lørdag 31. januar 2009

Ny bok og litt til



Hei og hå! Ja da var det jammen helg igjen, og deilig er det... :) Er så deilig når fredagen kommer, og man vet at man ikke trenger sette på vekkerklokka, eller stresse med noen ting i to hele dager... Her viser jeg bilde av en ny bok jeg har bestilt fra Amazon, en bok om hekling.



Så kanskje jeg får fart på inspirasjonen og ambisjonen om å prøve å hekle andre ting enn bestemorsruter ;) Litt av problemet er bare at jeg aldri har lært meg å hekle etter oppskrifter, (attpåtil på engelsk...!) så jeg må prøve å sette meg litt inn i det først tror jeg. (Har også kjøpt en bok til, men den viser jeg en annen dag ;)



Ellers har jeg kjøpt en blå hortensia, som nå står og pynter opp på spisestuebordet. Er kjempeglad i denne blomsten, og kjøper flere av disse i alle slags farger gjennom et år :) I forfjor plantet jeg også ut en i hagen, med stort hell, hurra! Håper den kommer igjen like fint i år...



Kjøpte også med en bukett tulipaner i samme slengen, de er jo et must på denne tiden :) Denne gangen ble det lilla, og de står på peisen og flotter seg. Ikke når vi fyrer så klart, da vil vel vannet begynne å koke etter en stund, hehe...



Og så til slutt, apropos hekling, må jeg bare vise dere disse to flotte vognteppene :) Og nei, det er ikke jeg som har laget dem, det er Monsieur Maisons søster som står for disse. Hun er kjempeflink å hekle, og disse ble lagt ut til salg i nettbutikken. Det blå er allerede solgt, men det lilla er fortsatt til salgs :)



Så vil jeg bare ønske alle en kjempegod helg, her står biffmiddag og avslapning på menyen, herlig :)

I have bought a new book this week, about vintage crochet. Hopefully I will get some inspiration from it, to try new things :) I have also bought some flowers, this time a blue Hydrangea and purple tulips. And in the last photos you can see a couple of baby blankets my boyfriends sister have made, I think they are lovely... Hope you have a good weekend so far!

onsdag 28. januar 2009

Tips til trøst



Her har jeg vært syk et par dager nå, snufs snufs... :/ Synes selvfølgelig kjempesynd på meg selv, hihi... Ikke minst er det kjedelig, og da er det jo greit å ha litt ekstra å trøste seg med, eller hva...? Så her følger en liten bildeserie, med "oppskrift" på Chai Latte, slik som jeg lager den :)



Jeg fikk helt dilla på Chai Latte på det forrige stedet jeg jobbet, der lå det en kafé rett ved siden av, som laget verdens beste...! Så denne er laget etter beste evne, slik de lagde den. Skålen på bildet over her er forresten fra Lisbeth Dahl, er den ikke søt? Nå passer den på sukkerbitene på kjøkkenbordet her :)



Man må selvfølgelig ha Chai te, i en Chai Latte, min har jeg kjøpt på Stockfleths, men det kan man vel få tak i nesten over alt tror jeg. Jeg oppbevarer min i denne søte boksen på kjøkkenet, lurer på om det er Green Gate...? Jeg er jammen ikke sikker, har ikke noe annet fra det merket.



Te er alltid best i løs vekt synes jeg :) Så jeg har te i en teklype, og heller litt kokende vann over, slik at det dekker teklypen sånn ca.



Den "hemmelige" ingrediensen her, er vaniljesirup! Slike små eller store flasker får du kjøpt på dagligvare med godt utvalg, eller på te- eller kaffesteder. Kjempegodt, nam! Så jeg har oppi en skvett av den, mengden avhenger litt av hvor søt du vil ha den. Min flaske på bildet her er nesten tom allerede, kremt... ;)



Så til slutt, skummer jeg melken i en slik melkeskummer fra Bodum. Det kan jeg virkelig anbefale! Veldig praktisk om du ikke har plass eller bruk for en svær maskin med melkesteamer på. Det er ganske lenge siden jeg kjøpte den, så jeg husker ikke helt hva jeg betalte, men det var ikke over 200,- i hvert fall :)



Du setter den direkte på kokeplaten med litt melk i, og når den er varm nok er det bare å skumme i vei, opp og ned, til du får melken passe skummet :) Jeg topper det hele med litt kanel og sukker, og så er herligheten klar til å nytes...! Raskt og enkelt, og så godt!



Jeg skal ikke påstå at det gjør meg frisk, men det gir i hvert fall en liten trøst! Og så er det jo så klart kjempegodt uansett om man er syk eller ikke... ;) Enjoy!



Unfortunately I have caught a cold, so I have been feeling a bit poorly the last couple of days. And so it is nice to enjoy a nice cup of warm Chai Latte, one of my favourite hot drinks... It is easily made with a bit of Chai Tea, steamed milk, and my secret ingredient; vanilla syrup. Nice and sweet, just the way I like it... :)

mandag 26. januar 2009

Lisbeth Dahl



Bare et lite tips om at vi nå har fått inn noen nyheter fra Lisbeth Dahls nye kolleksjon i nettbutikken! Trykk på bildet så får du se det større. Masse lekkert derfra, bare følg med videre utover våren, mer kommer etter hvert... :)

lørdag 24. januar 2009

Winter Wonderland



Det var litt av et syn som møtte oss en kveld her tidligere i uken, da det hadde snødd noe så innmari... Vi kom hjem litt sent på kvelden, og måtte bare prøve å måke oss en vei til og fra inngangsdøren, det var så mye snø!



Men jammen er det koselig også, og det gir en helt spesiell stemning, når snøen er så fin og hvit :) Så jeg måtte knipse et par bilder rundt uteboden og hagen, litt vanskelig å fange stemningen på bilde, men litt vises det vel...



Anne Katt våger så vidt å sette potene uti snøen her, men hun holder seg for det meste inne nå, frøkna er ikke så glad i våte poter må vite... ;) Dessverre lå ikke snøen slik lenge, da det begynte å regne rett etterpå, men nå har det begynt å snø igjen, og det snør og det snør... Så i dag har vi bare gjort det mest nødvendige, full fart ut og handle inn til helga, en kjapp tur innom baker'n, og så rett hjem og kose seg med en god lunsj og kaffe... Har fått vasket og ryddet litt også, så nå er det bare å mure seg inne resten av helga ;)



Ps det er ikke rødvin i glasset altså! Synes det kunne se slik ut, men det er bare juice, hihi... Vel er jeg glad i et glass vin, men ikke nødvendigvis på formiddagen da ;)



Så herfra ønskes det god helg til dere alle, får håpe vi ikke snør helt inne her i løpet av helgedagene... :)

Earlier this week it was snowing and snowing non stop for two days. I tried to capture the winter wonderland on camera late one evening. Our cat Anne Katt barely leaves the house these days, as she doesn't care much for wet paws... ;)

onsdag 21. januar 2009

Sjarmerende gjenbruk



Nå er den flotte boken om sjarmerende gjenbruk å få kjøpt hos Lille Maison! Boken er laget av Hanna Kristinsdóttir og Ellen Dyrop, og nydelig fotografert av Helge Eek.



Vi lever i et samfunn hvor bruk-og-kast-mentaliteten fremdeles råder. Denne boken viser deg hvordan du kan bruke om igjen ting du har i hjemmet ditt ved å gi det en ny funksjon.



Modellene varierer fra klokke på kjøkkenveggen av en gammel kakeboks, til stettefat og lysekrone av bestemors kaffeservise. Forfatterne bak denne inspirerende hobbyboken er stylister og lidenskapelig opptatt av gjenbruk, noe som kommer tydelig frem i de vakre modellene.


Alle bilder: Helge Eek

Denne boken er jo veldig aktuell nå som flere og flere ser verdien av gjenbruk i hjemmet, og her er det flust av gode idéer å ta av :)

søndag 18. januar 2009

Blått i blått



Ble mye blått her på bloggen nå, men det var plutselig fargen som dominerte i stua her, så da får det bare bli slik, hihi... Jeg har sydd en pute til sofaen, i et stoff jeg har hatt liggende en stund. Har vært litt så som så med kreativiteten her i huset etter jula, tror nesten jeg "pysslet" meg tom før jul, hehe... Noen flere som har hatt det slik i januar...?? Men i dag kom jeg heldigvis i gang igjen, med denne puten :)



Etter at jeg ryddet bort jula, fikk den blåstripete puten innpass i sofaen, og da fant jeg ut at det blåblomstrete stoffet jeg hadde liggende kunne passe til den :) Jeg hadde nok stoff kun til en side, så da ble baksiden i hvitt linstoff. Blomstene i stoffet er veldig duse, så jeg sydde også på to kanter med blonder foran, som prikken over i'en :)



Jeg rakk ikke engang å stryke den før jeg måtte skynde meg å ta bilder, i et svinnende dagslys... Så dere får bare unnskylde at bildekvaliteten er så som så i dag :/ Det har snødd og snødd i to dager nå, og i ettermiddag ble det et veldig fint blålig lys ute. Blått både ute og inne! Jeg har fortsatt girlanderen hengende i kjøkkenvinduet, jeg har bestemt meg for at den ikke er kun til jul, men til vinter også, hihi... Så da har jeg den der en stund til ;)



I morgen er det mandag igjen, helgen har gått kjempefort! Så da får jeg bare ønske alle som er innom en herlig ny uke :)

I have made a new pillow for my living room, this time in a fabric with a lovely rose pattern in blue, to go with the other blue items in the room. It has been snowing non stop for the last two days, and today there was also a wonderful bluish light outside, which I tried to catch on camera.

onsdag 14. januar 2009

Moviestar-mormor ;)



Endelig har jeg fått rammet inn dette flotte bildet jeg fikk av mormor for en stund siden! Det er et bilde av henne og morfar som unge, er de ikke fine? Har alltid synes at mormor ser ut som den rene filmstjernen fra 50-tallet på dette bildet... :) Visste ikke helt hva slags ramme jeg kunne ha på dette bildet, slik at det ble "riktig", men så kom jeg på at jeg fant en ramme på loppemarked i høst, og da jeg prøvde den, passet den kjempefint. Kjøpte flere rammer også, har planer om å få til en skikkelig familievegg med gamle bilder etter hvert, men det tar nok litt tid å få det på plass tenker jeg! Men dette bildet er jo en fin start da :)



Her om dagen skulle jeg også se etter en ny plante til kjøkkenbordet, siden sviblene har takket for seg. Fant ikke noe jeg egentlig hadde lyst på, men så sto denne fine rosa engelske pelargonen og fristet meg da, hihi...



Syntes kanskje det var litt tidlig å ta inn en pelargon i hus, det er en sommerblomst for meg. Men så var den så fin at jeg lot meg friste lell da ;) Den frisket veldig opp med sin lekre rosafarge på kjøkkenet, og er en fin kontrast mot den hvite frosten ute...



Ha en fortsatt fin uke alle sammen!

I finally found a nice frame to put this lovely old photo of my grandmother and grandfather in. I found the frame at a fleamarket last fall, and I think it suits the photo quite well. I think my grandma looks like a bit of a moviestar in it :) The other day I also bought this lovely pink english pelargonium, it brings a bit of colour and a feeling of spring into my kitchen, contrasting to the white outside...

lørdag 10. januar 2009

Blå vinter



Ja her er også julen kastet ut for lengst, og jeg må si som de fleste andre; selv om jeg elsker julen, og blomstene og alt det røde og hvite, så er det også litt deilig å bytte det ut... På stuen har de fleste juleblomstene takket for seg, bortsett fra en hvit azalea som står på peisen, og der skal den få stå så lenge det er liv i den :) Men jeg trengte da noe nytt å bytte ut de andre med, så det ikke skal bli så tomt. Det var veldig lite utvalg der jeg var og tittet, men jeg tok med meg hjem to hvite krysantemum som nå står i det ene stuevinduet.



I sofaen er nå alt rødt og hvitt ryddet bort. I stedet har jeg en blåstripet litt stor pute, som jeg synes er veldig fin :) (Den kan også kjøpes i nettbutikken) Den har så klart selskap av et antall små hvite puter i forskjellige utgaver... ;) På denne tiden av vinteren, er det nesten et litt blålig lys ute, så da synes jeg det er veldig fint med blåtoner og hvitt i tekstilene innendør også, gir litt vinterstemning... Ikke at det er så mye snø ute, mer litt sånn hvit frost. Men men, det er jo mye bedre enn regn og slaps...!



Jeg har fortsatt det hvite quiltepleddet i sofaen, er veldig fornøyd med det :) Når det blir skittent, så er det bare å raske det med seg og kaste det i maskina. En av tingene jeg liker med å ha en lys base i interiøret, er at det er så lett å variere tekstiler og farger etter årstid, eller om man bare vil ha en forandring! Vil du ta en titt på sommerstuen, kan du klikke her, og om du vil se julestua kan du titte her :)



Akkurat nå hekler jeg også på et vognteppe i bestemorsruter (ingen overraskelse det, hehe), dette er på bestilling til noen som venter en gutt :) Fargene passet jo faktisk bra til puten min, så kanskje jeg skulle laget et nytt slumreteppe i maken farger, hihi...



Ønsker dere alle en fortsatt herlig helg, her er det kun avslapning som står på programmet, hurra!

Christmas is long gone, and it was time to replace it with new colours and flowers. Now there are blue details in my livingroom, and together with a couple of Chrysanthemums I bought yesterday, I am ready for a new season in my house... I have also started on a new granny squares blanket, this time a small one for a little boy who is soon to be born :)


torsdag 8. januar 2009

1 års-kavalkade :)

I går var det faktisk akkurat ett år siden jeg begynte å blogge, og hadde mitt første spede blogg-innlegg :) Har sett at flere har hatt flotte "nyttårskavalkader" på bloggene sine, og da tenkte jeg at det passet jo bra for meg å ha en 1-års bloggekavalkade her her i dag :)



Mine første blogginnlegg handlet om å rydde bort julen, og skattejakt i mormors kjeller, og fra da av var det gjort! Jeg var bitt av bloggebasillen :) Jeg var superstolt da jeg fikk mine første kommentarer....! Jeg lurte først på om jeg kunne ha noe særlig å blogge om, men det viste seg å ikke bli noe stort problem... Jeg har fått så utrolig mye inspirasjon fra andre bloggere dette året som har gått, og det har vel aldri vært så mye prosjekter på gang, og så mange ting som har blitt prøvd og gjort i dette huset, som etter at jeg begynte å blogge.



Min mormor lærte meg å hekle for ca tre år siden, men det har virkelig blitt fart på heklingen det siste året. Babytepper i fleng, fargerikt sengeteppe og slumreteppe i julefarger er noe av det som har dukket opp. Ingen mangel på bestemorsruter i dette huset nei...!



Etter hvert kom lengselsfulle innlegg etter våren, (det er vel ikke lenge før det skjer igjen ;) men da påsken kom, var det fortsatt full vinter. Da var det greit å kose seg inne med forskjellig puslerier, som påskeegg og gule påskebuketter :)




Men endelig kom våren, og med den; loppemarkedsesong!! Jeg fant noen kupp synes jeg, og bl.a fikk en gammel krakk, en tallerkenhylle og en gammel stol noen lag med maling :)





Etter hvert som sommeren nærmet seg, ble det betydelig mer hageliv her på bloggen. Massevis av blomsterbilder, jeg er relativt fersk i hagegamet, men synes det er veldig morsomt å lære og prøve meg frem.




I mai gikk også en drøm i oppfyllelse, endelig åpnet jeg nettbutikken Lille Maison! Snart er det allerede ett år siden jeg åpnet den også, og håper så klart å få holde på med den i maaaange år til :)



Sommeren kom og gikk, litt roligere var det på bloggen i ferietiden. Men det ble da noen innlegg da også, mye i blomster og hage så klart, og litt jordbær og fløte og vin på terrassen i varme sommerkvelder... :)






Sommeren brakte også med seg en symaskin (!) Dette var en maskin jeg ikke hadde vært venner med siden formingstimer på ungdomsskolen, så jeg så på det som en utfordring... For å si det mildt. Men igjen var det denne inspirasjonen fra andre bloggere da. Som tryllet frem de lekreste puter av de lekreste stoffer, når det passet dem. Så jeg måtte jo bare prøve. Så noen puter har det da blitt, og jeg synes de ser ikke så aller verst ut, i all sin enkelhet ;)



Så var sommeren ubønnhørlig over, men høsten ække så verst den heller :) Innhøsting av verdens minste gulrøtter i et potteeksperiment, lyng og andre farger erstattet etter hvert sommerens farger og blomster.




Og så, noe jeg hadde gledet meg til leeeenge, desember og juleforberedelser....! Det er så lett å inspireres og ha masse å pusle med før jul synes jeg, både hjemmelagede gaver, og prøving og feiling på kjøkkenet med årets julebakst :)




Det har også vært noen funderinger på bloggen her, på mine tanker rundt spørsmålet jeg fikk om jeg var et skikkelig "husmoremne", kan du lese om her :)



Og sist, men ikke minst, så ble det ganske raskt klart hvem som var stjerna her på bloggen, og som fikk de mest entusiastiske kommentarene...!



Hihi, det var så klart vår kjære lille pusefrøken Anne Katt. (Som langt i fra er så liten lengre, en voksen dame på ett og et halvt år må vite ;) Hun sniker seg med på bilder titt og ofte, og er slett ikke redd for å posere litt....!




Det ble en laaang kavalkade, men er ikke så lett å oppsummere et helt bloggeår i full fart, hehe... Så da vil jeg vel egentlig bare takke for følget så langt, takk for besøket, inspirasjonen, og for alle koselige kommentarer som har blitt lagt igjen av dere. Gleder meg til enda et bloggfylt år! :)

Related Posts with Thumbnails