mandag 29. juni 2009

Skibladner



Hei alle sammen! Håper dere alle nyter sommervarmen som endelig kom... :) Blir ikke mye blogging i dette været, er ikke så mye man orker å gjøre i denne varmen heller...! Årets første bad i sjøen ble unnagjort på lørdag, det var herlig :)

I går hadde vi en fantastisk dag på Mjøsa, ombord på Skibladner. Været var nydelig, og vi var så heldige å få sitte i akterenden og spise en god middag, på mammas bursdag :) Ingen dårlig måte å feire dagen sin på! Denne turen ombord på verdens eldste hjuldamper kan jeg anbefale til alle som har mulighet.


Bilder: © Oplandske Dampskibsselskap

Ha en fortsatt fin uke i varmen!

søndag 21. juni 2009

En myrt i sommerstua



For en liten stund siden fant jeg endelig en myrt, har hatt litt problemer med å finne det i blomsterbutikkene... Har sett de et par ganger, men de har av en eller annen grunn vært fryktelig dyre. Men så fant jeg endelig en på Plantasjen, til 149,-. Så da fikk den flytte inn på stuebordet :) Nå er sommerstua mer eller mindre på plass, det vil si at puter og blomster som hører sommersesongen til, har kommet på plass :) Er så lett å forandre hele uttrykket i et rom med så små grep...! Den blomstrete puten i bakgrunnen sydde jeg selv i fjor, en av de første jeg lagde :)



Jeg har to rosa pelargoner i vinduskarmen, og de har vært så flotte...! På det meste tror jeg at jeg talte 12 blomster på den ene, så de har vært en fryd å se på :)



I dag ble været etter hvert ganske fint, så vi dro en tur på et brukt- og antikkmarked i nærheten. Det var en del fint der, men alt jeg syntes var interessant kostet skjorta, så det ble ikke noen kjøp i dag dessverre...



Neste uke er det meldt at sommerværet endelig kommer hit, så krysser fingrene for at det stemmer :) Ha en fin uke alle sammen!

lørdag 13. juni 2009

Kjære rabarbra :)



Jeg må bare få si at jeg er veldig glad i rabarba... :) Hvert år når de kommer, er jeg like glad, og gleder meg til det jeg kan lage av det. Favorittene er jordbær- og rabarbasylte, rabarbrasuppe, og ikke minst rabarbragrøt. I år tenkte jeg at jeg skulle prøve meg på rabarbrasaft også, det er jo så godt... :)



Her om dagen laget jeg rabarbrasuppe, og jordbær- og rabarbrasyltetøy. Jeg må dessverre kjøpe rabarbraen, da vi ikke er så heldige å ha det i hagen. Jeg prøvde jo å plante det ut her i fjor, men det gikk bare noen dager, så var den helt oppspist av brunsnegler, så i år har den ikke kommet opp igjen... :( Men men, de har i hvert fall fin rabarbra på butikken her, så da går det greit.



Den gamle Freia-vekten fant jeg på et snurrepiperimarked for et par år siden, og den gjør fortsatt nytten :) Og det er jo veldig greit, siden jeg ikke har noen annen kjøkkenvekt, hihi...

Tror jeg hadde noen innlegg med disse oppskriftene i fjor, men litt repriser blir det jo av og til på bloggen, så dette får være for eventuelle nye lesere da ;) Syltetøyet lager jeg enkelt og greit etter anvisning på syltepulver-pakken, (men bruker litt mindre sukker, synes det blir søtt nok) og koker ca like deler jordbær og rabarbra, sammen med en vaniljestang, det gir den lille prikken over i'en synes jeg :) Dette tror jeg må være mitt favorittsyltetøy, det er så godt...!



Rabarbrasuppe er noe jeg er vant til hjemmefra. Vi pleier bl.a. å ha det til pannekaker, og den er like god varm som kald. Spesielt godt er det jo når den er kald på varme sommerdager, frisk og syrlig! Og når det er rød rabarbra, får den i tillegg en helt nydelig farge...



Rabarbrasuppe

250 g rabarbra
1 l vann

200 g sukker

1 ½ ss potetmel


Vask og skrell rabarbraen. Kok rabarbra i biter, vann og sukker til rabarbraen begynner å gå i stykker, ca. 5-10 minutter. Rør potetmelet ut i litt kaldt vann til en jevn grøt og hell det i væsken i en tynn stråle, mens du rører godt. Kok opp. Avkjøles i kjøleskapet.
Kan også fryses ned :)



Rhubarb is definately one of my favourites this time of year. The other day I made rhubarb & strawberry jam, and rhubarb soup, delicious on a warm summer day :)

Ønsker dere alle en fortsatt god helg!

søndag 7. juni 2009

Syrin ute, syrin inne




Syriner er jo en storfavoritt blant bloggere i disse dager, og også her hjemme hos meg :) Hver mai/juni bærer det ut i hagen med saks, for å ta med meg en bukett inn i stua. Når duften av syrinene brer seg i rommet, blir jeg rett og slett glad, og da vet jeg at sommeren definitivt er på vei... :) Og det er like trist hvert år, når de fine blomstrende grenene etterhvert blir brune, og blomstene forsvinner...



Ute i hagen her har vi et par syrintrær, et lilla og et hvitt. Jeg synes det ser ut som disse er vanligst, i hvert fall i området her, det er veldig sjelden jeg ser noe til den rosa varianten...? Kan det stemme at den ikke er like vanlig? Disse to trærne våre står på hver sin side av Trappen som leder ingensteds hen, og lager nesten en bue i toppen :) I trappen har jeg så langt en pelargon, og mitt lille urtehjørne.



Her har jeg plantet basilikum, persille og mynte i krukker, tenker å utvide "avdelingen" med flere varianter etter hvert. Hadde det slik i fjor også, de trivdes veldig godt i halvskyggen i trappen der, og det er jo så kjekt å kunne gå ut og plukke med seg friske urter om man trenger det i matlagingen :)



Ønsker dere alle en fin ny uke, jeg hører rykter om at sommeren snart er på vei tilbake, så vi krysser fingrene for det :)



Every may/june when the lilacs blossom, I bring a bouquet inside, it gives off a lovely scent in the livingroom. We have a couple of lilacs in our garden, white and purple. This summer, as last summer, I have planted basil, parsley and mint, it is quite handy to have nearby, when needed in cooking :)

Related Posts with Thumbnails