fredag 27. juni 2008

Ny sofa!



Eller, nesten ny sofa da, hihi... ;) Jeg har tenkt en stund på at jeg har hatt lyst til å prøve å ha et teppe over den store sofaen vår i stua. Jeg er så lei den, men vi blir nok ikke kvitt den med det første... Så da tenkte jeg at det var jo verdt et forsøk med å dekke den til med et teppe. Jeg hadde mest lyst på et stort, hvitt quilte-teppe, men fant ingenting som passet helt, og i hvert fall ikke noe til en ok pris. Men så tittet jeg på Kid, og der fant jeg akkurat det jeg så etter! Og til og med til nedsatt pris, kun 299,- betalte jeg for dette store teppet :) Hurra!



Så nå har jeg endelig fått prøve det ut... Til å begynne med så syntes jeg det ble veeeldig hvitt, og ble litt skeptisk, har jo vært vant til den offwhite/beige sofaen lenge. Men nå synes jeg bare det ser lyst og sommerlig ut, og er veldig fornøyd! Teppet skal i hvert fall få ligge i sommer :)



Møblene som sto i mormors kjeller er jo også på sin plass i stua, er så glad i disse stolene og det flotte bordet. I vinduskarmen trives to hvite pelargoner, og i sofaen trives Anne Katt. Så teppet er tydeligvis godkjent av henne også, så her er alt bare blomster i stua for øyeblikket :)



Tusen takk for alle deres gode kommentarer, som gjør meg så glad :) Ønsker dere en herlig helg, og håper virkelig at dere har bedre sommervær enn hva vi har her...!

Klem fra Synnøve

onsdag 25. juni 2008

Hageliv!



Er det jeg forhåpentligvis skal bruke min tid på fremover! I dag hadde jeg min siste arbeidsdag før ferien, jippiiii!!! :) Vi har ikke sett så mye til sommerværet her foreløpig, men får håpe det kommer veeeldig snart...! Det har forsåvidt vært litt sol innimellom i dag, men det er ingen varme å snakke om... Jeg er vel ikke alene om å vise en del hagebilder om dagen, så her kommer litt flere ;) Slik ser det ut rundt huset her nå.



Tidligere i vår sådde jeg noen valmuefrø i et nytt bed jeg lagde til. Jeg er jo egentlig en grønnskolling når det kommer til slike ting, så jeg tittet bare på pakken som lovet at de skulle blomstre i juni. Men i forrige uke var det fortsatt ikke kommet det minste lille tegn til små spirer en gang...! Så lettere fornærmet, kjøpte jeg da to Astilber i stedet, en hvit og en rosa, og plantet der. Vips! Et frodig blomstrende bed, hihi... Disse skal vel komme igjen år etter år også, så jeg er fornøyd med dette :)



I trappen som leder ingensteds hen, har jeg noen potter som jeg har plantet urter i. Det er rosmarin, persille og mynte, ting jeg ofte bruker i matlaging, så det er kjekt å ha for hånden :) I den største foregår et aldri så lite eksperiment, der har jeg sådd gulrøtter! He, må si jeg er litt spent på det altså, det spirer og gror, men ser ut som om jeg kanskje har sådd dem litt tett... :/ Jaja, prøver igjen neste år, om det ikke går denne gangen...

søndag 22. juni 2008

I de dype skoger...



Vi har vært i bryllup i helgen, langt inne i skogen... Bryllupet ble holdt på en vakker slektsgård som er flere hundre år gammel. Både de gamle bygningene og omgivelsene var utrolig vakre.



Vielsen ble holdt på bryggen nede ved vannet. Det hadde pøsregnet ikke lenge før vielsen, men utrolig nok holdt været seg bra gjennom hele seansen :) Det var en flott dag, helt fra bruden kom over vannet i båt...



...til solen sto opp over tretoppene, og den trolske stemningen senket seg over skogen igjen...

onsdag 18. juni 2008

Flere ting med fløte på...



Hm, det får bli flere oppskrifter i regnværet tror jeg... ;) Håper dere ikke har noe i mot flere ting med fløte på, det har ikke jeg i hvert fall...! Forrige helg lagde jeg rabarbragrøt til dessert, det er så godt synes jeg! Det minner meg om sommer hos mormor... Som liten fikk jeg alltid rabarbra og en kopp med sukker, og satt og dyppet de sure bitene i koppen. Søtt og surt på en gang! Så lagde mormor rabarbragrøt som vi spiste med sukker og fløte til dessert. Mamma pleier å lage rabarbrasuppe, som vi ofte spiser til pannekaker. Den er kjempegod å spise kald også :)



Lisbeth sin lille verden har vært så snill å dele med oss en oppskrift på rabarbrasaft som jeg skal prøve meg på, og om det er noen andre som har gode oppskrifter på andre ting man kan lage med rabarbra, så blir jeg glad for tips...! Da jeg jobbet på gamlehjem i England for noen år siden, fikk de eldre der ofte noe de kalte Rhubarb crumble til dessert, nydelig med vaniljesaus til! Men har dessverre ikke noen oppskrift på det... Her er i hvert fall min oppskrift på rabarbragrøt:



Rabarbragrøt

4 dl rabarbra i biter
1,5 dl sukker
5 dl vann
3 ss potetmel
1 kanelstang

Kok opp rabarbra, halvparten av sukkeret, kanelstang og vann i ca. 10 minutter, til rabarbraen er mør. Smak til med resten av sukkeret. Rør potetmel ut med 3 ss kaldt vann og tilsett den som en tynn stråle i den kokende massen.

Ta eventuelt ut kanelstangen og hell grøten over i en bolle. Strø på litt sukker slik at det ikke dannes snerk. Server rabarbragrøt lunken eller avkjølt med kremfløte på. (Noen foretrekker melk eller fløtemelk til)

Håper det smaker! :)

lørdag 14. juni 2008

I beg your pardon...



... I never promised you a rose garden... Men her får dere en allikevel :) Nå kommer rosene for fullt her, og det er jo en fryd for øyet! Disse nydelige røde rosene klatrer oppover til andre etasje, og vår veranda. Jeg kan dessverre ikke fortelle dere hva de heter, da disse nok var plantet en god stund før vi flyttet inn her...! Men vakre å se på er de jo uansett :)



Her har det vært et ubestemmelig vær i dag, overskyet og regn det ene øyeblikket, og sol og blå himmel det neste... Så da fikk jeg meg en liten time i solveggen i hvert fall, og fikk knipset disse bildene



Nå er det bare et par uker igjen til sommerferien begynner for min del, hurra! Det skal bli veldig godt, og jeg satser selvfølgelig alt på at det blir tidenes sommer...! Spesielt siden vi ikke skal til utlandet i sommer, men til Nord-Norge der Monsieur Maison kommer fra, og til Nordvestlandet der jeg kommer fra :) Så det må jo bare bli fantastisk vær! Hva med dere damer, har dere noen spennende ferieplaner for sommeren??



Ha en fortsatt flott helg alle sammen!

onsdag 11. juni 2008

Suppelapskaus



Hm, det ordet beskriver vel kanskje litt hvordan det ser ut i huset her akkurat nå, da det ikke har vært noe tid til rydding og vasking de siste dagene, hihi... ;) (Og nå sitter jeg jo faktisk og blogger i stedet for å gjøre noe med det...!) Så derfor blir det heller ingen lekre bilder fra mitt plettfrie (knis) hjem i dag, jeg får heller underholde dere med en oppskrift tenker jeg! Det er oppskrift på suppelapskaus med en liten provencalsk vri, jeg synes den er veldig god. Er jo så godt med kjøttsuppe også synes jeg, og dette er jo bare en litt annen vri. Her har vi for enkelhets skyld brukt middagspølse, men man kan jo bruke annet kjøtt, i originaloppskriften var det f.eks. brukt svinekjøtt i strimler.



Suppelapskaus
2 porsjoner

300 g svinekjøtt i strimler/pølse
1 båt hvitløk
1 ss olivenolje
5 dl vann + 1 buljongterning
5 poteter (avhenger litt av str på dem :)
4 gulrøtter (samme her)
1 purreløk
(Kålrot om ønskelig)
2 ts provencekrydder
1/2 ts salt
1/2 pepper

1. Finhakk hvitløken og fres den i en kjele med olje.

2. Tilsett vann og buljong, og la det koke opp.

3. Ha i grønnsakene, kjøttet og krydderet og la det koke i 10-15 min. Smak til med salt og pepper.

Serveres med flatbrød eller brød.



Enkel og grei middag, og veldig godt! Vi pleier å ha flatbrød i forskjellige varianter til, og her har vi også favorittsaften min, Hylleblomst :)

God apetitt!

lørdag 7. juni 2008

Jordbær med fløte...



Kan jeg by på litt jordbær med sukker og fløte i varmen....? Det er jo bare helt fantastisk vær vi har her nå...! Jeg har dessverre vært mye inne på jobb pga en del overtid akkurat nå, men jeg har heldigvis fått med meg litt av finværet da. Det er ute på terrassen og i hagen jeg tilbringer all min tid da :) I dag var det 30 grader her, deilig, men må si det er litt i varmeste laget om natten altså. Jeg skal ikke klage, men hadde vært deilig med ordentlig aircondition nå...!



Her går det masse drikke om dagen, lager iste i forskjellige varianter så det koster etter, og spises en del frukt her. I dag har jeg lagd rabarbragrøt, det skal bli en deilig dessert i morgen :) I dag ble det jordbær med fløte, det er jo bare så sommer! Herlig...



Det har ikke blitt så mye blogging i det siste pga jobb og det fine været, ser ut som det er slik med flere her inne nå :) Men det tar seg vel opp når det blir regn og 15 grader igjen tenker jeg ;) Ha en fortsatt fin helg, vi "ses" snart igjen!

søndag 1. juni 2008

Skjenk på en søndag



Og da mener jeg skjenk som i møbelet ;) Her har det ikke vært så mye bloggings de siste dagene, det fantastiske sommerværet må jo bare nytes...! Synes det er litt stillere generelt sett her inne om dagen, så det kan kanskje tyde på at det er mye bra vær rundt om i landet...? Hurra for det i hvert fall, jeg nyter hvert minutt :D



Viser noen bilder av skjenken vår, som hører til spisestuen vi var så heldige å finne på Finn :) Dette er det som for øyeblikket står på den, det blir med ujevne mellomrom flyttet litt rundt på ting her, slik som jeg har inntrykk av at det gjør hjemme hos ganske mange bloggere...? "Et lite stilleben her, bytter ut den der, lager et helt nytt et der borte, hm, står ikke den litt finere sammen med de der", osv osv. Eller hur, damer....? ;)

Her finnes (så klart) hennes høyhet Dronning Ingrid og et par lysestaker i fattigmannsølv og en "godteskål" fra Lisbeth Dahl. Hm, jeg har et par slike rundt om her har jeg lagt merke til... Lurer på hvorfor det mon tro. Tja, det er vel greit å ha godteriet lett tilgjengelig, hihi :) Selv om denne var sørgelig tom akkurat nå! Snøft. Det vakre fatet var et av dem jeg var så heldig å få av mormor da vi gikk på skattejakt i kjelleren hennes. Liker så godt mønsteret og fargene på det :)



Vi har en fondvegg bak spisestuen, en nydelig tapet som heter Blossom Trail, fra Sanderson. De har maaaasse fine tapeter, om noen vil inn og titte litt :)

Jeg har også vært så heldig å få en award fra Marianne på den fine og inspirerende bloggen Mariannes :D Tusen takk!! Jeg skal gi den videre til tre andre, og det må bli Hespe, for sitt positive syn på alt og kjempehyggelige kommentarer, Prinsesse Elin for gode historier og hverdagsbetraktninger, ikke minst om Vaskejesus! Han fortjener jo egentlig en award helt for seg selv, hihi... Og Veien Husby, for at hun deler av seg og sitt, og alltid legger igjen en koselig kommentar :)



Vel, det ble alt fra meg i dag, må gå og smøre den røde nesa med litt after sun... ;)

Ha en fin kommende uke alle sammen!
Related Posts with Thumbnails