søndag 30. mars 2008

Nye bøker!



Bilder fra boken "Vintage Crafts"

Hurra, på fredag fikk jeg endelig bøkene jeg hadde bestilt fra Amazon. O herlige fryd, med inspirasjon...! Disse har jeg kost meg med i helgen kan dere tro :D Den ene er en jeg har lurt på å kjøpe en stund, og nå gjorde jeg endelig det, etter jeg så flere andre bloggere anbefalte den, bl.a Mia på den flotte bloggen Mias Landliv i et innlegg her. Og det angret jeg ikke på! Boken er "The French-Inspired Home". Dette tror jeg er en av de meste inspirerende bøkene jeg har sett i på lenge, hodet mitt var fullt av ideer etter å ha bladd en stund i denne! Slike bøker liker jeg veldig godt :)



Bilder fra boken "The French-Inspired Home"

Den andre var også en bok jeg har ønsket meg en stund, "Vintage Crafts". Det er egentlig litt morsomt, siden jeg ikke eier en symaskin, hihi... Men, det har jeg store planer om å skaffe meg snart! Må bare friske opp de gamle sykunnskapene fra formingstimene på skolen ;) Det er både enkle og litt vanskeligere prosjekter å prøve seg på her, og selvfølgelig de nydeligste bilder å se på. De fleste av stoffene her er fra Cabbages & Roses, som har de nydeligste stoffer...


Bilder fra boken "Vintage Crafts"

Disse bøkene får jeg nok glede av i lang tid fremover...
Ha en fin, inspirerende uke alle sammen!

fredag 28. mars 2008

Organic




Hurra! Jeg har fått pakke i posten, og det er alltid gøy... ;) Jeg har bestilt diverse rengjøringsprodukter, og jeg trodde ikke jeg noengang skulle bli så glad for det, hihi...!

Disse fine flaskene kommer fra The White Company i England. Jeg leste om dem i engelske Country Living, og bestilte sporenstreks en flaske med organisk oppvaskmiddel, (adjø gamle grønne Zalo-flaske) en flaske med rengjøringsmiddel til badet, og en flaske med universalspray. De lukter kjempegodt, litt lett grapefrukt, til forandring fra de andre sprayflaskene...


Bilder: The White Company

Jeg har lest en del om det i det siste, at det er visst mye av det vi puster inn fra diverse rengjøringsmiddel, og spesielt fra alle disse forskjellige sprayene, som ikke er så bra for oss. Så da tenkte jeg at dette må jo være perfekt! De har ingen syntetiske materialer i seg, ingen farlige kjemikalier, ikke kunstig farge, de er allergitestet og ikke testet på dyr. Herlig! Selve produktene er ikke dyre, ca. 30 kroner. Men pris for frakt er litt stiv, så det må jo tas med i beregningen da... Men jeg er fornøyd i hvert fall, rent blir det, og godt lukter det! Og flaskene i seg selv er jo så flotte, vil jo nesten ikke gjemme dem bort i skapet...!


Bilder: The White Company

The White Company har så klart mye annet lekkert til hjemmet også, nesten skummelt å titte for mye på sidene, alt det fine, hvite... Sukk. Om jeg blir millionær skal jeg bestille hele nettbutikken tenker jeg ;)

God helg alle sammen!

onsdag 26. mars 2008

Bare litt til...




Kan jeg by på nystekte rømmevafler...? Jeg er kjempeglad i vafler, (kanskje litt for glad, kremt) så det lages ofte her i huset. Og alt det gode man har på, smør, syltetøy, rømme, brunost, nam nam! Og med en mugge med god saft til, er alt topp! Jeg er kjempeglad i hylleblomst økologisk saft, den er helt spesiell synes jeg :) Vi bruker også dronningsyltetøy på vaflene, det er min kjæres absolutte favoritt...! Jeg prøvde å lage det i fjor høst, og det var veldig godt om jeg får si det selv ;) Da lagde jeg også syltetøy med jordbær og rabarbra, kokt med vaniljestang, det kan anbefales. Det skal jeg gjøre igjen når høsten kommer, gleder meg allerede!



Jeg liker veldig godt den blå bakebollen min fra Lisbeth Dahl, den er både fin og praktisk! Hm, jeg hadde jo egentlig planlagt å gå målrettet inn på den smale sti etter en mektig påske sånn rent matmessig sett... Det var mer enn et par marsipanegg og sjokoladehøner som fikk ben å gå på i påsken, og jeg tror jammen de gikk rett ned og satte seg i lårene jeg...! Merkelig. Men men, den smale sti får vente til etter disse vaflene i hvert fall;)

mandag 24. mars 2008

Løker og pelargoner




Ja da var påsken straks over. I går var det skikkelig vårvær igjen, mens i dag laver det ned. Snør og snør. Det er litt schizofrent her for øyeblikket, vår og vinter annenhver dag om hverandre... Men nå har jeg tatt frem og pottet om pelargonene som har overvintret i kjelleren. Det har jeg aldri prøvd før, så jeg er litt spent. De er jo forløpig et litt stusslig syn, men ikke mindre et vårtegn synes jeg ;) Jeg klipte dem ned litt før vinteren, men vet ikke om jeg skal gjøre det igjen nå? Er takknemlig om noen har gode råd, siden dette er helt nytt for meg...! Det er i hvert fall noen grønne skudd her og der, og det blir spennende å se hva som dukker opp, for her var det både røde, rosa og hvite pelargoner som gikk i dvale i kjelleren :)



Viser også hva jeg har på peisen her for øyeblikket, en fin Narciss av et slag som kalles Bridal Crown, vet ikke hva den heter på norsk. Den har ikke kommet opp enda, har brukt lang tid, men det gjør ingenting, da jeg synes løkene i seg selv er vakre... Den pene damen på bildet er min kjære mormor :)


Bridal Crown

I går var det også en stor dag for Anne Katt! Hun fikk gå ute alene for første gang! Vi har ventet til hun ble sterilisert, sånn at det ikke skulle bli massevis av kattunger her ;) Dere kan tro det var spennende for henne, mye å se på og snuse på, men litt skjelven var hun. Ikke så rart det, ute i den store verden på egen hånd...! Da er det greit å ha kamuflasjefarget pels, hun gikk nesten i ett med omgivelsene, hihi...



lørdag 22. mars 2008

Jommen sa jeg vår



Vi har hjemmepåske i år, og det har ikke gjort meg så mye siden været har vært nydelig, og våren virkelig var på vei. Helt til i går, da våknet vi til dette synet, vinterlandskap igjen...




Så da er det bra vi kan kose oss i varmen inne, med masse god mat, levende lys, snop og gode bøker :) Dette blir dermed et "gult" lite innlegg, men denne gangen er det helt enkelt fargen på bildene det er snakk om ;) Det er ikke mye som ser så lite trivelig ut som skikkelige blitzbilder tatt på kveldstid, så dere får heller bære over med at disse bildene er litt gule, så får jeg håpe at det illustrerer kosen og varmen bedre, hihi...


Dette er kosekroken min i stua, der jeg ofte sitter og hekler blant annet. Kurven med garn og diverse prosjekter kan skimtes der :)

På langfredag spiste vi faktisk pinnekjøtt med alt deilig tilbehør, det var helt nydelig... Jeg har aldri spist det utenom julaften før, så det føltes nesten litt ulovlig, men akk, så godt det er...! Har forstått det sånn at det ikke er uvanlig å spise det i påsken, så jeg får håpe jeg ikke var alene om "forbrytelsen"... ;)

Ønsker dere alle en fortsatt fin påskeferie!

onsdag 19. mars 2008

Påskeegg del II



Her kommer årets siste påskeegg fra min kant, hi hi... Jeg ser det er flere rundt om på bloggene som har laget nydelige påskeegg, og Marie på den fine bloggen Vita Ranunkler var så snill å gi meg "oppskriften" på hvordan hun laget sine :) Så da var det bare å sette i gang med å gi de gamle glorete påskeeggene en skikkelig makeover! Til det bedre må jeg si... ;) Det var en morsom aktivitet som innebar maling, klipping, liming, silkepapir og blonder. Og jeg synes påskeeggene ser bedre ut enn noen gang! Til bildene valgte jeg ut noen som hadde litt gult i seg, for anledningen.



Så har jeg vært så heldig å bli tildelt en award, takk snille Garden Angel :) Jeg skal gi den videre til fem bloggere, og det må bli disse: Jullas Lille for tanken bak bloggen, Lykke & Lykkeliten for fargene i hennes hjem, M&Co for inspirasjon og engasjement, Mias Landliv for vakkert håndarbeid og like vakre dyr på gården, og Lisbeths lille verden for morsomme innlegg fra hennes flotte hjem ;)


Reglene er som følger:
Awarded parties must nominate five people who have not received the award.The blogs that receive the award must serve some purpose. Awarded parties must post the award banner on their site. The banner must remain linked to the above linked site.

Det var alt for i dag, må bare igjen takke for alle kommentarer fra dere som gjør meg så glad!

Ønsker dere alle en riktig
god påske!

Synnøve

mandag 17. mars 2008

Påskeegg :)



Jeg fant en oppskrift på å farge egg med konditorfarge, så det tenkte jeg at jeg måtte prøve, siden jeg nå faktisk har tid til å pusle med sånt :) Det var ganske morsomt, jeg ble helt hensatt til barndommen av å måtte stikke hull i eggene og blåse ut innholdet, hihi... Det har jeg ikke gjort siden jeg gikk på barneskolen tror jeg ;) Når det var gjort, var det bare å ha oppi en spiseskje eddik og ca 20 dråper farge i en kopp med varmt vann. (Koppen må være stor nok til at egget kan dekkes helt.) Jeg varierte mengden farge etter hvor sterk/mørk fargetone jeg ville ha på eggene. Jeg synes de fikk en ganske fin og jevn farge. Du kan også gjøre det med hardkokte egg, men da kan du selvfølgelig ikke hente dem frem igjen til neste påske, det kan jo bli en illeluktende opplevelse...! ;) Så til slutt la jeg dem på et stettfat med litt mose på.



Vi har vært så heldige med været her de siste dagene også, i går gikk vi lang tur i det fine været, så deilig å få litt sol i ansiktet! Isen lå fortsatt på vannet, men den var veldig tynn, så snart er den nok borte...

lørdag 15. mars 2008

Gul vår!





Endelig endelig er overtiden og 14-15 timers arbeidsdager over for denne gang :D Nå skal jeg ha påskeferie og avspasering, og bare kose meg i det nydelige været, ta vårrengjøring, og endelig få litt påskestemning i huset her...! Har fått tatt noen korte bloggerunder litt innimellom, og det er jo så mange som lager så mye fint, og har startet påskepyntingen for lenge siden, så jeg har litt å ta igjen ;)



Jeg har vanligvis ikke pyntet til påske med masse ting, det går for det meste i blomster av forskjellig slag, gjerne i gult. I år er intet unntak, så jeg har hamstret inn forskjellig til påsken, så dette blir et knallgult innlegg ;) Jeg prøvde å lage noe nytt i år som dere ser over her, en liten blomsterdekorasjon! Dette er ikke noe jeg har prøvd på før, så dere må bare unnskylde om det ikke er veldig proft gjort altså, hihi... Men jeg ble egentlig fornøyd med resultatet, gule roser, og en hvit blomst jeg aldri husker navnet på, og litt grønt innimellom. Satte det i oasis i denne søte lille sinkpotten med trehåndtak. Det var ikke vanskelig, men veldig gøy å prøve :)



Ellers har jeg kjøpt Narcisser, det synes jeg hører til påsken, de er jo så søte og fargeglade. Og så klart må de gule tulipanene med hvert år :)

Håper det ikke ble for mye gult for dere...! Nå skal jeg kose meg, og ta meg en skikkelig runde på bloggene, har mye å ta igjen og sikkert mange innlegg jeg har gått glipp av... Ha en fortsatt god helg!

Synnøve

lørdag 8. mars 2008

Nicoletta Ceccoli



I går hadde jeg to måneders "bloggebursdag", og det må jo feires ;) Så i dag viser jeg disse nydelige bildene er laget av en italiensk illustratør som heter Nicoletta Ceccoli. Jeg klarer ikke helt å sette fingeren på hva det er med disse bildene som tiltaler meg sånn, men det er vel en blanding av de nydelig duse fargene og hele den litt merkelige stemningen i hvert bilde der disse jentene på forskjellig vis blir en del av naturen rundt dem.



Hun har illustrert en del barnebøker også, blant annet denne, "The girl in the castle inside the museum", den tror jeg at jeg må kjøpe meg, bare for å se på de vakre tegningene... :)


www.nicolettaceccoli.com

onsdag 5. mars 2008

Vårgrønt



Ja her er det litt dårlig med tid til blogging for øyeblikket, mye jobb, 13 timers arbeidsdager og lite lek for meg om dagen... Jeg trodde et øyeblikk at våren var på vei for alvor her, med sol og litt høyere temperaturer, så jeg tenkte å vise disse bildene jeg tok her en dag. Ranunkler og gåsunger, og noen små grønne spirer i hagen... Et lite tegn på hva som venter! (Selv om jeg har litt problemer med å huske hva det egentlig er som venter, har glemt hvilker løker jeg plantet der, hihi... Men det blir jo en fin overraskelse når de kommer da ;)



Men våren lar visst vente på seg, for i dag når jeg stakk hodet utenfor døra på jobb var det plutselig helt hvitt ute, og snøen lavet ned i store flak...! Rene julestemningen. Men det får bli et vårlig innlegg lell, grønt er skjønt!

Ha en fortsatt fin uke!
Related Posts with Thumbnails