onsdag 29. oktober 2008

Hipp hipp og giveaway!!!


Ja nå synes jeg jammen at jeg har mange gode grunner til å feire! Jeg har rundet 20 000 unike besøkende på bloggen, jeg ble valgt ut til 1 av 5 "finalister" i årets bloggerstue, (takk til de som har stemt på min stue!), jeg har skrevet over 100 blogginnlegg, og jeg har bursdag!! (Hele 31 år gammel blir jeg, for dem som lurer... ;) Og dette må jo bare markeres med en uhøytidelig liten feiring her på bloggen :D



Og den beste måten å gjøre det på, er jo å ha en giveaway igjen...! Syntes det var så gøy sist, at det frister til gjentagelse :) ”Reglene” er som vanlig, rett og slett at det ikke er noen regler, men at alle som legger igjen kommentar på dette innlegget innen lørdag kl 20 er med i en trekning om et gavekort på kr 300,- til nettbutikken Lille Maison! Kanskje en hyggelig liten gave å få i tide til julegavehandelen...? Eller kanskje helst en liten førjulsgave til deg selv, om du ønsker det, hihi... Så vil du være med, heng på, anonym eller blogger, alle er like velkomne til å være med på trekningen!



Jeg har jo som sagt allerede gjort unna selve bursdagsfeiringen, siden det er overtiden som rår her for øyeblikket. Så jeg har ikke fått tatt bilder av gaver eller noe annet, det får bli en vakker dag når jeg er hjemme i dagslys igjen, hehe... Dere får kose dere med disse bildene av franske fristelser fra nettbutikken så lenge, og tusen tusen takk for gode kommentarer fra dere, dere er virkelig rosinen i pølsa altså...! (Og pølsa må vel være bloggingen det da ;)

Ha en herlig uke alle sammen!

Klem fra bursdagsbarnet (damen) ;)

torsdag 23. oktober 2008

Kveldsstemning i stua



I går hadde jeg noen gode venninner på slabberas her hjemme :) Jeg har bursdag i neste uke, men siden jeg da er i gang med overtiden igjen, tok jeg bursdagen litt på forhånd... Da var så klart huset shinet opp, så da benyttet jeg anledningen til å knipse litt bilder, hehe.. (Er det ikke bloggifisert det heter så fint her inne...??)



Det er kun i helgene jeg er hjemme når det er noe særlig dagslys å ta bilder i om dagen, så fremover blir det muligens litt gule bilder herfra, hihi... Dermed må jeg jo bare kalle det for "kveldsstemning" for å slippe unna med det da, kremt ;) Er ikke så glad i blitzbilder heller, så da får de heller bare være litt gule! (Hvis noen observante lurer på hvor det har blitt av de nye stolputene mine, så har jeg ikke mange nok puter å ha inni alle fire enda, så da må de vente litt på å få komme på plass, til jeg har fått alle putene ;)



Til slabberaset lagde jeg sprø sjokoladekaker, som kan skimtes på bordet der. De er alltid en hit, og så lette å lage :) Oppskriften finner du her. Og så skulle jeg prøve meg på noe nytt, nemlig svensk smulpaj! Har vært litt nysgjerrig på det, synes det ser så godt ut. Jeg fant en oppskrift i Lantliv, med jordbær og rabarbra, det er jeg jo veldig glad i, så den måtte prøves :)



Jeg fikk ikke tatt noe bilde av den da den var ferdig, for da var gjestene kommet, men her er oppskriften i hvert fall: (på svensk, for sikkerhets skyld ;)

Rabarber- og jordgubbspaj

6 portioner
5 rabarberstjälkar
2 liter jordgubbar
1 vaniljstang
2 msk majsstärkelse
1 dl strøsocker

Smuldeg:
250 g kallt smør
1 dl strøsocker
1 dl havregryn
1 dl kokosflingor

Sett ugnen på 200 grader
Skal och skiva rabarbern og dela jordgubbarna
Skrapa vaniljstången och blanda den med rabarber, jordgubbar, råsocker och majsstärkelse
Lägg frukten i botten av en smord ugnsfast form
Nyp ihop ingredienserna till smuldegen och strö den över frukten
Hyvla över lite smör og grädda pajen gyllene i mitten av ugnen i ca 25 minutter


Bilde: alltommat.se

Server gjerne med krem eller vaniljeis :)

mandag 20. oktober 2008

Stoffavhengig!



Jeg er vel kanskje det på en måte, hihi... Det er jo nesten litt vanskelig å begrense seg når man er inne på nettbutikker med alle mulige slags flotte, fine og festlige stoffer i alle former og fasonger.

Har etterhvert oppdaget litt forskjellig i utlandet også, så i dag vil jeg tipse om denne herlige nettsiden, reprodepot.com! De har massevis av kule stoffer, som kommer rett hjem i postkassa di :) (Jeg har bare handlet for under tollgrensa på 200,- da, så det begrenser seg selv litt hvor mye jeg handler. Heldigvis, kan jeg vel kanskje si...? De har av og til litt på salg også, da er det jo enda bedre ;)



Jeg har kjøpt disse stoffene derfra, som jeg etterhvert skal sy litt forskjellig av, det ene er bl.a. et retro julestoff, som skal bli en pute :)

De har alt mulig rart på denne nettsiden, man kan lett bli sittende veeeldig lenge... De har alt fra f.eks:

Toile


Japansk retrodesign


50-talls


Retro barnestoffer


Bøker


Mønster, bl.a. til barneklær :)



Uansett morsomt å titte på disse sidene, selv om man ikke kjøper noe :)

onsdag 15. oktober 2008

Bloggeren med svovelstikkene



Det er meg i dag! Hihi... Jeg har sett mange her inne som har gitt de gode gamle fyrstikkeskene sine en skikkelig makeover, til det bedre kan man vel si ;) For noen dager siden så jeg at dette kreative hjørnet også hadde gjort det, med nydelig papir og mønster.



Siden jeg nylig har vært og kjøpt meg litt lekkert gavepapir, så fikk jeg endelig gjort det jeg også :) Dette papiret er nydelig, minner om toile. Og det var ikke verre enn at det faktisk matchet dessertskålene jeg fant på loppis nylig, hihi...



Det tar jo ikke lange tiden å gjøre dette, litt klipp og lim, men for en forskjell! Nå ligger de faktisk fremme til pynt, for jeg synes de er så fine. Disse må nok fylles opp på nytt når de er tomme også, for de kan jo ikke kastes...!



De pynter ganske fint opp i denne stettskålen fra Lisbeth Dahl, som står på skjenken. Så har jeg de også lett tilgjengelig, i stedet for å måtte grave etter dem langt nede i en mørk skuff :)

mandag 13. oktober 2008

Babyteppe, men ingen baby...!



Jeg har heklet et maken vognteppe tidligere til en venninne som fikk ei lita pie for en stund siden. Men nå har jeg heklet et til, uten at det er flere på vei :) Som jeg vet om da...?? Hihi... Er jo greit å ha litt å henge fingrene i, så dette er lagt ut for salg i nettbutikken :)



Dette i blått heklet jeg nylig til denne trivelige damen, som trengte et til en liten gutt som var på vei... Heldigvis valgte han å ta seg goood tid, slik at teppet kom i hus omtrent akkurat da han var på vei ut...! Bra timing må jeg si, han blir nok en punktlig liten herremann vil jeg tro ;)

Om noen har lyst til å lage noen lignende selv, finnes en oppskrift her. Jeg bare varierer farger og mønster på lappene etter hva jeg trenger. Disse vognteppene er jo ikke så store, så de tar da heller ikke så lang tid å lage :)

Så, er det på tide å clean out my closet...! Har fått flere awarder, som jeg har vært aaaltfor treig med å sende videre! De fleste kom midt i en litt hektisk periode her, og da gikk det dessverre i glemmeboken :/ Men, nå er oppgjørets time kommet! De fleste har sikkert fått disse allerede, men det stopper ikke meg ;) Jeg kjører i gang:



Denne flotte awarden fikk jeg fra Bestefars Verksted, tusen takk! Den vil jeg gjerne få gi videre til denne inspirerende damen, som er kjempekreativ og lager de kuleste puter som nok snart er til salgs over hele verden ;)



Denne fikk jeg av Garden Angel, tusen tusen takk for den :) Denne vil jeg gjerne få gi videre til denne kreative damen, som blant annet lager de vakreste kort som hun selger i bloggbutikken sin :)


Denne fikk jeg fra Litt av mitt, tusen takk til deg :) Og denne må jeg gi videre til denne aktive damen! Tusen takk for at vi får følge med på "reisen" din mot et helt nytt, gammelt hus, og for at du underholder oss godt (og hyppig!) på veien dit ;)



Denne kom flyvende fra Livet er heeerlig i vest, tusen takk for snille ord! Er veldig glad du begynte å blogge! Det er vel du også...?? Hihi... Denne gir jeg videre til denne fargerike jenta, som alltid har vært en av mine favoritter ;)



Fifi's Blog Love Award fikk jeg fra den godeste Molly, takker og bukker! Den går videre til alle på linklisten min, som takk for all inspirasjon og gode kommentarer dere gir :) Uten dere hadde ikke bloggingen vært det samme!



Jeg er stiv og støl etter en laaang tur i Bærumsmarka i går, (Oslo kan så vidt skimtes i det fjerne her på bildet) så i kveld blir det snop og sofaen på meg, hurra! (Man må da veie opp for denne utidige sprekheten vel...? ;)

Ha en herlig uke alle sammen! :)

lørdag 11. oktober 2008

Et knirkete bomkjøp



Ser det går en utfordring om å vise bomkjøp her inne nå, så jeg slenger meg med :) Jeg måtte tenke litt på hva som var bomkjøp her i huset, og heldigvis er det ikke mange store ting, mer småtterier som "Æsj, hva tenkte jeg på da jeg kjøpte den toppen, den har jeg aldri brukt!"-type ting... Men, jeg kommer ikke utenom at jeg synes at denne store tingen er et slags bomkjøp...! Senga vår, Hemnes fra ikea... Så her kommer noen bilder av den jeg har tatt tidligere. (Derav snøen utenfor ;)



Jeg syntes den var så fin, og det var ingen tvil om at vi skulle ha den sengen. Vi var såre fornøyd med den, men det gikk ikke lang tid før det viste seg at ikke alt skulle gå knirkefritt... Bokstavelig talt!! Dette er den verste knirkesenga jeg noensinne har vært borti! Det begynte i det små, for deretter bare å bli verre og verre. Vi har prøvd alt mulig, smøring, små og store justeringer, og å ta den helt fra hverandre og sette den sammen igjen. Ingenting hjelper! Man kan faktisk venne seg til det meste, men den knirker så høyt og grusomt, at på det verste er det slik at om den ene snur seg forsiktig i senga, så våkner den andre av det...! Har aldri opplevd maken.



Det verste er at vi kan ikke hive den på dynga og kjøpe ny seng heller. Da vi fikk den, var vi også så heldige å få i innflyttingsgave fra svigers, madrasser fra Jensen, spesialbestilt for å passe i ikea-størrelsen.... De er ikke billige, og vi ventet i ukesvis på å få dem, så denne sengen er vi stuck med til vi vinner i lotto :/ Jaja, den ser jo fortsatt fin ut da... ;)

Ha en flott knirkefri helg alle sammen!

mandag 6. oktober 2008

Gode saker



Nå er jeg på siste dag av høstferien min, hulk... Men da må jeg så klart kose meg skikkelig, og sitter her med fyr på peisen, te, nybakte scones og litt bloggings så klart ;) Må si at jeg koser meg bra mye om høsten også altså...!

Som dere ser så har pelargonen på kjøkkenbordet sluttet å blomstre nå. Den må vel snart settes ned i kjelleren til overvintring, tenkte å prøve det en gang til. Hadde ikke så stort hell med det i fjor, så om noen har gode råd er det bare å fyre løs! Skal de f.eks klippes ned nå eller til våren...?



Må bare vise dere disse godsakene jeg kjøpte meg på Bærums Verk. Der er det en liten butikk i Verksgata som heter Mors Matgleder, og der kunne jeg jammen kjøpt hele butikken tror jeg :) Masse godsaker til matlaging og også de deiligste hjemmelagede ting, sylter safter og marmelader, laget av norske råvarer. Jeg kjøpte med meg ripsgele og honning denne gangen. (Ripsgeleen ble spist opp på null komma niks, rakk nesten ikke ta bilde av den, hihi...)

Egentlig var det litt fy-fy å kjøpe den, siden mamma lager massevis av verdens beste ripsgele hjemme, men hun glemte å ta med et par glass da de var her på besøk, så da måtte jeg få lov ;) Jeg er også stor fan av varm melk med honning, spesielt om man er litt snufsete og har vondt i halsen, så denne honningen fra Hadeland må prøves.



På en loppis fant jeg nylig mange sandkakeformer, med forskjellig mønstre i bunnen. De var veldig fine, og kan jo også brukes til f.eks å ha telys i, om man ikke skal bake masse sandkaker ;)

Ønsker alle som titter innom en flott uke! :)

fredag 3. oktober 2008

Tallerkenhylle-klubben



Hurra!! Da er jeg endelig blitt medlem i Tallerkenhylle-klubben, heldige meg, hihi... ;) Tallerkenhyllene har jo spredd seg som en farsott her inne, og Emmeline hadde et morsomt innlegg om det her. Jeg kan så klart ikke være noe dårligere, og på forrige helgs loppis, etter sånn ca ett års leting, fant jeg den rette tallerkenhylla, som ble min for ikke mindre enn 40 kr :D



Pussing, ett strøk med grunning og to strøk med halvblank maling etterpå, er vidunderet endelig hengt opp, TADA! Synes den passet perfekt inn på gjesterommet/kontoret, med noen av interiørbøkene mine i. De er jo altfor fine til å gjemme bort...! (Beklager Emmeline, Biltema-bladene mine må nok vente en stund til på sin egen tallerkenhylle ;)

Lurer litt på om denne hyllen er hjemmesnekret, da den er en smule vindskeiv...? Men desto mer sjarmerende, og i formen passer den godt til denne lille hylla under her, som henger over dagsengen. Den er kjøpt på Indiska for noen år siden. Om du vil se resten av gjesterommet, kan du titte her.



Så alt i alt må jeg si meg knakende fornøyd med dette prosjektet, dessverre glemte jeg i min iver å ta før-bilder, men jeg kan si så mye som at den var i en grusom brunfarge som ikke var lett å male over....! Men den fikk nytt liv til slutt. Og her den henger ut med mormors globus, en ivrig eføy og en lysslynge fra ikea, ble det jo rene julestemningen...! ;)

Ha en herlig helg alle sammen!! :)


torsdag 2. oktober 2008

Råssa jentepute :)



I dag har jeg lekt sydame igjen :) Den billige Ikea-symaskinen min holder fortsatt stand, hehe... I morgen skal jeg på besøk til en venninne som nylig fikk ei lita jente, så da må jeg jo ha med en liten rosa gave til pikerommet :) Den herlige harepusen er kjøpt på den flotte lekebutikken på Bærums Verk.




Stoffet er kjøpt på Stoff og stil for en stund siden, og er i rosa med hvite prikker. Puten har hvitt bakstykke, som på en pute jeg har sydd tidligere, og sløyfer til å knyte igjen. Må vel snart prøve meg på å sy glidelåser og slik også, hjelp... Men, jeg synes jo slike sløyfer er veldig fint og dekorativt også, så enn så lenge får det bli slik ;)



Som en liten ekstragave skal hun få to små lekerangler, rosa og hvite så de står i stil så klart, hihi... Får håpe disse faller i smak til den nye verdensborgeren... :)

Related Posts with Thumbnails