



Tallerkenhylla skal selvfølgelig få bli på barnerommet, men interiørbøkene mine må nok da vike plass for barnebøker... ;) Har bl.a. kjøpt noen av Elsa Beskow sine, de er så klart en favoritt, husker dem så godt fra min egen barndom...



Så planene i hodet mitt har allerede kommet ganske langt, men vi har ikke gjort så mye med det enda. Babyen kommer jo til å ligge inne hos oss en stund uansett, og så får han sin egen større seng inne på dette rommet etter hvert.



Vognteppet oppi kurven her kan jo være en indikasjon på det fargerike barnerommet, selv om akkurat dette ikke er til vår baby. Holder på med et lignende som vi skal ha selv, jeg har jo laget så mange vogntepper til andres babyer og til nettbutikken, så det er veldig gøy å endelig lage et vi kan beholde selv, hihi...

Ha en fin søndag alle sammen, her skinner sola i dag! Så vi skal nok gå oss en tur, og deretter har jeg en kommode å male strøk nr 2 på. Håper det blir noe jeg kan vise dere senere :)

tirsdag 1. september 2009

Epler, epler




Hm, mon tro om ikke dette snart blir en sylteblogg, hihi... Neida, så ille er det kanskje ikke, tror ikke det blir flere innlegg om sylting etter dette altså ;) I hagen har vi 4 epletrær, de er ganske gamle og krokete, men 3 av dem gir fortsatt ganske fine gode epler... I år var det veldig mange også, ikke så spesielt store epler, men uansett, mer enn bra nok til å lage gode saker av :)



Jeg lurer jo litt på hva man kan lage av epler, jeg har ikke så mye erfaring med det, annet enn eplekake så klart ;) Så jeg fant en oppskrift på eplemos, det synes jeg jo er veldig godt! Så i helgen var det bare å sette i gang, og plukke epler, og se om det kunne bli noe godt ut av det :)



Og det ble det, det var bare å renske eplene, og dele de i små biter, jeg brukte en oppskrift der det sto 1 dl vann pr kg epler, og 100-200 g sukker pr kg epler. Enkelt og greit! Jeg kokte dem til de ble møre, og så moste jeg dem litt oppi gryta. Så i noen oppskrifter at man kunne mose de helt, men jeg er en av dem som liker litt klumper av frukt i syltetøyet, så jeg moste det ikke helt sønder og sammen :)



Deretter hadde jeg litt av mosen på glass, og så hadde jeg resten i små bokser som jeg la i fryseren. Det er ikke noe konserveringsmiddel i denne oppskriften, så det er greit å gjøre det slik. Og så har man jo noe godt i fryseren man kan ta opp og kose seg med utover høsten og vinteren...



Man kan også bruke eplemos til desserter og kaker e.l., men jeg måtte rett og slett bare ha det på brødskiva med en gang, og jommen var det godt, nam nam! Og så enkelt at selv jeg klarte det, hihi... ;) Og resten av eplene, jo de ble så klart brukt i en eplekake på søndag!

Related Posts with Thumbnails